Bolestivé prořezávání zubů

12
8.11.12 00:16

bolestivé prořezávání zubů

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti, malé je skoro 10 měsíců, prořezávají se jí horní jedničky.. nejdřív je měla jen nateklý, pak vykoukly, pak rýma, horečky kolem 39, který zas ustaly, ale poslední dvě noci se budí každou chvíli, a křičí a křičí, nepomůže ani prso (což dřív vždycky zabíralo), nurofen, chamomilla, nic, prostě řve a řve a řve a nedá se nijak uspat, hojdání, nošení, prso, prostě nic, je mi jí líto a nevím, jestli jí nemůže být něco jinýho, ale přes den je celkem v pohodě, jako je víc ukňouraná, to jo a vyžaduje víc moji přítomnost, ale dá se to zvládnout… ale ty noci, už fakt nevíme co s ní, jsme všichni nevyspaní a konec v nedohlednu? díky za rady a zkušenosti…
Jo a ještě jsem zapomněla, že i když třeba hodinu řve večer (když by normálně měla spát), tak když s ní pak přijdu do pokoje, kde je světlo a hračky, tak je schopná si i hrát, přestane řvát, je sice na ní vidět, že není uplně v pohodě… ale nevím co s ní, celou noc být vzhůru a hrát si asi nemůžem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Navstevnice
8.11.12 00:45

Podle mě jí nic není, nurofen zabírá na případnou bolest velmi dobře. Řekla bych, že se u vás potkalo období separační krize (odpovídá vyžadování přítomnosti, kňourání) a asi i ty zuby. Navíc tím uklidňováním po nocích, kdy byla nemocná, jste jí ukázali, že i v noci může být zábava, tj. nemusí se spát. A tak zkouší (poprvé a zdaleka ne naposledy) posunout hranice. Pokud tedy není hladová (nechce prso), není nemocná, nemá bolesti (třeba po tom nurofenu je to skoro jistota), doporučuju trpělivě (kvůli řevu) a opakovaně (kvůli tomu, že to bude zkoušet) ukládat ke spánku, klidně vysvětlovat, že v noci se spí. A určitě žádné zábavy jako rozsvěcení nebo dokonce hraní, to je (aspoň pro mě) cesta do pekel.

Pokud si nejsi jistá, že je malá v pořádku, nech ji vyšetřit u pediatra, vč. moči.

• Citovat
  • Upravit
16
16.11.12 20:24

Jéje tohle známe a zrovna taky prožíváme, malá se mi v noci budí s pláčem, nechce spát, pít mlíko taky nechce, ale jakmile ji vezmu z postýlky ven a do světla, tak je po pláči, tak si říkám, že kdyby ji něco bolelo, tak pláče dál. Sice si s ní právě nechci hrát, aby si na to nezvykla, ale přeci jen ji nechat celou dobu plakat nevydržím a nechci vzbudit celej dům. Taky nevím co s tím, jestli to jsou zuby nebo jen nějaký blbý období, zlý sny. Zoubky máme v 10měících zatím jen dva dolní řezáky a ty vylezly vcelku bez potíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
27.8.13 09:15

Ahoj maminy, chci se zeptat a rady vitam…jak dlouho trva, nez se prorezou zoubky? maly ma 3 den zvysenou teplotu a dost horke dasne, v noci nespi a ani cipek nam moc nezabral, gel na zuby odmita a brani se ruckama. Jinak chut k jidlu ma, apatycky neni…tak si myslim, ze to jsou zuby, ale jak dlouho nam toto potrva? Mam zitra volat Mudra, kvuli te vyssi teplote, nebo jste to nechavaly tak? diky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.13 09:39
… celou noc být vzhůru a hrát si asi nemůžem 8o

My celou noc vzhůru byli, nepomohlo nic - až když zuby vyrostly, tak byl třeba týden klid a pak už zase rostly zuby další. :nevim: Dcera má dva roky a ještě nás čekají poslední stoličky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.13 09:41

Kvůli zvýšené teplotě ze zubů (pokud je jen zvýšená) bych nikam nevolala. Každé dítě to má asi jiné, u nás ta fáze prořezávání, když už jsou zoubky v dásni vidět, trvala od jednoho do tří týdnů. Nejvíce ji bolelo to sestupování dásní - zoubky ještě nejsou nikde vidět, ale bolí, to byla záležitost měsíců :nevim: 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
1174
27.8.13 09:42

Tak já neporadím, spíše počkám, co napíšou ostatní. Náš Matýsek má 7,5 měsíce a už má týden vidět pod dásní spodní jedničky. Je vidět, jak tlačí na tu dáseň, už jsou vidět takové takové dvě bílé tečky v místě, kde se zub prořeže. Problém je, že se ne a ne prořezat. Malý právě není moc hlodací typ a nikdy si moc do pusinky nic nestrkal a ani teď nějak stále nechce kousat, aby se to prořízlo. Už týden pořádně nespíme, pořád se budí. Gel nepomáhá a nepomáhá moc ani ten panadol. Den přetrpíme více méně bez problémů, to akorát slintá a hůř jí, ale v noci je to horor. Takže by mě taky zajímalo, za jak dlouho se ty zoubky zhruba prořežou, když už jsou takhle vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.4.20 10:02

Ahoj maminky, prosím o skúsenosť, dcerce SE asi od nedele kbube druhý horni zub, má to navarené, v noci 39 teplota( po podaní čipku spadla, a už SE nevrátila)zub stále není venku, malá je ve dne utaha, zmoli SE, stále si Neco cpe do pusy, v noci býva nespokojná, haze sebou.Je možné, aby ju tak dlouho trápil jeden zub??dekuji za skúseností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
16.4.20 10:15

Jasný. Zuby se klubou dlouho a tlačí už třeba měsíc předtím, než jsou vidět. Třeba jich roste víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 21:05

Ahojky maminky, myslíte že tohle všechno patří k růstu zubů. Malé je jeden rok a klubou se jí stoličky, už 14 dní máme problémy s jidlem a pitím, teď ale poslední tři dny odmitá úplně všechno, jediné co si dá bez problémů je večerní UM to vypije cca 210ml. Jakmile se k ní přiblížím se lžičkou tak mi jí vytrhne z ruky a hodí to na zem, to samé když ji nabízím čaj vezme hrnek a zahodí ho. Už jsem docela zoufalá je věčně vzteklá a furt by jen někde lezla a řádila, nechápu kde bere tu energii. Snažím se jí dávat alespoň umělé mléko ve spánku hlavně kvůli tekutinám ale to se ne vždy povede protože toho poslední dny ani moc nenaspí a když je vzhůru tak odmitá i to. Docela mě překvapilo že i přes to že toho strašně málo sní tak hodně kaká někdy i 6× za den. Teplotu má jen lehce zvýšenou max. 37.4°C. Je tohle všechno normální? Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.