Bolí kolonoskopie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3094
27.11.24 19:55
@Evkad píše: Více

Ano, mně taky říkali, že s tamponem je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 19:57

@Scholzova to dostanes appiry od sveho dr. Ja dnes uz nejedla. Ale snidatcneco maleho jsemm mohla

• Citovat
  • Upravit
214
27.11.24 20:42
@Anonymní píše: Více

A ten vývar k obědu a tak? Jakože vuuuuuubec nic???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
27.11.24 21:10

Den před lehká snídaně, na oběd bujón (vývar bez ničeho) a pak už vuuuuuubec nic. Večer v 7 příprava (nebo její polovina)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 21:15

Byla jsem před rokem, dostala jsem Dormicum a vůbec to nezabralo, bolest strašná, dali mi další a úleva stejně žádná. Vyšetření dokončili, ale beze srandy, bylo to pro mě strašné.
Nekřičela jsem, nedělala scény, jen jsem říkala že to strašné bolí a celou dobu mi tekly slzy, počítala jsem vteřiny…
Ale… mam autoimunitní onemocnění střev a proto to tak bolelo. Sestra pak říkala, že nechápe proč mi doktor dřív neřekl a mohla jsem se rovnou objednat na zákrok v celkové anestezii, že to neměl ani zkoušet a takhle mě mučit.
Musela jsem potom být 3 hodiny na dospávacím pokoji, normálně prý stačí míň, ale protože mi dali hodně toho Dormica, musela jsem tam být dýl. Přitom mi to vůbec nic neudělalo, nebyla jsem ani oblbnutá, byla jsem úplně fresh a v pohodě. Z dospávacího pokoje jsem vyřizovala pracovní maily…
Bez celkově anestezie už nikdy víc.

Zajímavé je, že na západ od nás kolonoskopii bez celkové anestezie neprovádí. Automaticky se pacient objednává na vyšetření v celkové anestezii, pokud nemá jiné přání.
Nechápu teda jaký je rozdíl mezi pacientem v ČR a v Rakousku. U nás se pacoši mučit bolestí bez objektivního důvodu můžou a v Rakousku, Německu, Francii ne… zajímavé…

• Citovat
  • Upravit
1260
28.11.24 22:41
@Scholzova píše: Více

jestli tě to uklidní, tak já jsem na ní byla bez jakékoli anestezie a bolelo to vcelku nevýrazně. takže ty s anestezií to zvládneš určitě taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
29.11.24 06:15

@navy blue Děkuji… Já jsem s toho úplně na nervy… Když člověk stále čte jak to někoho bolí a někoho ne… ☹️ Já totiž na císař jsem byla též do půl těla, ale jak jsem vše cítila, musela jsem být uspana úplně… ☹️ :cry: A hlavně jsem četla že kdo je po císaři, většinou tam má srusty je to pravda??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
29.11.24 08:32

mám za sebou dva, takže to taky asi nebude tak hrozné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.24 08:41

Byla jsem vcera a bez injekce. Bolelo mi to u konce kdyz uz byli uvnitr „na dne“ citila jsem tlaky v jizve po cisari nebo jakoby v te oblasti a asi 5 vterin kricela jako kdyz rodim..proste chvilema pocit jak pri porodu kdyz jsem mela krece apod ale ta bolest trvala 10 min cca a s prestavkama…proste šlo to…asi bych si injekci priste zas nedala.mja sw bojim jehel a nechtela jsem platit za rajsky plyn..jsem samozivitelka..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.24 08:54

Chodím ráda na kolonoskopii už od 10let. Dostanu injekci, půlku prospim a ani nevím, že se něco dělo. Za to fibroskopii nesnáším.

• Citovat
  • Upravit
214
29.11.24 11:03
@Anonymní píše: Více

Tak to teda je mazec… ☹️ Že jste tam křičela… ☹️ A bolelo to… ☹️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
29.11.24 11:03

@navy blue Dva císaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
29.11.24 11:07

jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.24 11:07

@Scholzova ale byla jswm bez injekce a nekricela jsem dlouho :mrgreen: nemam z tohi zadne trauma. Ale v tu chvili to proste hrozne tahlo :mrgreen: a kdyz to ze me vyndavali tak to uz bylo uplne v pohode.

• Citovat
  • Upravit
214
29.11.24 11:21

@navy blue A žádný srusty jsi neměla jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty