Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@SlecnaSally Ahoj, já taky u prvního šití mě bolelo více jako samotný porod a u druhého porodu, bez nástřihu, jen mě sešívala malou ranku uvnitř, ale vůbec to už nebolelo.
@SlecnaSally mě nebolelo ani jedno.Jak koukám asi jsem měla opravdu bezva porody ![]()
@maminka201 no jo, to už je jen pár deka navíc
a rodil se 33 hodin a závěrečná fáze trvala skoro hodinu. Obvykle většinou bývá největší problém porodit hlavička. U Davídka to byla ramínka a hrudníček..byl to malý Rambo. No ale závěr a celé tlačení fakt výživné…
@Petulka1234 píše:
@SlecnaSally Ahoj, já taky u prvního šití mě bolelo více jako samotný porod a u druhého porodu, bez nástřihu, jen mě sešívala malou ranku uvnitř, ale vůbec to už nebolelo.
Přesně tak…jsem ted těhotná, tak doufám že to budu mít stejně jako ty, to by bylo super
U prvního byly kontrakce v pohodě
Popravde me teda bolely kontrakce na zacatku jako prase a pak mam pocit, ze jsen byla v limbu, vsechno v mlze, snad jsem unavou pospavala nebo fakt nevim. Celou dobu jsem totiz lezela na lehatku, mimco muselo mit sondu na hlavicce. V pulce jsem dostala epidural a bolest byla uplne fuc. Jen tlak, no az jsem mela tlacit, tak jsem vubec bolest nevnimala, jen jsem poslouchala, kdy zatlacit. Neslo to bez nastrihu, bylo to stipnuti, ale malej mel pres 4,3 kg a hlavu 38 cm. Vubec jsem nekricela, jen jak se snazila tlacit, tak jsem pres hlasivky sycela. Jsem taky stydlivka, ale clovek je tak mimo, ze mne vubec nevadilo, ze jsem byla od pulky uplne naha;-)
Tak ja jsem jedna z mala kterou to bolelo. Presne si pamatuji moment kdy mi dr kdyz delala nastrih a pri dalsi kontrakci ve me uvnitr neco „kruplo“ a jak sla ven hlavicka tak se mi natrhl I ten nastrih. Neskutecna bolest. Malej mel jen 4kg ale hlavicku 38cm. Bylo mi receno ze to je tou velkou hlavou a tim ze jsem prvorodicka. Pres hodinu me sili
planujeme druhe a ja se desim co bude u porodu.
@ivetuli malej měl taky gigahlavu, při příštím těhotenství asi zkusím Anibal či jak se tomu nadává ![]()
@LennaZS píše:
U porodu je důležitá spíše výška než váha. Takže taková prdola o 150 cm to má horší než ty se svojí muší váhou. Tak neboj
A proč to tak je? ![]()
@Tunrida píše:
A proč to tak je?
kvůli šířce pánve.. je pravděpodobné že malá - nízká žena bude mít pánev užší než vysoká byť hubená
@Tunrida řekla bych poměrově větší pánev a uvnitř víc místa pro otáčení
Me tlaceni hlavicky myslim moc nebolelo, ale jinak byl porod hrozny.Uz nikdy rodit nechci
@jdukolem píše:
kvůli šířce pánve.. je pravděpodobné že malá - nízká žena bude mít pánev užší než vysoká byť hubená
@dalmati píše:
@Tunrida řekla bych poměrově větší pánev a uvnitř víc místa pro otáčení
Jo aha. No s tím místem pro otáčení to asi bude pravda, s rotací problém u porodu. Numera o šířce pánve mám snad celkem příznivá ![]()
@Petulka1234 nemáš se za co stydět. mě otíral manžel a porodní asistentka. v tu chvíli mi to bylo jedno. po porodu mi manžel řekl, že po porodu našeho syna obdivuje všechny ženy za to, že musí rodit. že on by to nezvládl. taky byl u mého šití, mám přes 20 stehů. říkal mi, že jsem ta nejsilnější osoba, kterou zná
hrdinka. je to možná klišé, ale věřím mu to ![]()
Hlavička mě moc nebolela. Křičela jsem na celou porodnici. Kontrakce jsem měla fakt silný.
Je teda pravda že tlačení hlavičky jsem měla na dlouho protože pořád zajížděla zpět. Ale doporučuju tlačení na záchodě či ve vaně s vodou. Na záchodě ani tlačit moc nemusíš. Sedí se tam v dobré poloze i s gravitací která to mimi dostane ven sama ale trošku tlačit musíš. Ve voně je to skvělý
![]()