Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
potřebovala bych od Vás pomoc. Rok a půl jsem brala HA Sylviane. Byla jsem hodně nateklá, ale moc jsem to neřešila. Minulý rok v řéjnu jsem antikoncepci odebrala a začala jsem jí brát až na začátku července tohoto roku. Jenže tentokrát mi z prášků bylo neuvěřitelně zle a já blbá si řekla že s HA je nadobro zle. Dokončila jsem měsíc a přestala jsem jí brát.
Měsíčky mi přišli o pár dnů později, ale všechno bylo v pořádku. Až teprve po tom se všechno rozjelo. Po pár dnech jsem si nemohla ani vzít prstýnek na ruku, jelikož mi vždycky prst zmodral. Nebyl ani tak napuchlej jen zmodral. Takže jsem přestala nosit prstýnky. Před 2 týdny jsem začala brát prášky proti odvodnění Forfemina a začala jsem pít kopřivový čaj. Hodně rychle mi spadla váha. Ale neustále mi modrají prsty a natékají chodidla a palce u nohou. Což je pro mě hrozně divný jelikož mi nikdy nohy neotékaly ( není to způsobené Forfeminou, natékaly mi už po odebrání HA). Během brání Forfeminy se mi šíleně zvětšily prsa. Čímž pádem mě hodně bolí bradavky. Je to normální? Dostala jsem MS, ale oproti minulý trvala jen 2 dny a 3 den jsem špinila. A pak během týdne jsem nacházela na kalhotkách kapičky krve. Teď už se nic neděje.
Stalo se to někdy někomu to co mě? Jsem z toho hodně nervozní a nevím co se se mnou děje. Je dost možný že by bylo tělo z těch hormonů pomatený? A co mám dělat s nateklýma nohama a prstama který vždy natečou až po prstýnku?
Děkuju vám všem za radu ![]()