Bolí tlačení hlavičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1220
19.3.16 18:24

Tak me bolely jen kontrakce, naopak jsem nemohla dockat az budu moct tlacit. Tlaceni me nebolela, pro me to byla forma ulevy, protoze jsem vedela, ze za chvili bolest ustane a prijde neskutecn stesti :kytka:
Po tom co jsem prcka vytlacila nasledoval neskutecny oddych a to doslova :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
19.3.16 18:36
@katerina.Tr píše:
Z porodu mám největší strach právě z tlačení hlavičky. Moje mamka mi říká, že to vůbec nebolí, že bolí jen kontrakce. Jenže jak to nemůže bolet, když mě bolí i gynekologické vyšetření? K čemu se ta bolest dá přirovnat? Křičely jste u porodu nebo se to dá vydržet v mlčení? Jsem velká stydlivka, už jen představa, že budu mít roztažené nohy, klystýr a podobně mě děsí. Dále se hodně bojím toho, že se něco zkazí, že mi dítě třeba přidusí. Jsem hrozně moc hubená, ale doktor říká, že to zvládnu i přesto, že řekl, že hubená jsem vážně dost. 174 cm váha 48 před otěhotněním. Mám ale dost velké pochyby, jak vidím jehlu tak omdlím a vzhledem k tomu, že mám pozitivního streptokoka, tak mi bylo řečeno, že dostanu kapačku.

1. mamka má pravdu
2. křičet můžeš jak chceš, ale povinné to není
3. na kozu lézt nemusíš (stačí najít si porodnici, kde respektují rodit v poloze dle rodičky)
4. klystýr můžeš odmítnout (většinou se před porodem vyprázdníš sama)
5. streptokoka má většina ženských, nežijeme ve sterilním prostředí - mnohdy ATB stejně nestihnou dát, i kdyby jsi chtěla (musí ti je vpouštět žilou 4 hodiny před porodem :lol: )

Známá nedavno porodila doma (s dulou - překotný porod), bez stresu, bez medikace, bez jehel, bez klystýrů, bez ATB, řvala si jak chtěla aniž by na ní někdo blbě hleděl a bez strachu, že jí někdo dítě přidusí.

Zkus si najít nemocnici, kde nejde o pohodlí doktorů a sester, ale kde budou respektovat především Tebe a kde ti vyjdou vstříc a zohlední tvé obavy. :nevim:

Kdybych měla rodit nyní - Krnov, Hořovice?, možná Příbram? při dobré konstelaci personálu… zahraničí a nebo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25171
19.3.16 18:43

Mě to nebolelo, bylo to úlevný. Byť ten tlak byl nepříjemný. Druhá mi mezi kontrakcema zůstala napůl cesty a bylo to hodně nepříjemný, třetí jsem si v klidu vytlačila ještě s koncem kontrakce, byť mě sestra „napomenula“, ať netalčím :roll:
Na předporodním kurzu nám to sestra vysvětlovala, proč to nebolí, ale psát to nebudu. JE to už přes 4 roky a asi bych napsala nějakou blbost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
19.3.16 18:54

@katerina.Tr neboli, teda mě to nepřišlo. Spíš takovej tlak. Ty KONTRAKCE jsou peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
19.3.16 19:07
@katerina.Tr píše:
@jdukolem nepřidají, ale vzhledem k tomu, že jsem pracovala ve speciální škole jeden čas, tak vím, že bohužel vinou špatného porodu může být dítě poté postižené. Možná i jak jsem byla v kontaktu s postiženými dětmi, tak o to více se bojím, aby mi ho nepřidusili a vše dopadlo v pořádku

když se bojíš, aby ti ho nepřidusili, tak musíš rodit přirozeně a nenechat si do toho zasahovat a nechat jej přidusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
19.3.16 19:17

Mě tlačení nebolelo, bolely kontrakce. bylo to spíš namáhavé, protože v mém případě to moc nešlo, ale většinou to jde rychle :)
klystýru se neboj, taky jsem stydlín, ale sestřička ho udělala, to jsem skoro nevnímala a pak odešla a měla jsem na to klid :)
s kapačkou se nejspíš budeš muset smířit, děláš to pro mimčo, to zvládneš.
Já myslím nekřičela, spíš jsem trochu hlasitě prodýchávala :D
Jaká bude bolest a jak jí budeš prožívat je pro každého jiné. Čím víc se budeš stresovat, tím hůř budou fungovat přirozené hormony, které bolest částěčně otupí.
Zkus nějaký předporodní kurz, ať víš aspoň trochu co tě čeká, když máš z toho takový strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.3.16 19:24

Taky me bolely spis kontrakce, to jsem se celkove tak nekontrolovane trepala, soustredila jsem se jen at poradne dycham. Ale nervala jsem. Tlaceni hlavicky jak tu vsichni pisou, hrozny tlak a me ta kuze teda celkove tak trochu jakoby i palila, jak se sponovala.. ale to uz je fakt detail, proti tem kontrakcim. Pamatuju si jen, ze az byla mala venku, byla to hrozna uleva, tak to jsem docela nahlas oddechovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
19.3.16 19:29

