Akutní forma boreliózy u dítěte

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
10.7.09 23:35

Příznaky a projevy Lymské boreliózy

Příznaky Lymské boreliózy jsou různé. Někdy onemocnění probíhá bez příznaků, někdy se můžou vyskytovat jen některé, nebo tak mírné, že jim člověk ani nepřikládá význam. K jejich nástupu může přispět jiné infekční onemocnění, kdy je oslabená imunita.

Příznaky boreliózy jsou : červená skvrna - erythema migrans - i několik centimetrů velká, která se objevuje okolo místa přisátí za 14 dní až jeden měsíc. Někdy také zmizí a znovu se objeví i na jiném místě, než bylo klíště. Tato skvrna se také nemusí objevit vůbec (1. stadium). únava
pálení pokožky - připomíná, jako když někdo silou napíná kůži
různé neurologické obtíže - objevují se za 1 měsíc až 3 měsíce od infikování - tik, škubání ve svalech, mravenčení v končetinách asi jako když si ve spaní přilehnete ruku, závratě, nepravidelný srdeční rytmus, srdeční úzkost, pocity jako při zasažení el. proudem, blikání za zavřenými víčky
bolesti zad -hlavně krční, mezi lopatkami, mezi ledvinami
ochrnutí lícního nervu - hlavně u dětí
bolesti ve svalech
bolesti kloubů
poruchy vidění - zaostřování, dvojité vidění jako duchy na televizi
keratitis - zánět rohovky (až ve 3.stadiu)
pískání v uších, bušení v uších, různé šumy
poškození jater, ledvin, srdce , zánět mozkových blan, různé jiné záněty a další. Většinou prvně napadne nejvíce poškozený orgán (nervový systém, játra u alkoholika, klouby u starších lidí atp.).
boreliový lymfocytom - vytvoří se nejčastěji na uchu, nose, nebo prsní bradavce
autoimunitní reakce - neustále se opakující záněty mohou vyvolat autoimunitní reakci. Jednou z nich je třeba artritida. Vzniká z často opakovaných slabších zánětů. Když má člověk nějaký silný zánět, tak jej imunitní systém ihned rozpozná a zmobilizuje se a původce zánětu zlikviduje. U těch slabších chronických, se pak imunitní systém splete a považuje za původce zánětu vlastní buňky, které potom začne ničit. Může tak způsobit nevratné poškození tkání. Autoimunitní reakce se léčí hormonálními přípravky.
degenerace podkoží - acrodermatitis, nejdříve za jeden rok od infekce, ale i po několika letech od infekce (jeden z hlavních příznaků 3.stadia).

Proděláním Lymské boreliózy nevzniká imunita proti borelióze. Je možné se znovu nakazit a onemocnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
10.7.09 23:38

tak ten výčet je síla.
jo. mimochodem manželův kolega z práce to má momentálně taky. Žije uprostřed města, do přírody nechodí,a má to.
(tím nechci teda šířit paniku…)
ale je dobrý žes to sem dala - aspoň by člověk věděl kdyby!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
10.7.09 23:43

Hmm…

Kde myslis,ze zijeme my?

Uprostred Olomouce…A na ‚vylety‘ jsme cele jaro chodili z duvodu deste za:,–(ne do nakupnich center… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
10.7.09 23:44

a vubec-

JDU SE NA TO VYSPAT,AT SE RANO NEZHROUTIM,POKUD MALA DCERKA DALSI VAZNE BUDE OSYPANA NESTOVICEMA! :? :? :?

hezke NEBORELIOVE sny VSEM :! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
11.7.09 08:32

Zlatuško já ji měla pravděpodobně od komára nebo muchničky. Zjístili mně ji v únoru, takže nevím,co za havěť lítala. A flek taky žádnej. Prostě najednou neurologické potíže jak hrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
11.7.09 08:33

týýý jo, no to jsem se měla spokojit s tím info od tebe a už sem nelézt…

Honzíček měl letos už tři klíšťata a já dokonce 5! A to jsme byli v lese 2×! vždy „vykoupaní“ v repelentu a dlouhé gatě i rukávy… No síla, já se v těhu zařekla že do lesa nepáchnu a asi to prodloužím i na normální život… Kluky mám naočkovaný proti encefalitýdě a kdyby vymysleli něco i na tu borelii tak bych neváhala ani minutu…

Já jsem žila v laskavém omylu, že pokud klíště vytáhneš včas, tak do tebe ty svinstva nestihne vypustit, ale že se může přisát a hned se pustit a stejně tě nakazit jsem nevěděla takže dík za info…brrr to je strašný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.7.09 10:50

tak když už - tak už!! 8)
my jsme si dokonce tu potvoru (klíště) museli přinést V NĚČEM: v oblečení, v tašce, v kabelce nebo nevím v čem.
Byli jsme v lese ve středu. Ve čtvrtek jsme byli celej den doma - a to teda dcera rozhodně nikde žádný klíště neměla - shodli jsme se na tom manžel i já.
A buch - v pátek vstala a měla ho na zádech.
Ježiš to sou bestie jedovatý fialový flekatý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
11.7.09 20:21

Zlatuško, ony ty potvůrky rády přebývají ve vlasech, takže pokud nemáte jako naši kluci letní sestřih (strojek bez nástavce :wink: ), tak klidně mohlo slézt z těch vlasů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
11.7.09 20:38

NO-

a neco pozitivniho,to byste ,holky,nemely??? 8O 8) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
11.7.09 20:56

Jak je Vikince? To bude jistě pozitivní, ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.7.09 21:01

… (jéjej… farska… doufám že jsem nepřispěla ke zhoršení nálady… máte eště k tomu ty neštovice :roll: :oops: :cry: )

• tak ať to brzo přestojíte…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.7.09 18:55

Ahoj,
taky bohužel máme s boreliozou docela čerstvou zkušenost. Malá klíště ani flek neměla, v lednu dostala ošklivou „chřipku“,horečky až přes 40, celková schvácenost a červená boulička v ušním lalůčku. Podle té bouličky v oušku doktorka vyslovila podezření na boreliozu a vzala nám krev- a ta nám vyšla vysoce pozitivní. Dostala nejdřív ATB Augmentin, ale na ten měla silnou alergickou reakci, tak nám byl vyměněn po 5 dnech za Sumamed - ten byl na 12 dní. (ten je ale asi nějaký silnější než běžná ATB- třeba na angínu se bere jen 3 dny). Potíže malé do dvou týdnů ustoupily a od té doby je bez obtíží. Jen nám zůstala ta boulička v tom oušku (ale už není červená, ale v barvě kůže), ale to se prý může vstřebávat dlouho.
Dva měsíce po dobrání ATB jsme byly na kontrolních testech a ty byly naštěstí negativní. Za půl roku půjdeme na další, ona se ta svině ráda vrací. Příkladem je moje mamka, která už s boreliozou bojuje 10 let a pořád se jí vrací. V podstatě půl roku z roku je na ATB, hnus. Jinak hodně se lze dozvědět i na stránkách www.borelioza.cz, je tam i diskusní forum, ale pročíst si tyto stránky je fakt „depka“- protože jsou převážně plné chronických nemocných touto nemocí a jejich příběhy jsou fakt „síla“.

• Citovat
  • Upravit
30309
16.7.09 19:06

Ahoj,Kato,

dekuju za reakci i doporuceni,ja uz si stranky vyhledala-BOHUZEL…

A nebyla jsem az tak zdesena pribehy lidi,zijicich uz leta s boreliozou(a ze je ten zivot SAKRA TEZKY AZ NEKDY NEMOZNY i povidat nemusim :roll: )…
Totalne mne odrovnalo jejich tzv .‚diskuzni forum‘,kde jsem vznesla dotaz ,normalni dotaz laika.....A schytala takovou salvu agrese,ze jsem nevericne kroutila hlavou a S NAPROSTYM ROZLADENIM VYCOUVALA.....

Takze.....ASi tak.

Ad dcerka-ta ma Klacid, na tri tydny-taky ji vysly hodne blbe krevni testy a tak doufam,ze to bude bez nasledku a aze se ta potvora spirochetova stahne a umre :oops: UZ mela Vikinka i zanet v ocich a desny prujem a to kolo dvojite.......

Ted navic dostala NESTOVICE-asi jak je oslabena :?

AT JE TVE MAMCE LIP!"!!!!!!!!!!!!A TVE DCERCE TAKY… :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
12.9.11 13:19

Ahoj..můj muž je nejspíš už ve 2 stádiu,přišli jsme na to nejspíš pozdě..celé léto měl klíštata,jezdili jsme hodně do lesa a na chatu,já teda nějak moc,jsem těhotná vyhýbám se takovým činostem jako procházky v lese.
nyní leží v nemocnici,co 6 hodin dostává atb žilně a dnes mu dělali lumbálku.navíc prý 3× a ani jednou se netrefili-zítra nanovo..takhle nám tatku ničí,ale zároven nejspíš musí?!!zajímalo by mě,zda se tím zjistí hned že bude bez následků??čekáme druhé dítě,za měsíc rodím.nedovedu si předstvait,že by se nevyléčil!!!!!!! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
12.9.11 13:29

Neboj dostane se z toho borelioza se dá vyléčit, ale pozor může jí znovu dostat horší by byla klíšťová encefalitýda. Držím palečky a nestresuj se bude vše v pořádku :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí