Bolí tlačení hlavičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2453
19.3.16 20:13

@katerina.Tr tak to tlaceni hlavicky si jako nejak zvlast velkou bolest nevybavuji, vse je to takove souvisle. boli kontrakce. a ta bajecna uleva když je hlavicka venku, pak jen vyklouzne telicko a je konec bolesti. nadhera!
u obou porodu jsem si zakřičela, u toho druhého jsem i sproste zanadávala. kňourala jsem, ze uz nemuzu. ze to strasne boli. ze uz to nevydrzim. a po porodu jsem se zase strasne omlouvala, pac mi z toho bylo trapne. asistentky i doktorka to presly naprosto s usmevem, jsou zvykle ;)
ze tam lezim s nohama roztazenyma mi bylo uplne fuk. totez klistyr. sestry jsou velmi ohleduplne. v tu chvili na nejaky ostych proste nezbyva cas ani energie.
a jako ty, mam desny strach z jehel a injekci. dodnes při odberu krve omdlevam uz u dveri a představa kapacky je naprosto desiva. kapacku jsem mela, skoro jsem si v te chvili ani nevsimla.
ta situace je proste tak vyhrocena, ze se soustředíš jen na porodeni mimca a vse ostatní jde stranou.
ohledne strachu z uduseni moc neporadim. ja jsem proste optimista, dopředu si nepripoustim spatne věci a nespekuluji co strasneho se muze stat. predstavuji si jen to dobre.
hlavne se prestan stresovat dopředu, chce to pozitivni mysleni! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.3.16 20:20
@katerina.Tr píše:
Z porodu mám největší strach právě z tlačení hlavičky. Moje mamka mi říká, že to vůbec nebolí, že bolí jen kontrakce. Jenže jak to nemůže bolet, když mě bolí i gynekologické vyšetření? K čemu se ta bolest dá přirovnat? Křičely jste u porodu nebo se to dá vydržet v mlčení? Jsem velká stydlivka, už jen představa, že budu mít roztažené nohy, klystýr a podobně mě děsí. Dále se hodně bojím toho, že se něco zkazí, že mi dítě třeba přidusí. Jsem hrozně moc hubená, ale doktor říká, že to zvládnu i přesto, že řekl, že hubená jsem vážně dost. 174 cm váha 48 před otěhotněním. Mám ale dost velké pochyby, jak vidím jehlu tak omdlím a vzhledem k tomu, že mám pozitivního streptokoka, tak mi bylo řečeno, že dostanu kapačku.

když už tlačíš, tak je to ohromná úleva protože ty bolesti přetlačíš.. čili za mě fáze tlačení byla naprostá pohoda proti fázi otvírání se
jinak na stud si ani nevzpomeneš, klystýr byl ve finále příjemnej, byla jsem ráda že se miminko nenarodí do ho** doslova.. co se týká křičení tak já nekřičela v podstatě jsem byla prý potichu, ale pokousala jsem si ruku do krve.. ono to bolí, ne že ne, ale můžeš si nechat dát epidurál a uleví se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
19.3.16 20:25

@katerina.Tr tlačení hlavičky mě popravdě už vůbec nebolelo, bolely mě kontrakce a když jsem tlačila hlavičku, tak jsem věděla, že už za chvilku bude prcek na světě a o to líp to šlo. Nenech se vystresovat příběhy z internetu a povídačkama, já nic nečetla, prostě jsem tam šla stylem Neználek a bylo to na pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
19.3.16 20:28

Ahoj, pro mě bylo nejhorší kontrakce (roztahovaní děložního čípku na 9-10cm), pak tlačení už spíše úleva a pak už jen láska na první pohled na to nádherné stvoření, které také mělo co dělat aby prolezlo :) :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
19.3.16 20:32

Já akorát za co se cítím trapně z druhého porodu, že jsem dostala klystýr, vydržela ho v sobě myslím, že ani ne 5 minut (ono to nešlo při kombinaci kotrakcí) a pak jsem se jim tam 2× poka… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6086
19.3.16 20:34

