Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kamarádku takhle zlobila cysta…ale ta by asi na sonu byla vidět i po MS? ![]()
Já mám před MS vždycky citlivá a nalitá prsa… Jak jsou ty žlázy vlivem hormonů zduřelé, tak tě to může bolet. Pokud to je vždy před MS, tak myslím, že to bude tím ![]()
Bolest prsou před ms je běžná věc. Pokud trvá už několik let a není nález, tak bych bolest přisoudila hormonálním změnám.
@Whitedog hormonální změny-tohle použila lékařka na sonografii.Trva to už 3 roky a víc. Ale všude píší, ze se jedna bolest celého prsa a tohle rozhodne není bolest celého prsa.
@LaEllaX je to vždycky jen týden před ms, jakmile ms dorazí, bolest ihned přestane. A mohu mackat ono místo, nic necitim.Ani citlivost ani bolest.
@Anonymní píše:
@Whitedog hormonální změny-tohle použila lékařka na sonografii.Trva to už 3 roky a víc. Ale všude píší, ze se jedna bolest celého prsa a tohle rozhodne není bolest celého prsa.
Já to mám cca 20-25 let. Čím jsem starší, tím výraznější projevy a bolest. Nejdřív bolest jen 2-3 dny před, později už týden před termínem ms. Před dětmi jsem ani nemohla jít ze schodů, musela jsem si prsa držet, jak bolela… Po porodu druhého více lokalizované na jedno prso a někdy je ta bolest tak krutá, jako kdybych tam měla zařízlý nůž. Sono čisté. Hormonální změny. Můžu dostat hormonální antikoncepci. Nechci. celý život jsem byla bez ní. Tak to do přechodu snad už nějak zvládnu…
Pro svůj klid si nech prsa kontrolovat každý rok.
@Whitedog
oba prsa, cely prs. Já to cítím jen v jednom bodě. Na sonografii jsem byla na jare(letos),prve tedy prohlídka, pak sono.Ne mamograf.
Zvláštní je, ze po ms to vůbec neboli.Ani když na to mackam silněji.
Určitě pujdu na jaře zase.
Já mám to samé…bolest levé prso nahoře, na sonu nic.. jen více vystouplá žláza a vlivem hormonů to bolí. Mám to tak 10 dní před. MS a někdy, když běžím musím si prso držet, jak to bolí a po MS, když si místo zmáčknu, tak neboli. Doktorka mi řekla, že s tím se bohužel nedá nic dělat a může to trvat i 20let…vitamin E se doporučuje ![]()
Taky mám přesně tohle už asi 4.cyklus. Vždy pár dní před menses bolí intenzivně jedno místo v levém prsu, i ve spanku cítím při otáčení, ale s příchodem menstruace to přestane, i kdyz pak ten bod mackam. Druhy prs neni ani vice citlivy, nic..Sono před měsícem v pořádku.. Mohu se zeptat, zda vám už zjistili, čím to je?
@Maminka0702 také se přidávám, mám to stejně. Doktorka na sonu mi řekla, že to asi bude hormonálními změnami. Doporučila pupalku a vitamín E.
Hezké ráno
už pár let mám bolest na pravém prsu. Jedná se o místo na vnitřní straně prsa. Místo velikosti pár cm. Před ms bolí na dotek, jako modřina. Bez bulky.
Na přelomu jara/léta jsem byla na klinice, kde mi prso prohmatal lékař, vyšetření sono. Vše bylo v pořádku. V té době jsem měla po ms, tak prso nebolelo ani u vysetreni ani u sona.
Nemáte některá zkušenost s takovým zdravotním problémem?