Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem ve 23 týdnu a poslední dny mám zvláštní tlaky na celý spodek, někdy mi příjde že i pohyby miminka cítím strašně nízko, pak jako kdyř utne a jsou zase skoro až u pupíku, podbřišek mi tvrdne hlavně když ležím na zádech na to beru magnézko, ale že by zbíralo to se mi nezdá. K tomu všemu když ležím mívám zvláštní a hlavně nepříjemné píchání v pochvě, občas se mi to přesune i do podbrišku, do poradny jdu zítra, ale chtěla jsem se zeptat jestli s tím máte zkušenosti. Čekám svoje první mimi, tak se asi moc pozoruju a jsem ze všeho vystašená. Moc děkuju za rady.
Me teda břicho netvrdlo, ale vse ostatní bylo jak popisuješ skoro cele těhotenství, jen pokaždé jina intenzita a misto. Já myslím, že to je normální, jak se tam vse roztahuje a zvyšuje objem, provází to tlaky, bolesti, ruzne pichani… neboj, ke konci těhu bude hůř ![]()
Já jsem to taky měla okolo 25 t. t…Mimi kopal nízko, bolel mě podbřišek, takže je to asi normální, jak se děloha zvětšuje
Teď jsem ve 34 t. t. a a jak píše @En.Joy to horší a horší
Už aby to bylo za mnou ![]()
@Oliverka28 Od začátku těhu pořád
Okolo 25 t. t. to bylo častěji a častěji a teď chodím tak 100× denně
Jakmile se prcek nějak blbě pohne a kopne mi do močáku, tak hned letím, protože je to dost nepříjemné
Čím míň místa tam mají, tím je to horší ![]()
@Zuzaniee Radosti těhotenství i když pro mě spíš strarosti a stres, nejraději bych s každým píchnutí letěla na pohotovost
@Oliverka28 Tak to máme stejně! S každým píchnutím bych taky nejradši hned letěla
Nejhorší je to pro mě ráno, když je přítel v práci, já sem sama a furt nad tím přemýšlím
Mít tak známého gyndaře v rodině ![]()
@Zuzaniee Tak tohle přesně znám, jak je člověk sám tak se pozoruje. Nejlíp mít za manžela gyndaře
Taky Tě trápí menstruační bolesti, mě snad s přestávkama od začátku těhotenství.. ![]()
@Oliverka28 ano menstruační bolesti též od začátku az do toho slavného konce kdy už jsou opravdu nesnesitelne - a tomu se rika porod
haha ted už se tomu smeju, ale vím jake to je, takže soucitim. Oběma vam preji ať je hlavně vse v pořádku a dočkáte se zdravého mimi. A hlavu vzhůru - to nejlepší vás teprve ceka ![]()
Ahojda. Tak koukam ze nejsem sama kdo neproziva pohodove tehu
. Me casto tvrdne brisko a boli
ted jsem 29+2 tt a stale se bojim, aby vse bylo v pohode.
@kacirek1234 To určitě nejsi a neboj se, až budeme čekat tak čtvrté, tak to určitě bude v pohodě ![]()
@Oliverka28 já si přijdu už jak lazar a invalida:D, pro změnu mě občas (nevim jestli bych to popsala jako bolest)trápí podbřišek a mám bublinky v tříslech… asi mi tam něčim malej šátrá
čekáš také první?