Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já Tě asi nepotěším, protože řeším to samé. Jsem dva měsíce od porodu, na kontrolní prohlídce mi dr. řekl, že vše je v pořádku, když jsem mu řekla, že mě sex fakt bolí (to že jsem nějak zfrigidněla jsem vynechala
, tak říkal, že se to musí pořád zkoušet, že to časem přejde. Včera mi kamarádka říkala, že jí to přestalo bolet od 8.měsíce od porodu. Tak vydrž, časem se to spraví, i když je mi jasné, že chlapům se moc čekat nechce ![]()
Ahojky, určitě bych si zašla ještě někam jinam na vyšetření. Asi tam něco nebude v pořádku, když to bolí.. A možná i proto nemáš chut na sex (kdo by měl, když ho to bolí) ono říká se, že šestinedělí je prd, že žena potřebuje po porodu ROK, aby se z porodu tělo zotavilo. Ale zase nemít styk rok, mě připadá přehnaný
znám ženy, co souložili ještě se stehama a v pořádku, i když to nechápu
určitě si ještě někam zajdi !! nebo běž znovu ke svému gynekologovi a bud ráznější, at tě pořádně prohlídne.
Ahoj holky,ono je to taky o tom,že v hlavě si říkáte,že to bude určitě bolet.Fakt měla jsem to taky.Jinak nám pomohl ten gel a hodně.Bez toho bych do toho nešla.
Kdo maže, ten jede ![]()
Lubrikant a bude to mnohem lepší… Obzvlášť, jestli kojíš.
Zkuste dost gelu.
Jinak mě Dr. říkala, že to může bolet, pokud se děloha zavinula a je trochu zakloněná ![]()
no u nás ze začátku je s gelem bolelo to dost, ale ted po 9 měsících jsem úplně v pohodě
ono se to opravdu musí zkoušet…
ahoj mě to taky prvních pár měsíců bolelo. Nejhorší byly první 3měsíce, pak se to postupně lepšilo a ted 9měsíců po porodu to už nebolí vůbec, řekla bych že tak po půl roce už je to v pohodě, ale musí se to zkoušet pravidelně. zkoušeli jsme to ob den a pak se mi zdálo že je to lepší a jak jsme pak měli pauzu asi 10ti denní tak to zase bolelo víc, takže lepší to zkoušet aspon 2× týdně, použít hodně gelu a časem se to zlepší. ![]()
My mohli až po třech měsících, a to jsem měla slzy v očích. Postupně se to zlepšovalo, ale ještě rok po porodu jsem si pokaždé vzpomněla na doktora, co mě šil
Teď už je to dobré ![]()
Jak radí holky, chce to spoustu gelu.
Nevím proč to je, ale po obou porodech mně to bolelo a to jsem rodila císařem. Bylo mi to divné ale zjistila jsem že v tom nejsem sama. Musí se to opravdu zkoušet, časem to přejde. Třeba to je hormonama po porodu, celkovou přecitlivělostí, nevím ale po císaři jsem to měla taky. ![]()
Děkuji za odpovědi. Jsem ráda, že v tom nejsem sama, že je nás tu víc. Některé píšete, že je třeba mazat.. Ale mě hráz vůbec nebolí, bolí to opravdu jen uvnitř ![]()
Určitě to je i o psychice, ale když už k milování svolím, tak na tu bolest nemyslím.. vzpomenu si na ni až jakmile přijde.. no a pak už to stojí za nic ![]()
Také jsem měla obavy,jsem dva měsíce po porodu, poprvé to docela bolelo a teď podruhé chvíli také ale pak to přestalo a pohoda. Chce to opravdu hodně gelu, doporučuji silikonový, ten je nejlepší.
Mám to stejně.16 měsíců po porodu a je to snad čím dát tím víc horší. Bolí mě to uvnitř, ne hráz, ani jsem nebyla moc šitá. Mazání vůbec nepomáhá a ikdyž se na bolest snažím nemyslet stejně příjde a pak už to nejde na to nemyslet, já už to vzdávám. Doktor mi pořát říká, že tam prostě nic nemám. Tak já už se smiřuju s tím, že si manžel najde jinou, protože sex s gumovou panou se dlouho vydržet nedá. ![]()
Ahoj.
, tak tam musí být místo)
Takže se cítím mizerně. A nevím co dál 
Jdu si pro radu, možná trošku pro podporu..
Je to 4měsíce od porodu a já mám pořád velké bolesti při styku s manželem. Dr. mi na kontrole říkala, že jsem uvnitř v pořádku, ale proč to tak bolí? Nechala jsem si dát nitroděložní tělísko, tak je ten čípek takový citlivější, ale tam to bolelo i předtím. Teď to bolí někde uvnitř „na půl cesty“.. Manžel je sice dobře vybavený,ale nemyslím si, že by to bylo tím (vždyť těmi místy prošlo dítě, proboha
Chtěla jsem se zeptat jestli to je normální? Nebo se mám nechat vyšetřit pro jistotu ještě od někoho jiného?
Bylo mi jasné, že po porodu to bude nejspíš jiné, ale přišla jsem úplně o sexuální život, nemám chuť, nechce se mi a když se přemůžu tak to nakonec bolí a posledně se manžel sebral a odešel že to nemá cenu, že jsem jako umělá panna