Bolest stydké spony

7859
24.4.08 18:07

Bolest stydké spony

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte nějaká zkušenost s bolestí stydké spony? Trápí mě to cca od 5.měsíce v různé intenzitě. Dr. říkal, že „zatím je to v pořádku“, víc mi k tomu neřekl. Jenže zrovna dneska v noci to bolelo tak, že jsem myslela, že ani nevstanu z postele, když se mi chtělo na WC…a pak jsem bolestí nemohla usnout…teď přes den zase vpoho…jenže zítra ráno jedu na týden na dovolenou do zahraničí, tak mě to trochu znervoznilo :-( Nevíte náhodou, co tyhle stavy ovlivňuje - zlepšuje nebo zhoršuje? Nějak mi to nejde vypozorovat - někdy je to horší po dlouhých procházkách, někdy mi pohyb dělá dobře a trpím, když sedím v práci 8h u compu… A může mi to způsobit nějaké další problémy, nebo je to „jen“ o té nepříjemné bolesti?

Díky moc za rady, z mého Dr. toho moc nedostanu, je to jak vyšetření v rychlíku :-(

Vulpes
27tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
24.4.08 18:16

Ahojky,nechci strašit,ale bude huř.u mě to začlo v 5 měsíci a skončilo asi týden před porodem :lol: .nic to není,myslim že to je normální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.4.08 18:19

A nevim čim bolest zmírnit,mě nic nepomohlo.Prostě to někdy bolelo a někdy jsem měla třeba týden klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
24.4.08 18:25

Tak dobře, uklidnění mi stačí :-) Ta bolest se vydržet dá, nakonec vždycky stejně vstanu - „poněvadž musím“, že? :lol: Jen o tom nic nevím a měla jsem strach, když to budu ignorovat, že se něco může pokazit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.4.08 18:35

Neboj,měla to skoro každá těhule co znám :wink: .Ke konci to bolí víc,ale nebude to pořád bolet :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.4.08 18:40

jinak třeba na virtuální porodnici cz je spoustu dotazu a odpovědí třeba
bolest stydké kosti-nejspíš projev dopadu těhotenského hormonu progesteronu na vazivově chrupavčité spoje,které se pod jeho vlivem rozvolňují = pohyb kostí = bolesti. Bohužel,žádná léčba není možná,k úlevě pomáhá každé ženě něco jiného - někomu pohyb,někomu klid, rehabilitace jen lehce zmírní obtíže

všude píšou že bolesti přetrvávají dokud se pánevní dno pořádně neotevře,takže třeba už budeš mít brzo klid 8) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
24.4.08 18:48

Ahoj
Ono to je opravdu uvolňování vazů stydké spony a pokud nezačneš při chůzi strácet stabilitu,tak opravdu o nic nejde.Mě to přešlo až cca týden po porodu.Při minulém těhu to jen tak nepatrně pobolívalo,zato při tom posledním jsem měla pocit,že už leze hlavička. :oops: A tak jsem se na to dr.ptala.
Takže klíííd,navždy to bolet nebude. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
24.4.08 19:43

Díky moc za uklidnění :-) kolem sebe skoro žádné maminy nemám, od Dr. se nedozvím vůbec nic a tak prožívám těhu, s nadsázkou, v bezbřehé nevědomosti… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
24.4.08 21:22

Ahoj,

ulevi ti, kdyz si z toho budes delat srandu. To jedine pomohlo me :-) Rikali jsme tomu s manzelem, ze me boli „picni kosti“ a vyhradila jsem si veliky posltar, ktery jsem si davala pri lezeni a spani mezi nohy. Manzel si vzdycky delal srandu, ze az prijde navsteva, ze ji nesmime dat omylem ten „picni“ polstar na spani.
Toz jsem ti neporadila, ale aspon neco :-)

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
24.4.08 22:55

Ahoj,

…a bude hůř:)

V druhém těhotenství jsem trpěla tiše taky,chodila jak kačena. Nakonec mi i vyhovovalo,když jsem šly s dcerkou do obchodu půl hodiny(zastavuje se u každého plotu,hovínka apod). Asi 3 týdny před porodem byl najednou klid a tak jsem si říkala, „áááááááááá klid před bouří,ted je mi tak fajn, že budu určitě rodit“. A taky,že jo.
Jinak můj dr mi doporučoval jíst hodně mléčných výrobků,kvůli vápníku,ale že by to pomohlo…
S porodem bolesti skončí a začnou jiné radosti:)

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
24.4.08 23:05

Ahoj,

taky jsem si to prozila, ke konci jsem neusla ani 500m abych se nezastavila, mudra mi chtela dat francouske hole :lol: , brala jsem i nejake leky, na zmirneni bolesti, ale efekt nebyl valny. Bohuzel, pri vetsi namaze me to boli porad, nekdy i pred MS.

Tak peknou dovcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
4.5.08 11:05

Bolest

Nestrašte, já si už teď připadám, jako kdyby mě někdo řádně nakopal do rozkroku 8O Ovšem kdyby nebylo téhle chuťovky a rostoucího bříška, tak ani nevím, že jsem těhotná :)

Euphorbia 23 + 6 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
4.5.08 12:04

Neboj to přejde.Časem. :wink: Užívej si těhotenství.Obvzlášť,když ho máš pohodové.To já jsem si to třetí vyžrala skoro se vším všudy. :roll: První asi 4 měsíce celodenní nevolnosti,zvracení (i v noci),nechutenství.Asi měséíc a kousek klid a pak pořád lítání na malou.Malý byl dlouho KP a kopal mi do močáku. :roll: Ale pro změnu se mi dobře dýchalo,protože byl trochu níž. :wink: A povolování těch vazů. :roll: Tentokrát to byl fakt záhul. :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
5.5.08 14:01

Ahoj,
tak dovolená ve Slovinsku proběhla úplně vpoho. Nakonec to nebyla žádná oddychovka, ale pořádné túry po kopcích, místy po skalách a pochopitelně i nějaké ty jeskyně se spoustou schodů a výšlapů...... a představte si, že mi ta spousta pohybu na ty bolesti spony udělala strašně dobře!! :) Nějak se to rozhýbalo a jsem od té doby docela vpoho. Vlastně to bolí jen když zapomenu, že jsem v 7.měsíci a snažím se seběhnout schody dolů a při nandavání ponožek - to teď považuji za vrcholný jogínský výkon :D
Tak uvidím, jestli to vydrží v klidu anebo se mi to zase zhorší při tom režimu 8h sezení v práci u PC :? Ale tam už to je za pár..... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.5.08 16:51

Taky jsem to měla, zhruba od toho 5. měsíce. Doktor řekl, že je to naprosto normální, je to tím, že se to „tam dole“ všechno roztahuje a připravuje pomalu k porodu (a ještě na mě koukal, jakože nic nevydržím, už aby rodili chlapi :D ). Ale je fakt, že nebýt tohodle, megabřicha a nočních křečí v nohou, tak bych o těhotenství taky nevěděla, až ve 40+0 se přidalo tvrdnutí a za dva dny jsem rodila.
Přeju příjemné těhu, počítám dobře - taky říjňátko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí