Botky po starším sourozenci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
12.4.10 13:11

Boty po Anežce dávám známým, které je opravdu chtějí, jinak na charitu. Pro Marušku jsem schovala jen první zimní, ale ty nejsou na chození (Anežka je květnová).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.4.10 13:26
Jana206 píše:
A souhlasím s Madi,na odrážedlo se Ti budou hodit záložní boty.Rychle se okopou špičky :mrgreen:

Tak tak, synovec nedávno poničil nové botky za sedm stovek - rozjel se z kopce na odrážedle a brzdil špičkama :mrgreen: Ty boty jsou teď dobré maximálně tak na lítačku ven :cert:

• Citovat
  • Upravit
598
12.4.10 13:49

ahoj tak ti řeknu jedno podle známého který je rehabilitační pracovnk ,jsou všechno jenom kecy o botách a vložkách do nich , pokud se prý koupí tak stejně dětem nohu nesrovnají… jo jinak se podívej někdy na rozvojeové země , děti tam chodí bosé a nohy mají v pořádku , kupovat drahé boty je blbost a nakonec stejně přijdeš na to , že atestované boty stejně nevyhovují , děti po sobě boty dětí a problémy …malá má podélně a příčně plochoou nohu, vložky do bot jsem sice koupila ale stejně v nich chodí tak 2h týdně … neuhlídám aby jenosila stále, codí hodně naboso a nohy se jí každou kontrolu lepší i bez těch vložek. můj muž celý život trpěl na plochou nohu a když měl jít na vojnu ejhle plochánoha nebyla , samo se to srovnalo.
a pokud tu řešíme nohy…a děti posadíte na odrážedlo, tak se jim nohy na odrážedle ničí více než v botách po sourozenci. většinou malé děti jelikož jim noha roste rychle ty boty nezničí natolik , aby je nemohlo mít další dítě.

jinak vše je o penězích a když na to někdo má at si kupuje pořád nové věci,ale dětem to je jedno,naše holky mají radost ze všeho i z poděděných věcí, neřeší zda to je nové, to se v dětech vypěstuje…

žijeme bohužel v konzumní společnosti a díky trhu obchodníci potřebují reklamovat jak je důležité nosit správnou obuv...... naše babičky chodily hodně bosy a jak jim jako dětem bylo… prostě jsme rozmazlení :mrgreen: necháváme se ovládat médii a reklamou , nakonec když je člověku nejhůř přijde na to, že mu stačí jenom mít kde spát a co do pusy a ostatní je jedno,ale to je už mimo téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
12.4.10 13:53

myslím, že je to nesmysl.. pardon, jestli si někdo pochopitelně myslí něco jiného… já se ptala vyloženě ortopeda a je dobrý! a ten mi řekl, že klidně mohu koupit bazarové botky, pokud s tím nemám problém, jen že si mám hlídat klenbu, aby nebyla sešlapaná, aby zkrátka botka byla tak jak má být…toť i můj názor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
12.4.10 14:16

botky po Fildovi schovávám. Pokud jsou málo použité a budou vyhovovat velikostí budou pro druhé (po měsíci používání je nemůže zničit) na běžné nošení. Ty více použité, využijeme jako druhé botky na odrážedlo, písek, když budou mokré. Kupovala jsem santé a polobotky jsou opravdu velmi zachovalé. Sandálky dopadly už hůř, ty koupím určitě nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
12.4.10 14:29

Nechávám jedině na sezení v kočárku, do rezervy (kdyby se vlastní nečekaně rozbily, apod.), příp. gumáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.4.10 14:37
cinkxa píše:
naše babičky chodily hodně bosy a jak jim jako dětem bylo… prostě jsme rozmazlení :mrgreen: necháváme se ovládat médii a reklamou , nakonec když je člověku nejhůř přijde na to, že mu stačí jenom mít kde spát a co do pusy a ostatní je jedno,ale to je už mimo téma.

Jenže naše babičky nežily v bytě s plovoucími podlahami a neběhaly po betonových chodnících a vyasfaltovaných hřištích (a taky nehrozilo, aby si píchly na písku injekční jehlu do paty ;) , ale to sem nepatří). A ty děti v Africe taky plovoučku neviděly a pochybuji, že mají vybetonované chodníky ( o silnicích nemluvím). Hold, jiná doba… a taky jiný kraj… (jo, a nevím jak vaše, ale moje babičky boty nosily :think: naboso běhaly děti v Babičce) :-D
Jinak - já taky boty po malé schovávám a taky z toho důvodu jsem nekupovala růžové, dkyby to druhé byl náhodou kluk ;) Bude je nosit na ven.
Nic se nemá přehánět - ani přehnaná péče, ani přehnaná „laxnost“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.4.10 14:55
nozu píše:
tzak já jsem si pro druhé schovala jen ty nejmenší botky, ve kterých klárka moc nechodila, a gumáky. zbytek mám připravený v tašce pro děti z místního dětského domova, už jsem domluvená na odnesení. je mi to líto vyhodit, protože jsou docela pěkné, ale druhému dítku bych je nedala, protože mi klárka trošku vytáčela nohu do strany. v dětském domově to ví a nevadí jim to… jinak ty úplně zničené z odrážedla putují rovnou do koše. takže shrnuto: u nás bude mít druhé dítko zase všechno nové

To je dobré :lol: :lol: :lol: „druhému dítku bych je nedala“, ale pro děti z děcáku jsou dobré :lol: :lol: Tomu říkám černý humor :potlesk: To se povedlo ;) Ale zase si říkám - pokud je to pravda - tak „upřímnost nade vše“ :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.4.10 15:08

Nevím jak vy, ale když jsem byla malá, tak jsme taky doma neměli plovoučky a tak, ale botky jsme mezi sebou v rodině dědili.
Starší dceři jsem pod vlivem hesla BOTY VŽDY NOVÉ opravdu vždy kupovala nové boty a ejhle, už ve školce plochá noha. Byly jsme u ortopeda pro spec.vložky do bot, tak zkoukl i mne a po mně to fakt nemá.
Tak nevím, asi bych to dnes už nepřeháněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
12.4.10 17:04
lulje píše:
nozu píše:
tzak já jsem si pro druhé schovala jen ty nejmenší botky, ve kterých klárka moc nechodila, a gumáky. zbytek mám připravený v tašce pro děti z místního dětského domova, už jsem domluvená na odnesení. je mi to líto vyhodit, protože jsou docela pěkné, ale druhému dítku bych je nedala, protože mi klárka trošku vytáčela nohu do strany. v dětském domově to ví a nevadí jim to… jinak ty úplně zničené z odrážedla putují rovnou do koše. takže shrnuto: u nás bude mít druhé dítko zase všechno nové
To je dobré :lol: :lol: :lol: „druhému dítku bych je nedala“, ale pro děti z děcáku jsou dobré :lol: :lol: Tomu říkám černý humor :potlesk: To se povedlo ;) Ale zase si říkám - pokud je to pravda - tak „upřímnost nade vše“ :andel:

Taky mi to přijde dost drsné. Rozhodně bych se tím nechlubila. :-) Koneckonců si i myslím, dětský domov není žádný chudobinec, aby tam děti musely nosit ošlapané boty, které nejsou dost dobré pro děti z rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
12.4.10 18:04

co ze vas tak poburuje na tom, ze boticky pujdou do detskeho domova? Nevim, jak to tam s botama chodi, treba taky nekomu poslouzi jako nahradni, kdyz bude mit svoje zamacene…
Ja necham Tomikovi po Emce ty jeji jako nahradni, ale koupim mu nove, krome nakych, ktery skoro nenosila. Nahradni mi u ni vzdycky chybely, tak ted budu rada, ze nake mam. A pak vsechny pouzite boty poputuji ke svagrove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
12.4.10 20:06

My jsme měli a máme od každé velikosti od čísla 18 asi tak 10 párů, nové z toho tak jedny. Kupuju většinou použité obvykle kožené kvalitní někdy značkové na MMB a po sekáčích, jsme parádnice a ctíme radu ortopeda střídat několikrát za den (i já mám na den minimálně 3 páry: do auta, do kanclu, do terénu a obvykle i na jednání). Neumím si představit „jedny kvalitní na celou sezónu“, mně prostě bolí noha v každé botě po max 8 hodinách (jo a nejkvalitnější máme pohory, gumáky nenosíme). Co to jde chodíme bez bot. Podle mně je to opět byznys s rodičovským strachem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
12.4.10 20:23

Handulinko, tam pobuřovalo asi to že to (asi neúmyslně) znělo - svýmu dítěti bych to nedala, dám to do DD, ať si zničí nohy někdo jiný…

Jako nevím, vědět že mělo dítě drobnou vadu a přesto boty po něm dát komukoliv, aby bylo větší riziko že ten někdo tu vadu (třeba to vtáčení nohy) bude mít taky… :think: Já taky nechávám jen boty které jsou sešlapané rovnoměrně… Kde vypadá že je jedna strana víc - jdou do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.4.10 01:03
nozu píše:
je mi to líto vyhodit, protože jsou docela pěkné, ale druhému dítku bych je nedala, protože mi klárka trošku vytáčela nohu do strany. v dětském domově to ví a nevadí jim to…

Tak ještě jendou doslovná citace :mrgreen: Ale jo - já to beru - pokud to opravdu v děcáku využijí jako náhradní boty na ven, když se náhodou ty jejich promočí atd., tak proč ne. Jen mě zarazila ta věta „druhému dítku bych je nedala“. Jsem moc nepochopila proč, když jim vlastě nic není. :mrgreen: Nechci do toho už víc rýpat (stačilo poprvé a pak teď). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
13.4.10 10:45

Tak já kupuju malému vždy jedny boty drahé a kvalitní a jedny normální šunty u ťamanů - na odrážedlo a na písek na zahradu. Ty obyčejné vyhazuju a ty značkové a kvalitní nechávám pro další dítko zase jen na odrážedlo či písek.
A co se týče poškození noh, tak jsem nejstarší ze 3 sester, měla jsem vždycky nové a kvalitní boty (dovážené z Německa, Rakouska), které jsem na rozdíl od mých sester nikdy po nikon nedědila a od svých 14 let mám problémy se zborcenou klenbou, špatně rostlými prsty a v 15 jsem musela jít dokonce na operaci a vyštípávat kost na chodidle…Ortoped nechápal a ptal se našich, jestli jsem někdy chodila v něčem jiném než v jarmilkách - ty jsem měla asi jen na poviinný tělocvik.
Takže já osobně si myslím, že nějaké obnošené boty po jednom sourozenci vývoj nohy neovlivní - já měla vždy vše nové a kvalitní a dopadla jsem doma z nás nejhůř…Tak je jen tak naokraj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková