Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte nějaká zkušenost s bolestí stydké spony? Trápí mě to cca od 5.měsíce v různé intenzitě. Dr. říkal, že „zatím je to v pořádku“, víc mi k tomu neřekl. Jenže zrovna dneska v noci to bolelo tak, že jsem myslela, že ani nevstanu z postele, když se mi chtělo na WC…a pak jsem bolestí nemohla usnout…teď přes den zase vpoho…jenže zítra ráno jedu na týden na dovolenou do zahraničí, tak mě to trochu znervoznilo
Nevíte náhodou, co tyhle stavy ovlivňuje - zlepšuje nebo zhoršuje? Nějak mi to nejde vypozorovat - někdy je to horší po dlouhých procházkách, někdy mi pohyb dělá dobře a trpím, když sedím v práci 8h u compu… A může mi to způsobit nějaké další problémy, nebo je to „jen“ o té nepříjemné bolesti?
Díky moc za rady, z mého Dr. toho moc nedostanu, je to jak vyšetření v rychlíku ![]()
Vulpes
27tt
Ahojky,nechci strašit,ale bude huř.u mě to začlo v 5 měsíci a skončilo asi týden před porodem
.nic to není,myslim že to je normální ![]()
A nevim čim bolest zmírnit,mě nic nepomohlo.Prostě to někdy bolelo a někdy jsem měla třeba týden klid.
Tak dobře, uklidnění mi stačí
Ta bolest se vydržet dá, nakonec vždycky stejně vstanu - „poněvadž musím“, že?
Jen o tom nic nevím a měla jsem strach, když to budu ignorovat, že se něco může pokazit.....
Neboj,měla to skoro každá těhule co znám
.Ke konci to bolí víc,ale nebude to pořád bolet
.
jinak třeba na virtuální porodnici cz je spoustu dotazu a odpovědí třeba
bolest stydké kosti-nejspíš projev dopadu těhotenského hormonu progesteronu na vazivově chrupavčité spoje,které se pod jeho vlivem rozvolňují = pohyb kostí = bolesti. Bohužel,žádná léčba není možná,k úlevě pomáhá každé ženě něco jiného - někomu pohyb,někomu klid, rehabilitace jen lehce zmírní obtíže
všude píšou že bolesti přetrvávají dokud se pánevní dno pořádně neotevře,takže třeba už budeš mít brzo klid
![]()
Ahoj
Ono to je opravdu uvolňování vazů stydké spony a pokud nezačneš při chůzi strácet stabilitu,tak opravdu o nic nejde.Mě to přešlo až cca týden po porodu.Při minulém těhu to jen tak nepatrně pobolívalo,zato při tom posledním jsem měla pocit,že už leze hlavička.
A tak jsem se na to dr.ptala.
Takže klíííd,navždy to bolet nebude. ![]()
Díky moc za uklidnění
kolem sebe skoro žádné maminy nemám, od Dr. se nedozvím vůbec nic a tak prožívám těhu, s nadsázkou, v bezbřehé nevědomosti… ![]()
Ahoj,
ulevi ti, kdyz si z toho budes delat srandu. To jedine pomohlo me
Rikali jsme tomu s manzelem, ze me boli „picni kosti“ a vyhradila jsem si veliky posltar, ktery jsem si davala pri lezeni a spani mezi nohy. Manzel si vzdycky delal srandu, ze az prijde navsteva, ze ji nesmime dat omylem ten „picni“ polstar na spani.
Toz jsem ti neporadila, ale aspon neco ![]()
A.
Ahoj,
…a bude hůř:)
V druhém těhotenství jsem trpěla tiše taky,chodila jak kačena. Nakonec mi i vyhovovalo,když jsem šly s dcerkou do obchodu půl hodiny(zastavuje se u každého plotu,hovínka apod). Asi 3 týdny před porodem byl najednou klid a tak jsem si říkala, „áááááááááá klid před bouří,ted je mi tak fajn, že budu určitě rodit“. A taky,že jo.
Jinak můj dr mi doporučoval jíst hodně mléčných výrobků,kvůli vápníku,ale že by to pomohlo…
S porodem bolesti skončí a začnou jiné radosti:)
R.
Ahoj,
taky jsem si to prozila, ke konci jsem neusla ani 500m abych se nezastavila, mudra mi chtela dat francouske hole
, brala jsem i nejake leky, na zmirneni bolesti, ale efekt nebyl valny. Bohuzel, pri vetsi namaze me to boli porad, nekdy i pred MS.
Tak peknou dovcu.
Nestrašte, já si už teď připadám, jako kdyby mě někdo řádně nakopal do rozkroku
Ovšem kdyby nebylo téhle chuťovky a rostoucího bříška, tak ani nevím, že jsem těhotná ![]()
Euphorbia 23 + 6 tt
Neboj to přejde.Časem.
Užívej si těhotenství.Obvzlášť,když ho máš pohodové.To já jsem si to třetí vyžrala skoro se vším všudy.
První asi 4 měsíce celodenní nevolnosti,zvracení (i v noci),nechutenství.Asi měséíc a kousek klid a pak pořád lítání na malou.Malý byl dlouho KP a kopal mi do močáku.
Ale pro změnu se mi dobře dýchalo,protože byl trochu níž.
A povolování těch vazů.
Tentokrát to byl fakt záhul.
![]()
Ahoj,
tak dovolená ve Slovinsku proběhla úplně vpoho. Nakonec to nebyla žádná oddychovka, ale pořádné túry po kopcích, místy po skalách a pochopitelně i nějaké ty jeskyně se spoustou schodů a výšlapů...... a představte si, že mi ta spousta pohybu na ty bolesti spony udělala strašně dobře!!
Nějak se to rozhýbalo a jsem od té doby docela vpoho. Vlastně to bolí jen když zapomenu, že jsem v 7.měsíci a snažím se seběhnout schody dolů a při nandavání ponožek - to teď považuji za vrcholný jogínský výkon ![]()
Tak uvidím, jestli to vydrží v klidu anebo se mi to zase zhorší při tom režimu 8h sezení v práci u PC
Ale tam už to je za pár..... ![]()
Taky jsem to měla, zhruba od toho 5. měsíce. Doktor řekl, že je to naprosto normální, je to tím, že se to „tam dole“ všechno roztahuje a připravuje pomalu k porodu (a ještě na mě koukal, jakože nic nevydržím, už aby rodili chlapi
). Ale je fakt, že nebýt tohodle, megabřicha a nočních křečí v nohou, tak bych o těhotenství taky nevěděla, až ve 40+0 se přidalo tvrdnutí a za dva dny jsem rodila.
Přeju příjemné těhu, počítám dobře - taky říjňátko?