Akutní forma boreliózy u dítěte

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4762
12.9.11 13:34
katyca píše:
Neboj dostane se z toho borelioza se dá vyléčit, ale pozor může jí znovu dostat horší by byla klíšťová encefalitýda. Držím palečky a nestresuj se bude vše v pořádku :palec: :kytka:

děkuji.to já vím,že se dá léčit,ale aby neměl nějaký následky a zda se to dá tou lumbálkou hned zjistit… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
12.9.11 13:39

No já si myslím, že to jde docela rychle většinu testů mají do 24 h ale nechci kecat. Bohužel s tím ti neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
12.9.11 13:58

Neporadím, jen nakukuju, protože právě studuju všechno o borelióze. Syn (6 let) měl minulý týden klíště ve vlasech, po týdnu začal být utahaný a bolelí ho hlava. Volala jsem Mudře, ta sice říkala, že na testy je brzo a že to může být i změnou režimu (začal vstávat do školy), tím že málo pije a kupou dalších věcí, ale že ho radši prohlédne, udělá krevní obraz aby zjistila případnou příčinu, a za dva týdny by se dělal test na borelku. Tak doufám, že to je jen nedostatek železa, nebo nějaká podobná blbost.
Držím pěsti i ostatním ať se z toho vykřešou bez následků. Taky mám pocit, že je toho teď okolo nějak víc. Jinak nositelem jsou snad hlodavci, klíšťata a jiná havěť to jen přenáší, ne?

• Citovat
  • Upravit
4762
12.9.11 14:09

netuším kdo j enostitelm,ale přenáší to krvesající hmyz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.13 11:20

Brej den, chci se zeptat, je borelioza smrtelná? nebo může mít nějaké trvalé následky?
Jak dlouho to trvá ta nákaza? je možné aby jí měl člověk s chudokrevností dýl než rok?

• Citovat
  • Upravit
15201
7.3.13 12:04

Ne, určitě není smrtelná. Já jí měla před pár lety, dostala sem na tři týdny antibiotika a bylo po borelioze :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
7.3.13 17:37
@jjj11 píše:
Ne, určitě není smrtelná. Já jí měla před pár lety, dostala sem na tři týdny antibiotika a bylo po borelioze :palec:

S tim tak uplne nesouhlasim. V prvni fazi neni smrtelna. Nicmene, pokud s dostane do II. a III. faze, tak uz to nemusi byt pravda, ovsem asi to bude spis vzacne, muze ale zpusobit velmi vazne potize( a nektere nemusi byt jednoduse lecitelne) a muze mit i trvale nasledky.
K druhemu dotazu, ano, je mozne, aby ji clovek mel dele nez rok. Ja by to melo souviset s chudokrevnosti nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
18.3.13 19:09

Hoky prosím, jestli tady tomu některá rozumí, budu ráda za odpověď. Co je to hraniční borelióza, vyšlo mi to v krvi a jsem odeslána na infekční???A víc mi k tomu nikdo nic neřekl. Jak tomu mám tedy rozumět???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
18.3.13 19:49

Ještě doplním, že výsledky jsou Borelia WB IgG negativní a WB IgM hraniční ze séra
a pak Borelia burg.s.lato.WESTERN-BLOT IgM: VlsE negativní, p41 stopy, p39 negativní Ospc stopy.

Jsem z toho jelen… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.13 09:55

Ahojky, kamarádka v noci skončila v nemocnici, dva dn ji hrozne bolela hlava a udelal se ji boule nad obočím, diagnoza je zanet mozku a borelióza :,( mel jste někdo? nebo nemate zkusenosti? je uplne na dne a ja co ctu a nettu tak moc pozitivni věci tam nejsou. dnes je na kapackach a delali ji vysetreni ocniho pozadi (výsledky zaim nevim) zítra ma jit na lumblni punkci :( omlouvam se za anonymitu ale nechce aby se to moc rozriklo a chodi se dost známých. dekuji

• Citovat
  • Upravit
3307
21.11.13 11:00

Já prodělala boreliózu před x lety-léčily mě antibiotiky, ty nezabraly tak jsem měla 20 sílných dávek léků v injekcích do žíly.3 měsíce v kuse v nemocnici-nakonec mě musely voperovat kardiostimulátor, protože mě ochrnul srdeční sval. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
21.11.13 11:03

Momentálně Ti asi nikdo moc neporadí. Snad až za pár dnů podle toho, co řeknou lékaři. Ale znám případ, kdy člověk byl v podstatě invalida o francouzských holích a dnes normálně funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
21.11.13 11:04

@Marka76
I to je borelióza.
A pak že není nebezpečná - smrtelná jak tady někteří jedinci píší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
21.11.13 11:11

@Lexoid
Tak nedá se nic dělat-tehdy doktoři říkal že jsem mohla ochrnout nebo mě to mohlo sednout na mozkové blány a zblbnout :oops: -napsala jsem to jak to je. Takže zaplať pánbů za kardiostimulátor :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.13 11:14

No kamarádka z toho ma zanet mozku, zítra ma jit na tu punkci. ach jo, uz takhle mela v zivote smulu a když konecne to vypadalo ze se staví na vlastní nohy a vse uz pujde tak tohle :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA