Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se vás zeptat, kdy je vhodné navštívit dr., když mám pozitivní TT? Kdy je plod vidět v děloze? Nechci tam jít jen proto, aby mi vzali krev a řekli, ano jste těhotná. Byla bych radši, aby už něco bylo vidět na UZV.
Před třemi měsíci jsem potratila, tak se i trošku bojím.
Díky moc.
Alča.
ahoj
Pokud uz chces neco videt tak nejlepsi je jit v 6+0 a vic
a pokud uz i srdicko tak 7+0 a vic
Ahojky, já zjistila, že jsem těhotná 20.12.2005 a k dr. jsem šla 2.1.2006. Na UTZ už to vidět bylo:-) a byla jsem asi v 8tt ![]()
A mimochodem, gratuluju:-)
Mě sestra ihned řekla , že pokud je těhotenství chtěné, že mám přijít mezi 8 - 10 týdnem, že dřív mi těhu průkaz stejně nevystaví.
Pravda je, že od osmého týdne je zárodek dobře viditelný i na utz.
Ja otehotnela zacatkem brezna a na konci brezna uz jsem byla na krvi. Jen u sestricek a pak podle vysledku z krve si me pozvala dr k sobe na utz a to jsem byla v 7. tydnu.
Jestli jsi tehotna, gratuluju:-)
Ahojky,taky bych šla až v tom 7.tt.
Při současném těhu jsem šla moc brzo a dr. mě jen vystresnul s tím,že těhu je možná mimoděložní.Pak jsem byla sledovaná až do té doby,než se objevila srdeční akce.
Jestli mě čeká ještě nějaké těhotenství,tak už se tam nepohrnu,byly to zbytečný nervy ![]()
Monika
Ahoj. Gratuluju.
Ja byla u doktora v 5+2 a byla videt jen dutinka. Lepsi je to az okolo 7.TT. To by melo byt videt i srdicko
Drzim palce, at tentokrat vse dobre dopadne ![]()
Ahoj
Grutuluji k těhotenství.
Já jsem šla k doktorce v 7tt. Bylo vidět srdíčko. Průkazku jsem dostala ve 12tt.
Já šla hned po zjištění dvou // na krev, za 2 dny na ult., mě zas uklidnilo když jsem slyšela „je to v děloze, nehrozí mimoděložní těhotenství“ a odjela jsem na dovču. Bylo to hned v 5tt, týden po dnu kdy nepřišla MS.
ahoj
tak já bych taky radila až v tom 8 tt… S prvním jsem byla na UTZ kvůli neustálým silným křečím podbřišku na UTZ ob den - od 4+2 kdy křeče začly do 5+2 kdy byl vidět zárodek s tlukoucím srdíčkem v děloze a vyloučno mimoděložní…
Tak jsem si říkala že když půjdu s druhým v 7 tt (byla jsem 6+0) tak určo srdíčko vidět bude… a ejhle - stejný dr. stejný UTZ, ale srdíčko nikde… pozval si mě za týden a v 7+0 už vidět bylo… ale stejně jsem měla ten tejden strach… takže radím spíš později - tedy v 8 týdnu… (protože když si pak přečteš že srdíčko bývá vidět už v 6 - jsi na konci 7 a ono nic… tak to na náladě nepřidá, a přitom může být naprosto všechno v pohodě:o)
Hodně štěstí:o)
gratuluju k tehu!
holky mam dotaz, je vide tehu uz 3tt na UTZ? Kamaradka mi porad tvrdi, ze ji to zjistili takto a ja ji neverim :ú))
R.
Já myslím, že ne. Teprve by mělo doputovat do dělohy a začít se zavrtávat. Ale nejsem gynekolog.
Ahoj.
U prvního těhu jsem byla v 8tt u druhého v 7tt. V obou případěch už bylo těhotenství na UTZ pěkně vidět, u druhého jsem šla ještě jednou za týden na sledování srdeční činnosti. Pak až ve 12 tt, kdy byla vystavena průkazka.
Beruška ![]()
Radulko a nemyslela kamaradka 3ti tyden tehotenstvi, ale vlastne to uz byl paty od zacatku posledni menstruace? Ale i tak by to bylo asi brzy. spis bych taky neverila.