@katerina.Tr tak já jsem taky stydlivka a klystýr, holení a podobné věci, které se dělají před porodem, mě taky děsily. Holit jsem se teda holila sama za pomocí zrcátka. Nakonec teda oba porody byly tak rychlé, že se nic z toho nestihlo. Já jsem teda tlačení hlavičky necítila jen kontrakce, i nástřih jsem vůbec nevnímala. Nevím teda jestli je to prahem bolesti nebo prostě máme v rodině relativně pohodové porody, ale já jsem nekřičela ani jsem neměla tu potřebu a ani porod jsem nevnímala nějak extra bolestivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
19.3.16 20:35
@Petulka1234 píše:
Já akorát za co se cítím trapně z druhého porodu, že jsem dostala klystýr, vydržela ho v sobě myslím, že ani ne 5 minut (ono to nešlo při kombinaci kotrakcí) a pak jsem se jim tam 2× poka… :oops:

já taky a vůbec jsem to neřešila :lol: prostě se stalo, nebyl jsem schopná netlačit, to bylo to poslední, co mě v tu chvíli vadilo. A u finálního tlačení jsem řvala a nadávala jako špaček :lol: :oops: pak vytáhli dítě co bylo skoro o kilo těžší než odhad a bylo všechno jasné :srdce:

• Citovat
  • Upravit
maminka201
19.3.16 20:36

Už to píšu po xté. Třeba já po porodu seděla a fungovala hned, chodila jsem na velkou v pohodě, šití mě nebolo(při prvním 6 stehu, při druhém 10,při třetím asi 2stehy).Sex hned v šest.
Epidurál už nikdy…bolelo to ještě víc! a nestrašte ji tady..za mě ani na kurzy nechodit, zbytečné..

• Citovat
  • Upravit
maminka201
19.3.16 20:38

@Petulka1234 taky jsem měla klystýr u všech porodu, ale při kontrakci silných jsem držela 10 mnut a nepo…jsem se. Hlavně jsem se potom rychle otevřela

• Citovat
  • Upravit
3372
19.3.16 20:47

@Lizzi .....taky mě to nešlo udržet, fakt jsem měla co dělat :oops: Vím, že mě bylo strašně trapně, když přišla sestra a ze zadu mě otírala. Prostě malá už tlačila a já tlačila i něco navíc no :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
19.3.16 20:48

@Petulka1234 se stane :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.16 20:50

@Petulka1234 fakt? já myslela, že když je klystýr tak automaticky se člověk po… nemůže, to kdyby se mi stalo, tak konečná :D jednak pak tímhle člověk chytne e coli a fekální bakterie do pochvy a moče

• Citovat
  • Upravit
3372
19.3.16 20:55
@Anonymní píše:
@Petulka1234 fakt? já myslela, že když je klystýr tak automaticky se člověk po… nemůže, to kdyby se mi stalo, tak konečná :D jednak pak tímhle člověk chytne e coli a fekální bakterie do pochvy a moče

Taky že ne, při prvním porodu jsem měla klystýr a dodržela jsem celých 5 minut to v sobě udržet a pak vypustit, ale u druhého jsem to prostě nějak nedávala, nevydržela to těch 5 minut a tím pádem jsem vše na záchodě nenechala a zbytek jsem jim nechala na porodním :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
19.3.16 20:56

Mě bylo řečeno, že nástřih a šití nebolí…Ha ha..blbec mě asi šmikl mimo kontrakci, hrozně to zabolelo, šití taky děs(ale to už víš že je konce, tak to tak nevnímáš)no a sednout jsem si nemohla dlouho a i po čůrání jsem se musela chodit sprchovat

Porod je chvilková záležitost, uvidíš že to bude v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
19.3.16 20:57
@Anonymní píše:
@Petulka1234 fakt? já myslela, že když je klystýr tak automaticky se člověk po… nemůže, to kdyby se mi stalo, tak konečná :D jednak pak tímhle člověk chytne e coli a fekální bakterie do pochvy a moče

no prostě hrůza dodnes se za to stydím… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky