Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zítra dorazí celoroční Superfitky, až nasněží metr, vytáhnu vysoké Primigi ![]()
http://www.modadeti.cz/…cc_93405.jpg
My budeme kupovat už tradičně zase něco od Jonap. Dají se sehnat za 700-800, mají membránu, nepromoknout.
Už mám koupeny pro obě primigi s goretexem. Speciální boty do školky neplánuji, s největší pravděpodobností budou mít jen jedny boty… Zatím nám to vždy stačilo. Osvědčilo se mi koupit jedny s pořádnou membránou než dvoje mizerné. A cenově to vychází nastejno.
@lecijasek píše:
Už mám koupeny pro obě primigi s goretexem. Speciální boty do školky neplánuji, s největší pravděpodobností budou mít jen jedny boty… Zatím nám to vždy stačilo. Osvědčilo se mi koupit jedny s pořádnou membránou než dvoje mizerné. A cenově to vychází nastejno.
Jo jo, také kupujeme pouze jedny, které prostě zrasuje, stejně jsou jen na jednu sezónu.
Superfit na dva suche zipy… Minuly rok mel ty na tri a taky super. Hlavne do snehu. Do mesta mi prijdou praktictejsi ty nizsi, ale na hory bych brala ty vyssi… tak si vyber. ![]()
Letos se vracím ke gore- texovým Superfitkám. Kupovala jsem je klukům jako prckům (takže mladší je měl i loni
), pak jsem u staršího zkoušela jiné varianty s - texovými membránami, ale je to naprostá bída, přijde mi, že krom gore- texu nic tak nefunguje, nemluvím o běžném vlhku, to asi zvládne kdejaká bota, ale zatímco mladší syn si stoupl v Superfitce do louže po kolena, měl mokrý kalhoty, ale v botě bylo úplně sucho (krom okraje, který se namočil horem), starší syn s jakousi - texovou membránou chodil ze školky věčně s vlhkýma botama. Takže jdu opět do vyšších Superfitek na sucháč, popř. mohu mrknout i po jiné značce, když tady čtu, že i jiné mají Gore- tex. Ale ještě vyčkávám tak na listopad.
Ecco s goretexem. No a protože tvrdí, že konečně bude zima, tak přemýšlím, jestli i nějaké druhé, pro jistotu. Ty už ale obyčejné - buď ve čtvrtek v Lidlu nebo nějaký kozačky, přeci jenom je to holčička. Jenže stejně, když bude mrznout, tak jí těžko budu dávat sukně ![]()
Dokud bude obstojně mají celoroční pegres,
na zimu budu opět kupovat zimní pegres s kožížkem, za nás naprostá spokojenost, nepromoknou a jsou teploučké
Já měla pro kluky vždycky Superfit na tkaničky s goretexem, byla jsem strašně spokojená, ale letos uvidím. Oblíbila jsem si teď jednu skvělou dětskou obuv a zabrousíme zase tam, přes net už kupovat nebudu. Loni jsem takhle staršímu koupila Superfit (jiný typ, než měl předešlé dvě zimy) a vůbec jsem se netrefila. Takže uvidíme, co tam budou na moje děti mít a podle toho pak něco vybereme. Jinak stále nosí celoročky, mladší Superfit, starší má teď Essi.
Ahoj. Ve školce požadují zvlášť boty na písek. Vůbec netuším, jaký typ, jestli nějaké plátěné tenisky, nebo trochu silnější? Když je horší počasí, tak chodí na procházky a to by syn měl boty ve kterých přijde. Nechce se mi za ně moc utrácet, protože to budou boty na 2 měsíce. Jinak tříleťák, takže suchý zip je nutností.
@Lidym U dětí žádné extra boty na písek a na parádu nevedu. Takže extrovní boty nepořizuji. Zároveň počítám s tím, že ty boty prostě budou vykazovat známky nošení na písku (jízdy na odrážedle, chození v bahně a loužích…) a když z nich vyroste, tak prostě letí rovnou do popelnice.
A tenisky má prostě zavazovací. S jeho nohou si nemůžu moc vybírat, jaký budou mít typ zapínání. Holt bude muset poprosit paní učitelku nebo paní uklízečku, aby mu tu tkaničku zavázala. A až povyroste, budeme trénovat zavazování.
@Svistice No, právě to řeším, že chtějí ještě jedny boty. Taky bych to neřešila, a dala, ty co normálně nosí, protože má všechny boty od písku a hlíny. Je to hrozné čuně.
@Lidym píše:
@Svistice No, právě to řeším, že chtějí ještě jedny boty. Taky bych to neřešila, a dala, ty co normálně nosí, protože má všechny boty od písku a hlíny. Je to hrozné čuně.
Myslím, že to požadují, protože pak některé matky šílí, že se jejich miláček zamazal a sprasil nějaký supr ťupr vystajlovaný botky za hodně peněz.
My máme třeba napsáno, že děti mají mít na ven starší oblečení. Klidně mu dám novou teplákovku, ale vím, že se mi v tom vyválí v trávě, písku a bahně a nebudu to řešit.
Edit: Koukni na původní dotaz zakladatelky. Vezou ji z toho, že dítě chodí v pěkných kožených botech na pískoviště. ![]()
@Lidym
Jestli na tom trvaj, dala bych takové ty plátěnky s bílou podrážkou, u vietnamce asi za 150,–, pokud je to jen na písek, tak je to jedno. Taky jsem je dávala prvnímu na písek, druhý už chodí jak trhan ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.