Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte! Trochu trnu, jsem ve 22 tt a vypadá to, že mám boreliózu. Setkal jste se s tím někdo?
(Katastrofické scénáře mi ale nepište, jinak se zblázním strachy
)
a víš určitě,že máš boreliozu?bylas u doktora?asi by ti spíš poradil,co to v těhotenství znamená ![]()
U doktora jsem byla, podle fleku to na boreliózu vypadá, ale do příštího týdne musím čekat na výsledky rozboru krve. Kdybych neměla alergii na Amoclén, tak by mi ho už na:,–(ili, ale takhle musím čekat…
A proc si myslis ze mas boreliozu?Pokud mas podezreni tak bez k dr.at ti vezme krev a uvidis. Rekne ti co to obnasi v tehotenstvi.Asi by ti na:,–(il antibiotika co se muzou v tehu.Jinak nevim, treba se pletu.
Petus asi se ti ještě nezobrazila moje odpověď. Jasně, že jo - ale čekám na výsledky té krve, které budou až někdy příští týden. Tak mě zajímalo, jestli tu není někdo, kdo to v pohodě ,přežil' a uklidnil mě.
Shari tak sem to napsala pozde.Ja s tim teda zkusenost nemam…zatim.Ale myslim si,ze by to bylo horsi do toho 12tt,kdy se zakladaji organy.Snad ti nekdo napise,kdo s tim ma zkusenost.A mas nejake i jine priznaky krom toho fleku?Bolesti kloubu nebo hlavy,teploty??
Příznaky - nic dramatického. Bolí mě hlava, ale vzhledem k tomu, že sedím celý den za počítačem, tak to může být z čehokoholiv. No uvidím… Každopádně díky za zájem ![]()
Shari,
kamarádka měla boreliózu v těhu a dneska má bezva zdravou holčinu!!
Neboj se nicehoznic!
Akorát teda porodila o dost dřív, ale všechno dobře dopadlo!
Tak držím pěsti, ať je to jen podezření!
Měj se, Zu.
Ahoj, já před týdnem taky šílela z klíštěte, to jsem byla v 21.tt. Psala jsem doktorům na www.kliste.cz a hned mi přišla odpověď:
„Ve druhém a třetím trimestru lze celkem bezpečně užívat určitá antibiotika (např. ampicilin). Není nutné ale panikařit, vyčkejte jak se to bude vyvíjet. Jenom pokud by se objevily horečky bez zjevných příznaků nachlazení, běžte ihned k lékaři. V každém případě jakékoli příznaky konzultujte se svým gynekologem.“
Pokud ale antibiotika brát nemůžeš, moc jsem ti nepomohla…
Shari ,treba to nic nebude,drzim palce!Moje mamka taky mela flek po klisteti,tak sla k dr. a nakonec to borelioza nebyla.A i kdyby byla tak se neboj!Daji ti prasky a vsechno bude dobry.
Drzim palce a pak dej vedet jak si dopadla.
P
Shari, zrovna takhle jsem trnula minuly tyden, kdy jsme se vratili z hub a nasla jsem prisate kliste primo na brise. Pote co jsme ho odstranili, se mi tam udelal asi 5 cm cerveny flek, ale vystouply (u boreliozy je plosny) a dr. me rekla, ze je to spis alergicka reakce. No asi byla, protoze uz to zmizlo. Jinak ale mam znamou, ktera mela taky boreliozu behem tehu a detatko bylo v pohode. A na houby uz teda radeji nejdu ![]()
Děkuju, jste hodný ![]()
Existuje snad nějaká varianta antibiotik v infuzích, tak uvidíme, jak dopadne ta krev.
To klíště jsem už měla před třemi týdny, nejdřív tam byl takový jako ,štípanec´- občas mě to svědilo, ale nic nenormálního. Jenže předevčírem se z toho vyklubval takový divný flek - červený vpich (který se neustále rozšiřuje a dnes i začal modrat), pak bílé kolečko ohraničené jasně červenou čárou.
Dám vědět. A ještě jednou děkuju. A na houby se v těhotenství vykašlete ![]()
Ahoj,
tak já jsem boreliozu chytla asi v roce 1999, od 2001 se léčím doposud, protože se to nějak nedaří (přišlo se na to pozdě). Teď jsem podruhé těhotná a bez problémů. Podle mě záleží na tom, jak vysoké budeš mít ty hodnoty z rozboru a podle toho Ti na:,–(í ATB. Já jsem byla před těhu přeléčena (opětovně) a ani v době kojení jsem je nebrala. Pak mi je zase na:,–(il a pak druhé těhu. Mimču prý borel. neublíží.
Míša
Tak dnes mi boreliózu potvrdili a na tři týdny dali antibiotika. Obvykle se předepisuje Amoclén, který těhotné můžou. Bohužel na něj mám alergii, tak mi předepsali něco jiného - budu to brát asi 3 týdny. Ani borelioza, ani léky by na miminko vliv mít neměly. Tak snad to uklidní nějakou případnou další vystresovanou těhuli s podezřením na tuhle pitomou nemoc.
A na houbaření v těhotenství radši vys…te:-)
Shari,tak prece ti ju potvrdili ,ach jo,no hlavne ze to nema vliv na plod.Tak tu potvoru brzo vylec.Clovek aby se bal jit do lesa.
![]()