Bolí vás mrtvé zuby?

208
22.8.22 07:23

Bolí vás mrtvé zuby?

Dobrý den, Řeším problém.. Mám 2 mrtvé zuby vedle sebe (horní pětka a šestka), jsou zaplněné pod mikroskopem. Bála jsem se, abych o zuby neprisla, takže jsem si zaplatila kliniku, kde dělají endodoncii pod mikroskopem. Šestka byla bohužel zaplněna špatně od moji zubarky, takže jsem musela na reendodoncii a s petkou jsem tam šla raději taky ( tu zubarka nezaplnila). Nemela jsem s tím žádné problémy, ale v dubnu se mi kousek té sestky odlomil, zubarka kousek vytrhla a dostavila lehce bílou vyplní. Jenže od te doby já ten zub proste cítím, spíše tu dáseň nad tím.
Presla jsem raději na soukromou kliniku k novému zubari, delal mi velký RTG. Říkal, ze zub je zaplněný hezky, to by nemělo dělat problémy, žádný zánět proste nic. Jediné co tam muže být špatně je ta udělana bílá výplň, která nemusí tesnit ( proto bolest i te dasne). Já bych samozřejmě chtěla na oba dva zuby korunky, ale mám strach, abych o tu sestku neprisla.
Je tu prosím někdo, kdo měl třeba podobný problém? Nebo kdo má mrtvé zuby a cítí je? Zvláštní je, ze pětka nic nedela, jen ta šestka. Přijde mi, ze nikdo moc neví co s tím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14726
22.8.22 08:07

Ja mam mrtvou jednicku uz 27 let a taky me obcas boli. Treba pri cisteni zubni niti. Ale i jindy. Pry je to normalni. Ale dasen me neboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28907
22.8.22 08:31

Ted se mi taky uštípl kousek zubu po endo, pobolívá to, takže to je možné. Při změně tlaku nebo při nemoci mě zuby po endodoncii bolívají běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
22.8.22 10:27

Já mám jednu mrtvou šestku, hluboký kaz pod plombou, bývala zubařka to odflákla, takže mi dělali endodoncii někde jinde…no a jako teď už se delší dobu ten zub neozval, ale jo, taky se někdy ozve, prý je to úplně normální podle zubařky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.