Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
katyca píše:
Neboj dostane se z toho borelioza se dá vyléčit, ale pozor může jí znovu dostat horší by byla klíšťová encefalitýda. Držím palečky a nestresuj se bude vše v pořádku![]()
děkuji.to já vím,že se dá léčit,ale aby neměl nějaký následky a zda se to dá tou lumbálkou hned zjistit… ![]()
No já si myslím, že to jde docela rychle většinu testů mají do 24 h ale nechci kecat. Bohužel s tím ti neporadím ![]()
Neporadím, jen nakukuju, protože právě studuju všechno o borelióze. Syn (6 let) měl minulý týden klíště ve vlasech, po týdnu začal být utahaný a bolelí ho hlava. Volala jsem Mudře, ta sice říkala, že na testy je brzo a že to může být i změnou režimu (začal vstávat do školy), tím že málo pije a kupou dalších věcí, ale že ho radši prohlédne, udělá krevní obraz aby zjistila případnou příčinu, a za dva týdny by se dělal test na borelku. Tak doufám, že to je jen nedostatek železa, nebo nějaká podobná blbost.
Držím pěsti i ostatním ať se z toho vykřešou bez následků. Taky mám pocit, že je toho teď okolo nějak víc. Jinak nositelem jsou snad hlodavci, klíšťata a jiná havěť to jen přenáší, ne?
Brej den, chci se zeptat, je borelioza smrtelná? nebo může mít nějaké trvalé následky?
Jak dlouho to trvá ta nákaza? je možné aby jí měl člověk s chudokrevností dýl než rok?
Ne, určitě není smrtelná. Já jí měla před pár lety, dostala sem na tři týdny antibiotika a bylo po borelioze ![]()
@jjj11 píše:
Ne, určitě není smrtelná. Já jí měla před pár lety, dostala sem na tři týdny antibiotika a bylo po borelioze
S tim tak uplne nesouhlasim. V prvni fazi neni smrtelna. Nicmene, pokud s dostane do II. a III. faze, tak uz to nemusi byt pravda, ovsem asi to bude spis vzacne, muze ale zpusobit velmi vazne potize( a nektere nemusi byt jednoduse lecitelne) a muze mit i trvale nasledky.
K druhemu dotazu, ano, je mozne, aby ji clovek mel dele nez rok. Ja by to melo souviset s chudokrevnosti nevim.
Hoky prosím, jestli tady tomu některá rozumí, budu ráda za odpověď. Co je to hraniční borelióza, vyšlo mi to v krvi a jsem odeslána na infekční???A víc mi k tomu nikdo nic neřekl. Jak tomu mám tedy rozumět???
Ještě doplním, že výsledky jsou Borelia WB IgG negativní a WB IgM hraniční ze séra
a pak Borelia burg.s.lato.WESTERN-BLOT IgM: VlsE negativní, p41 stopy, p39 negativní Ospc stopy.
Jsem z toho jelen… ![]()
Ahojky, kamarádka v noci skončila v nemocnici, dva dn ji hrozne bolela hlava a udelal se ji boule nad obočím, diagnoza je zanet mozku a borelióza
mel jste někdo? nebo nemate zkusenosti? je uplne na dne a ja co ctu a nettu tak moc pozitivni věci tam nejsou. dnes je na kapackach a delali ji vysetreni ocniho pozadi (výsledky zaim nevim) zítra ma jit na lumblni punkci
omlouvam se za anonymitu ale nechce aby se to moc rozriklo a chodi se dost známých. dekuji
Já prodělala boreliózu před x lety-léčily mě antibiotiky, ty nezabraly tak jsem měla 20 sílných dávek léků v injekcích do žíly.3 měsíce v kuse v nemocnici-nakonec mě musely voperovat kardiostimulátor, protože mě ochrnul srdeční sval. ![]()
Momentálně Ti asi nikdo moc neporadí. Snad až za pár dnů podle toho, co řeknou lékaři. Ale znám případ, kdy člověk byl v podstatě invalida o francouzských holích a dnes normálně funguje.
@Marka76
I to je borelióza.
A pak že není nebezpečná - smrtelná jak tady někteří jedinci píší.
@Lexoid
Tak nedá se nic dělat-tehdy doktoři říkal že jsem mohla ochrnout nebo mě to mohlo sednout na mozkové blány a zblbnout
-napsala jsem to jak to je. Takže zaplať pánbů za kardiostimulátor
![]()
No kamarádka z toho ma zanet mozku, zítra ma jit na tu punkci. ach jo, uz takhle mela v zivote smulu a když konecne to vypadalo ze se staví na vlastní nohy a vse uz pujde tak tohle ![]()