Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice Tak to by mě taky vezli
. Malej je hrozný likvidáter, tak jsem přesedlala na levnější. Takže jsou lehké, ohebné, ale podrážka to nedává. Taky jsem koupila softshelky, česká firma, nebyly nejlevnější. A i když je nastříkám impregnací tak rychle provlhnou, odlepuje se podrážka. Tak ty jsem mu chtěla dát do školky, ale manžel je chce reklamovat.
@Lidym jen k těm nepromokavým cos je nastříkala impregnací, mělas speciální na texový membrány?? Tam by u reklamace mohl být problém, to jen taková vsuvka mimo
@Lidym píše:
Ahoj. Ve školce požadují zvlášť boty na písek. Vůbec netuším, jaký typ, jestli nějaké plátěné tenisky, nebo trochu silnější? Když je horší počasí, tak chodí na procházky a to by syn měl boty ve kterých přijde. Nechce se mi za ně moc utrácet, protože to budou boty na 2 měsíce. Jinak tříleťák, takže suchý zip je nutností.
u nás vyžadují to samé, plus druhé boty na sucháč
takže „domácí boty“ má značkové, na písek šunt ala deichman a na procházky fare
u bot na písek bych fakt pořídila cokoliv, protože v tom stráví minimum času.
U nás naštěstí stačí jedny boty na ven - dcera nosí na zavazování a paní učitelky nikdy neměly problém jí boty zavázat (a dalším 25 dětem) a má bačkůrky…jako kupovat boty navíc? Naštěstí nám stačí tak dvoje boty (jedny plné uzavřené a druhé páskovky nebo jiné s dírkama) na ven a jedny gumáčky plus bačkůrky - boty vydrží, dokud z nich nevyroste.
@Lidym U nás je nechtějí, ale po úvaze jsem je koupila sama. Dítě chodí do školky buď v sandálech (= na písku jí to tam leze, ponožky jsou horor atd.), a nebo v celoročkách (což v tomhle období, když je ráno kolem deseti stupňů, je fajn, ale odpoledne je pětadvacet, a to by se v nich uvařila). A ve školce má kromě toho jen bačkůrky.
Pokud má dítě boty, které Ti nevadí dát na písek, tak bych se zkusila s učitelkou domluvit. Nebo koupila za pár korun nějaký bazar, na ty dva měsíce to postačí.
Holky mely do skolky na pisek tenisky ze Sportisima, zn. Lotto, a byly celkem fajn, ohebné, vyndavací stélka, za 299 Kč ![]()
@Lidym Dala bych klidně obyčejné tenisky z Deichmanna.
Na tu hodinku denně a na zničení v písku bych nekupovala boty za tisícovku. Jinak já extra boty na zahradu a písek dala až letos na jaře, tedy teprve druhý rok ve školce. Protože denní sypání písku a pucování membránových Fare za 1.300,– mě velmi záhy přestalo bavit. Boty měl denně v šíleném stavu. Měl tam stabilně jedny Peddy botasky na sucháč a ty si bral, když šli na zahradu. Až z toho vyroste, koupím mu obyč kecky, klidně někde v Tescu.
Tak jsem nakonec koupila v bazaru Fila tenisky za 70kč. Vypadají schopně, na písek budou stačit.
@Aliik Tyhle boty kupuju jako letní, jsou super, ale podrážka na odrážedle dostává zabrat, modlím se, aby vydržely i na září.
@medunka23 Impregnaci jsem dala tu na všechno, myslím. Psala jsem výrobci, jak a jestli ty boty impregnovat a vůbec se mi neozvali. Mají internetový obchod, tak by člověk čekal, že budou se zákazníky komunikovat. Bohužel obchod, kde jsem je koupila skončil.
@Fima Já má pořád dvoje boty, protože ze zahrady přijde pokaždé zablácený a mě nebavilo mu ty boty několikrát týdně čistit, když jsme šli do města.
@Lidym pokud obchod kdes je kupovala skončil, měl by mít někoho kdo za něj řeší případné reklamace, je to dané zákonem, možná bych se informovala na ČOI, jestli touto informací disponují
@Lidym píše:
@Fima Já má pořád dvoje boty, protože ze zahrady přijde pokaždé zablácený a mě nebavilo mu ty boty několikrát týdně čistit, když jsme šli do města.
Přesně. Boty denně ve strašném stavu.
Loni to tak ještě neměl, ale letos hrozný.
@medunka23 Díky, tohle všechno vím, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Tento měsíc mám hodně hektický, ale je to v plánu.
Holky, poraďte prosím - dítko 3roky - kupovat do školky na podzim a zimu boty na suché zipy nebo tkaničky? Co kupujete vy?
@Salorka já mám nakoupené na suché zipy, malý budou 3 až v prosinci a tkaničky zatím opravdu nedává, ale sucháče si dokáže zapnout fajn
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.