Bolest v levém podžebří - co to je?

469
12.6.24 08:21

Bolest v levém podžebří - co to je?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, trpím úzkostmi a poslední 2 měsíce pozoruji bolesti vlevo pod žebry, občas to pobolívá i trochu uprostřed mezi prsy, což bude asi ze stresu nebo od zad (hrozně mě i trápí krční páteř a bolí mě někdy i celá záda tak různě, že mi to vystřeluje do ruky, do hrudi - pak těžko někdy rozpoznám od čeho to je, jestli úzkost nebo záda či co). Každopádně poslední dva měsíce pozoruji občasnou bolest vlevo pod žebry, nevím jestli to je žaludek nebo slinivka, ale je to fakt občasná píchavá bolest, nepozoruji to po jídle, někdy to je hned po ránu, někdy přes den, někdy večer.. teď jsem v týdnu před menstruací a děje se to spíš v tomhle PMS období (kdy mě bolí i bedra, podbřišek, celkově mám PMS nic moc) ale nevím z čeho může bolet tohle.. trochu panikařím jestli si neříct o sono, ale mám malinko strach, aby mě neposlali na gastro nebo mě rovnou odbydou s tím, že je to ze stresu.. nevím.

Nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
12.6.24 08:33

Na rehabilitace chodíš? Cvičíš? Zablokovana zebra dokážou pěkně potrápit. Pokud na fyzioterapii nechodíš, hned začni, z úzkosti jsi celá sevrena a bude to bez řešení jen horší.

• Citovat
  • Upravit
1886
12.6.24 08:51

Mívala jsem bolesti uprostřed a na druhé straně - šlo o žlučník, ale to by jsi poznala - silene stavy, navaly horka, orosené čelo, nevolnost a slabost, trápilo mě to skoro rok.
Také jsem zažila zablokovaná zebra a od zad, uzkost klasika …. Pokud nemáš další potíže se zažíváním a trávením připisovala bych to tomu. Tohle video ti pomůže od zablokovaneho krku.

https://youtu.be/Suo2S0Qml7E?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
12.6.24 09:08

@Svetluska55 Minule jsem říkala doktorovi o rehabilitace, on mě poslal na rentgen s krční páteře I kde samozřejmě nic nevidí a vše je OK. Příští týden tam jdu tak mu to právě chci říct, i ten problém s těmito bolestmi.

Občas si doma zkouším dělat nějaké cviky podle YouTube, ale někdy se po nich cítím ještě víc jak zmlácená.. koupila jsem si i nějaký lepší poštář na krční páteř na spaní, ale občas se taky asi blbě hnu a bolí to ještě víc. :? Přítel mi dělá masáže když mě to fakt bolí a to mám pocit že mi ulevuje, ale je laik a taky pak přemýšlíme, aby to ještě nezhoršil.. našla jsem nedávno nějaké cvičení SM podle Smíška, nevim jestli to znáš, ale ceny tohohle cvičení na fyzio tedy masakr.. :roll: snad mi doktor napíše aspoň žádanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
12.6.24 09:11

@VeseláBobina tyhle bolesti nejsou zatím naštěstí nějaké ostré nebo dlouhodobé a prudké, je to fakt takové občasné píchnutí nebo pobolívání v té oblasti, nevim ani jestli to popisuju dobře, ale prostě pod levým prsem pod žebrem a nebo uprostred mezi těmi prsy, ale to si myslim, to bývá taková divná pálivá bolest, že fakt bude od zad. Tak já se zeptám až budu u doktora, snažím se jíst zdravě, ale napadlo mě jestli to není vřed nebo kameny v žaludku, nevím jak to ale poznat v tom raném stádiu (jestli to vůbec jde) protože nemám ani nikoho v okolí kdo by to měl.
Děkuji, na video mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
12.6.24 09:24

@mesicnikamen Já měla kdysi Helicobaktera v žaludku a bývalo mi proste špatně, na zvracení, pak jsem musela na sondu a tam to zjistili, ale nevolnost neustoupila a tak UTZ a kamen na žlučníku, ale nebyla to jen “bolest”, bylo toho opravdu více k tomu, nevolnost, slabost… Rozhodne pokud doma začneš sama cvicit jógu nebo rehabilitacni cviky, muže to ulevit a pak uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
12.6.24 09:27

@mesicnikamen Taky záleží, jakou máš práci? U PC? Jak sedíš u TV nebo u PC…. Tohle taky udělá hodně. Já mám potíže s bedry dlouhodobě - fyzicky náročná práce v předklonu a rotaci - pecovatelka u lůžka a to třeba mě zhoršuje, byla jsem na fyzio a tam mi řekli, že ne jen to, ale i to jak sedím, stojím, dlouhodobě špatné držení těla pak muže způsobit potíže, které máš třeba ty a jednoho dne se to projeví, ale vše se dá cvičením napravit a držet, je to jen o nás :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
12.6.24 09:52

@VeseláBobina To je pravda no, jako já na sobe jinak pociťuji únavu nebo pobolivani vsude možně v průběhu cyklu, před MS a při ovulaci, cca týden z měsíce si přijdu normální :mrgreen: ale jinak tak nějak v pohodě, asi. Na bolest zad jsem zvyklá bohužel, od 15 s tim lítám po doktorech, občas jdu na rehabilitace, ale jinak je to vše stejné a pořad říkám, jak jsem na tu bolest uz asi zvyklá.. jednou za čas to bolí míň, někdy víc a holt to tak furt pytlikuju. :? Cviky z reha mi nikdy nepomohly, taky jsem je teda pak preventivně nedělala no, jen když to bolelo.. ale teď to začíná střílet do ruky a do lopatky, do šíje mi ta bolest jde a k tomu ty úzkosti, fakt super to je vse dohromady :roll: abych pravdu řekla tak jsem pracovala vždycky převážně v sedě a poslední rok jsem pracovala v kavárně a cukrárně, takže permanentně jsem stála a jsem tam ta hala různé těžké věci.. no ale teď půl roku pracuji v kanceláři, jenže paradoxně mám fakt pocit že je to horší sezení několik hodin na židli a bolesti té páteře jsou horší než když jsem dělala práci fyzickou. Jasně že se u toho potom hrbím nebo i u televize se tak jako válím :mrgreen: koupila jsem si teď takovou tu balanční podložku že na ni budu sedět ale je to hrozně divný, přijdu si jak někde na moři :mrgreen: Ale je to fakt zajímavé že všechno možné se takhle může pojit od zad, vystřelování, píchání.. s jógou je to u mě taky tak jako na dlouhé lokty protože jsem to několikrát zkoušela ale jak říkám no přijdu si potom víc zmlácená, asi je to o zvyku, ale bojim se abych to nedělala blbě a nebylo mi hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
12.6.24 12:27
@mesicnikamen píše: Více

Na fyzio chodím jako samoplatce, platím 1800 kc/60 minut, takže znám.
Některé fyziokliniky mají svého doktora, z mé zkušenosti rehabilitace napíšou prakticky každému- v dnešní době to potřebujeme skoro všichni (co jsem chodila já, stejně se ale doplacelo). Potřebuješ cvičení u nich +podle toho cvičit doma, chvíli trvá, než se člověk naučí, dělat je spravne.

• Citovat
  • Upravit
1886
12.6.24 13:11

@mesicnikamen Ono to totiž chce cvicit pravidelně 🙈 😁 ale neboj, jsem stejná, ale opravdu to chce a jasně po józe jsem taky jak zmlacena, ale chce to vydržet, posílí se svaly a drží pak kosti, pater atd.

Uzkosti - udělej si čaj z třezalky. Můžeš si koupit kapsle kozlík lékařský na lepší spanek, super je i Ashwaganda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
12.6.24 17:22

@VeseláBobina Já už zkousim na ty úzkosti vse možné, mam Bachovy rescue kapky, bylinné čajové směsi, ted jsem si koupila od Veniry- ženská pohoda a tam je i třezalka a ashwaganda, ale paradoxně jsem zjistila, ze kdyz budu míchat vse možné a hlavne ty bylinky, tak to taky může dělat paseku :? nejvíc mě stresuje i práce, celkově si myslim, že to bude kombinace vysazení HA, nová práce a vše se mi nějak hroutí, nejsem spoko a tak tělo zase řve o pomoc a dává mi najevo, že takhle nee :nevim:

S tím cvičením to zkusím delat pravidelně, hlavně bych ráda získala na tom fyzio nějaké cviky a fakt pořádné rady, případně zkusim i vydržet u te jógy, ale to mi dela problem protoze kdyz se mi motá hlava (nevim jestli od zad nebo od úzkosti :roll: ) tak se mi cvičí blbě, pak jsem neschopna pohybu celkově, natož cvicit no.. zní to jako výmluvy, ale fakt mam dny kdy je mi hodne mizerne fyzicky i z te psychiky, to jsem schopna nekdy jen prochazky a nekdy fakt niceho. Ale verim, ze se to casem zlepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
12.6.24 17:22

@Svetluska55 Právě, doufám, že se dostanu někam, kde to bude konecne k necemu a pomůže mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
12.6.24 18:15

@mesicnikamen Myslím, že to je proste začarovaný kruh. V největším stresu se mi taky motá hlava, ale vím, že to je od toho a že musím já zkoušet, jak z toho ven. Je to těžký, dokopat se cvicit nebo něco dělat, když není nálada … je to tak, ale nikdo jiný to za nás proste neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí