Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
chci se prosím zeptat, partnerku někdy bolí při sexu v podbříšku. Tento problém začal po porodu, od porodu jsem myslel, že se to bude lepšit, ale nelepší se to vůbec. Od porodu uběhlo rok a 7 měsícu. Při sexu přítelkyni při vniknutí bolí v podbříšku, někdy více, někdy méně. Někdy vůbec, ale většinou ano. Chtěl jsem se zeptat, jestli problém někdy zmizí nebo jak pomoct k tomu, aby bolest přestala a měli jsme spolu znovu plnohodnotný sex. Na gynekologii partnerce řekli, že má v intimních partiích vše v pořádku. Po porodu přítelkyni ani nezašívali, takže jsem se chtěl zeptat, co dělat.
Pritelkyne muze byt vice sucha, jak jste na tom s predehrou? Je potreba prytelkyni vic vzrusit at se prostredi tam dole vic uvolni(prece jen je to sval) a samo od sebe navlhci. (To ze seda lubrikant uplne problemu nna 100% nepomuze) Mohlo by to pomoc. Nebo spatna poloha, pri ktere jste moc hluboku?
@Janča6 píše: Více
Ano, hned co jsme to poprvé zkusili po šestinedělí.
@Anonymní píše: Více
Zdravím, předehra vždycky je i dlouhá, lubrikant jsme nikdy nepoužívali, jen jednou a přítelkyni to bylo nepříjemné. Před dítětem přítelkyně byla vždy vzrušená a vlhká. Teď po dítěti i když je vzrušená, vlhká není vůbec. Jak říkám, nebolí ji to ve vagíně, ale jak kdyby v břichu.
@Jan455 píše: Více
Rozumim, že v břichu, pochva je v břichu/podbřišku…muze to byt zpusobeno tou suchosti a ted i stresem z bolesti, ktera vi ze muze prijit…zkusila bych neco na suchost vygooglit. Pokud gynekolog vidi ze je vse v poradku jinak. Dost zen chodi i na fyzio po porodu zamerenou na zpevneni panevniho dna atd..urcite bych zkusila vygooglit a zajit si. Priplatite si, ale zas za zdravy a pohodlny sexualni zivot to stoji.