Bolest, otok levé klíční kosti

Anonymní
6.5.21 12:18

Bolest, otok levé klíční kosti

Přeji pěkný den, chtěla bych se zeptat jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Dcera 13 let (40kg, 162cm), hubená, celoživotní NEJEDLÍK, má od cca půlky dubna bolestivou levou klíční kost, asi před 12 dny se objevil výrazný otok v místě skloubení levého klíčku a hrudníku. Všechna zobrazovací vyšetření jsme absolvovali (RTG, sono, CT, MR), patrný pouze otok měkkých tkání, vyzařování nejednoznačné, spíše z mediální části kosti klíční, než z kloubu. Na náběrech krve jsme také byli, všechno v pořádku kromě sedimentace a CRP (mírně zvýšeno). Min týden CRP 9, tento týden 7,4; sedimentace 70 resp. 62 tento týden. Ve hře jsou revmatická onemocnění (na vyšetření jsme objednaní). Borelioza negativní. Dcera má celkem velké bolesti bere ibalgin 400 3× denně, v kombinaci s paralenem 500. Teplotu má zvýšenou osciluje mezi 36,8-37,6.
Asi 3,5 dne (85 hodin) bere také ATB Dalacin C (má ho předepsaný na 6 týdnů). Doufala jsem, že ten jí zabere a konečně se dobře vyspí (i já), ale zatím čekáme a nic. Od malinka trpí na růstové bolesti (v nohou), je právě v růstovém výšvihu, každý měsíc přidá skoro 1cm, napadá mě souvislost s tímto rychlým růstem - nejedlictvím, možná nějaký deficit, který mohl vyvolat zánět, dokonce jsem tuto hypotézu opakovala všem lékařům, ale nikdo se nad tím nepozastavil, takže je to asi hloupost.? Podotýkám, že jsme z Prahy a vyšetření byla provedena v Motole. Nesetkali jste se s něčím takovým u svých dětí, nebo pacientů? Momentálně bych chtěla zlepšení situace, až následně řešit příčinu. Na ortopedii mi řekli, že atb zaberou do 72 hodin a bolesti se zmenší, což se nestalo. Omlouvám se za anonym, ale snad je to pochopitelné.

• Citovat
  • Upravit

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA

• (4.5) + 41 recenzí

Poradna pediatra