Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Musite to znovu poresit s lekarem, pokud mate obavy. Nikdo Vam tu diagnostiku na dalku neudela.
Nech si udělat pro jistotu testy, ale kdybys měla fakt nějaké problémy, tak takhle zezačátku těhotenství stejně zaručeně potratíš. Doktor mi vysvětloval, že to funguje „všechno a nebo nic“.
@EmmaAnna taky jsem si rikala proc je neudelal zned vzdyt by o nic neslo. Jen blby krevni testy. Samozrejme nechci tu zadnou diagnozu spis si jen rikam jestli me treba dost neodbyl. Takhle me nikdy hlava nebolela obecne na bolest hlavy netrpim a uz vubec ne ze by se mi i motala. Kontroluju si bt aby neklesala, zatim se drzi vysoko. Ja chapu ze nemam flek ale vzdyt je par pripadu kdy flek nebyl a stejne borelioza byla.
Ja bych sla urcite na testy. rekla bych si o ne, i kdybych si je mela zaplatit jako samoplatce. Me prave pri klisteti dr napsala ze me boli hlava a testy udelala. bolest hlavy je klasicky priznak a myslim, ze mu to normalne pojistovna proplati, takze by s tim nemel byt problem
@marketak5 píše:
Ja bych sla urcite na testy. rekla bych si o ne, i kdybych si je mela zaplatit jako samoplatce. Me prave pri klisteti dr napsala ze me boli hlava a testy udelala. bolest hlavy je klasicky priznak a myslim, ze mu to normalne pojistovna proplati, takze by s tim nemel byt problem
Taky si myslim ze bolest hlavy muze byt priznak. Zitra mu asi zavolam a zkusim ho prekecat. Kdyz budu nervy miminku uskodim taky ikdyby borelioza nebyla.
Samozřejmě že máš právo na testy a musí je proplatit pojišťovna. A hlavně se s tím doktorem nepárej, a rovnou řekni, že chceš testy WB a ne Elisu, která nic nenajde. Bude se cukat, ale to je tak všechno, co může dělat. Řekni mu, že jsi těhotná, ať se lekne. A flek být opravdu nemusí!
@LennyL1 píše:
Samozřejmě že máš právo na testy a musí je proplatit pojišťovna. A hlavně se s tím doktorem nepárej, a rovnou řekni, že chceš testy WB a ne Elisu, která nic nenajde. Bude se cukat, ale to je tak všechno, co může dělat. Řekni mu, že jsi těhotná, ať se lekne. A flek být opravdu nemusí!
Přesně do puntíku.
@LennyL1 píše:
Bohuzel on to vi ze jsem mela potitivni test.
O to me to vic mrzi ze to neresil, ze me da se rict slusne poslal do pr… Jakobych byla nejakej hypochondr kdyz po 4 klistatech si dovoluji bat ze mam boreliozu. Dik proste to takhle udelam a hotovo beztak na gynde ckaji ze testy mi delat budou. Tak mu reknu ze z gyndy se me ptali uz.
Me mamka vzala na testy, kdyz mi bylo asi 19 (pracovala v nemocnici, ne jako doktroka, ale znala se s nimi ze), ani jsem nemela zadne priznaky, jen proste pro jistotu po prazdninach, kdy jsem na tabore jako vedouci mela plno klistat. A byla tam! doktorka jen napsala do zadanky bolest hlavy, aby to nejak oduvodnila..
@marketak5 píše:
Me mamka vzala na testy, kdyz mi bylo asi 19 (pracovala v nemocnici, ne jako doktroka, ale znala se s nimi ze), ani jsem nemela zadne priznaky, jen proste pro jistotu po prazdninach, kdy jsem na tabore jako vedouci mela plno klistat. A byla tam! doktorka jen napsala do zadanky bolest hlavy, aby to nejak oduvodnila..
Pisou 6. Tydnu, to ty dve nemam ale ty dalsi dve uz 6. Tydnu urcite jsou. Ja mela za zivot snad tisic klistat a musim zatukat na zuby zatim z toho nic nebylo aleverim ze ted jak naschval bude.
![]()
@EmmaAnna píše:
Nech si udělat pro jistotu testy, ale kdybys měla fakt nějaké problémy, tak takhle zezačátku těhotenství stejně zaručeně potratíš. Doktor mi vysvětloval, že to funguje „všechno a nebo nic“.
Jinak s tim tehu to bude asi pravda nekde jsem to cetla ze to psal vylozene gynekolog. Tak ted mi zbyva snad jen dve veci, doufat ze bolest hlavy je jen nahoda a cekat co se bude nasledujicich par tydnu dit a nebo zatim ukecat testy alespon na ty dve klistata co uz 6.tydnu jsou.
Dobry den, mohu se zeptat na nazor? Pred par dny jsem objevila dve carky na tt a ted k tomu. Pred mesicem a pul jsem mela dve klistata po jednom mam malinkaty flicek ale zadnou obrovskou skvrnu a ted prave v dobe otehotneni jsem mela znovu dve klistata. Je to 14 dni od ovulace a me asi pet dni bolela hrozne hlava az jakoby motejlice za par dnu se pridala bolest v krku a mirny horecky. Ani ne dva dny a bylo po boleni v krku ale hlava boli furt. Byla jsem kvuli tomu i u dr protoze jsem se bala ze to borelioza muze byt ale rekl ze mu to neprijde. Co myslite nemela bych si preci jenom vydupat rozbor krve. Normalne bych to presla ale jsem mozna tehotna tak mam z toho strach.