Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je mi 17 let, zkouším se zeptat i zde, protože na hodně fórech mi nikdo nic moc neřekl a spíš mi vynadali za to, že se vůbec ptám a neřeším to s doktory, ale má to své opodstatnění. Před nějakou dobou asi 3-4 týdny jsem si připadala, že se mi nafukuje břicho. Začal mě bolet pohlavní styk, jak do mě přítel narazil, tak to opravdu hodně bolelo… Antikoncepci beru a trpím na mykozy (stále se opakující). Asi dva týdny zpátky mi přítel nahmatal na břichu hrčku, šla jsem k obvodní a ta mi řekla, že to mám nějakou kuličku tak 6-8cm velkou, poslala mě na ultrazvuk, kde mi doktor nic nezjistil, prý tam nic nemám. Doktorka mi řekla, ať jedu do nemocnice na chirurgii, že to je možná nějaký tukový nádor. Ovšem doktor byl velice nepříjemný (začal na mě křičet, že to po mé doktorce nemůže přečíst), potom mě prohmatal, řekla jsem, kde mě to bolí, on mi řekl, že tam nic necítí a do zprávy napsal, že mě to údajně vůbec nebolí. Vzal mi krev a moč, vše je prý v pořádku. Odkázal mě na gynekologii, tam mi také nikdo nic nenašel, cystu by prý viděl, vzal mi stěry s tím, že to tam mám nějaké přecitlivělé, na výsledky mám volat až ve středu. A když mi dělal sono, zase jak to bylo hluboko (pardon, nevím, jak to lépe napsat) tak mě to bolelo. Divil se, ale prý cystu nemám, že by to viděl. Jenže mě ta bolest přechází jednou mě bolí břicho a jindy zase vaječníky, jako by do mě někdo vrážel vidličku. Nevím, jak lépe to popsat… Chtěla jsem se zeptat, nevíte, co by to mohlo být? Přítele napadlo, že by to mohlo být miminko na cestě, ale nejsem si jistá, zda by mě to tak mělo bolet… A kdyby to bylo rané stádium, ultrazvuk by to neukázal, ale stejně… Nestalo se některé z vás něco podobného, prosím? ![]()
@JayLee píše:
zajdi si na kozni v nemocnici at ti udelaji stery na pohlavni choroby i z krve radsi ono taklhle se muze projevovat ledacos mykóza plisen kvasinky ale i chlamydie
Gynekolog mi stěry dělal to se dozvím ve středu, ale krev mi brali a ta je prý v pořádku… Jenže nejhorší je, že ta hrčka mi zmizela a začalo to bolet čím dál tím víc…
Pokud ti braly krev tak by asi poznaly zda jsi těhotna. Pripada ne to zda nemas cystu. Ne vsechny cysty jsou videt.mela jsem to tak. Bolest pri styku, bolest pri gyn. vysetreni a byla to cysta. Nakonec jsem skoncila na operacnim stole protoze mi cysta praskla.
Ahoj, no zkusennost nemam, ale pokud ti brali krev, tehu by se projevilo ve vysledku, kazdopadne vymenit lekare a znovu je urgovat..nedala bych se jen tak vyrvat.?preju at je lip ![]()
Děkuju no já se ptala holky co je na vysoké na medicíně a mám doma výpis té krve ofocený a právě to hcg se mi tam neměřilo, že se nikdo nezaměřil na to, že bych mohla být i v tom a dělali mi jen nějaké bakterie a tak.. ale nejsem si jistá, zda to tak opravdu funguje. Jen mě ty vaječníky bolí den co den víc a víc…
@Haslerkaaa oni HCG nekontrolují při normálním odběru. Zkusila jsi těhotenský test - // můžou asi znamenat i cystu - ale to si nejsem jistá - možná tu někdo bude vědět. Jinak bych zkoušela další doktory a chtěla vědět co mi je. Držím palce, ať je vše v pořádku
No vim ze beres antikoncepci. Ale ja takovehle bolesti mela nekolikrat - vzdy cca v obdobi ovulace…asi tyden a pak to ustalo. Mela jsem i tu bouli…
Zkus si koupit těhu test, stojí pár kč, at třeba zbytečně nespekuluješ. Každopádně si zjisti, jaký gynekolog je ve tvém městě nej a zajdi za ním. Současného vyměň
Jak už někdo psal nech si udělat testy na pohlavní choroby, takhle může bolet i ureoplasma, chlamýdie, a nebo jak máš pořád záněty si ti to vevnitř jakoby slepilo a bolí to ![]()
Mě takhle břicho bolívá v podbřišku úplně pravidelně, jakoby bolest vaječníků…nevím, co to je, ale jsem zdravá
HA teda už neberu, brala jsem 5 let a teď s přítelem už miminko chceme…ale to břicho mě tak bolívalo i s braním HA, doktorka mi jednou řekla, že se přes tu nízkohormonální HA vajíčko může uvolnit, tudíž v podstatě ovulovat jakoby můžeš (ale stejně bys neměla přes HA otěhotnět) a může tě to bolet…nevím…