Přesně jak píší ostatní-tlačení mě nebolelo, bylo to fyzicky náročné, ale po mě teda strašná úleva. A při tlačení jsem nekřičela, při kontrakcích na konci už ano, to se jako fakt jinak nedalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
19.3.16 19:29

@fashion_victim83 císaře se bojím víc, nechat do sebe řezat zbytečně, to fakt ne a navíc nechci mít jizvu na břiše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
19.3.16 19:38

Tak já tady asi budu jedna z mála, ale mě teda bolely jak závěrečné kontrakce, tak tlačení. I když ty kontrakce byly o hodně horší, navíc, když už se tlačí, tak je jasné, že to jde do závěru a to je po psychické stránce velké povzbuzení, takže už se to prožívá mnohem lépe. Všechny děti byly relativně velké a měly i větší obvody hlavy (36-37 cm), takže to možná bylo tím, ale já teda cítila docela silné štípání a pálení, jak se tlačila hlavička ven. A přitom jsem paradoxně ale neměla žádné poranění, ani nástřih mi nikdy nedělali. Ale co musím taky říct, že pro mě bylo mnohem těžší vytlačit mimčo při odteklé vodě (první a třetí porod), to byl docela boj a musela jsem tlačit i mimo kontrakce, zatímco při neodteklé, kdy voda šla „až s mimčem“ (druhý a čtvrtý porod), dcera i syn vyletěli asi na dvě kontrakce jak špunt z láhve. ;) Takže už bych si nikdy nenechala píchat vodu kvůli urychlení jako u třetího porodu ( u prvního mi praskla sama ještě před začátkem kontrakci). ;)
U třetího a čtvrtého porodu jsem si i zakřičela, ke konci, kdy byly nejhorší kontrakce a pak teda i trochu při tlačení. :oops: Ale v porodnici jsou na to zvyklí, takže jsem z toho neměla žádné výčitky, lepší si zakřičet a uvolnit se, než to v sobě dusit. 8)
Ale nechci nikoho strašit, většina z vás tu má opačnou zkušenost, takže zakladatelko, ničeho se neboj, určitě to zvládneš, porod bolí hodně, ale zase je to bolest, která má smysl a brzy se na ni zapomene, protože ten výsledek stojí za to. :hug:

Příspěvek upraven 19.03.16 v 19:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
19.3.16 19:40

@katerina.Tr ahojky, kdyby byl porod sám o sobě tak sileny, myslíš si, ze by některé ženy rodili vícekrát? Ano, porod bolí, hlavička jde nejhůře, ale da se to krasne zvládnout. Citis při tom spíše takový tlak, ktery te nutí tlačit a tlacit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
19.3.16 19:40

Porod bolí…ale souhlasím s holkama bolí ty kontrakce, dole jsem cítila brutální tlak jak se hlavička drala ven. Rodila jsem 3× a už ted se těším až si užiju další přirozený porod ;) Při třetím porodu jsem hlavičku vytlačila na 2× kontrakci a sama bez dr. NIKDO TAM NEBYL NEČEKALY, ŽE PORODÍM TAK BRZY…a tělíčko šlo taky rychle ven :-)Taky uplně tlaky a uplně cítíš něco obrovského, že s tebe jde :mrgreen: :mrgreen:.Je to krásné, uplně jsem si vzpomněla na celý porod ;)

Příspěvek upraven 19.03.16 v 19:45

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
19.3.16 19:41

@katerina.Tr Hele, porod je prostě o bolesti. Každá ji ale vnímáme jinak a hlavně, každý porod je úplně jiný. Navíc pokud budeš u porodu správně naladěná a mozek Ti naskočí tak jak u porodu má a alfa vlny, tak porodní bolest zapomeneš. To je veliká evoluční bomba, bez které bychom už dávno vyhynuli :mrgreen: Já měla např. křížové bolesti, takže jediná bolest, kterou jsem cítila, byla v zádech v bedrech. Stát se může cokoli, ale v naprosté většině případů se nestane nic. Ta miminka jsou tak nadopovaná adrenalinem, že se derou na svět opravdu hlava nehlava a navíc nemají ještě tvrdé kosti. Porod si řídí dítě samo, měla bys co nejvíc naslouchat svému tělu a důvěřovat dítěti, že to spolu zvládnete :hug: Přijde mi, že jsi docela úzkostlivá, z příspěvků výše napsaných, ale tím se můžeš jen zablokovat. Porod se dá taky zablokovat psychikou, tak se vyprdni na čtení smutných příběhů a těš se a mysli pozitivně. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
maminka201
19.3.16 19:47

@Lizzi ty křížové jsem měla u všech 3 porodu auauau, třetí porod byl rychlý, ale NEJBOLESTIVĚJŠÍ.

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
19.3.16 19:49

@maminka201 já rodila přirozeně jen druhého a měla jsem je v kuse šest hodin. Nevím, jestli jeto normál, ale po pěti hodinách jsem musela dostat oxytocin, nebo bych měla akutního císaře, děloha už nemohla. Navíc celý devátý měsíc každý večer poslíčci a jak jinak, než do kříže. Naštěstí mozek zafungoval a fakt si to nepamatuju :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100