Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Koupila jsem si nové boty, které mi barví nohy i silonky. Může to být důvod k reklamaci? Nechci jezdit do obchodu zbytečně. Děkuji.
Příspěvek upraven 23.05.14 v 19:42
Jako zkusit to můžeš, nicméně moc nadějí tomu nedávám. Podšívky jsou barvené přírodníma barvama(je to tuším stanovené zákonem) a proto když se ti lehce zapotí noha zabarví ti ji. Zkus vnitřek vystříkat impregnací, nebo zkus sehnat přípravek stop-color, buď to přestane úplně, něbo se to aspoň zmírní. Nástřik je třeba opakovat
Po dvou letech už mi barví míň a míň, jestli tě to uklidní
nějak mi to teda nevadí, nohy umeju a silonky mám vyhraněné ty obarvené, ať nebarvím další a další ![]()
Popravdě mně ani nenapadlo to reklamovat ![]()
Tohle asi nereklamují, leda že by si jím tam poslala i zbarvené ponožky ![]()
@pomelo píše:
Koupila jsem si nové boty, které mi barví nohy i silonky. Může to být důvot k reklamaci? Nechci jezdit do obchodu zbytečně. Děkuji.
ja jsem takto pretrpela dvoje boty, pak jsem se nekde na netu docetla, ze je to vada od vyrobce a je to duvod k reklamaci. Me barvily i nohy pres silonky. Silonky nesly vyprat
Kdyby se mi to stalo ted, reklamovala bych. Zkus pohledat nejakou odbornejsi odpoved.
@pomelo precti si tohle. V dalsich zdrojich jsem nasla, ze toto je neodstranitelna vada, tudiz by meli reklamaci uznat. Chytak muze byt, pokud mas v prilozenem letacku upozorneni na to, ze muzou barvit… v tom pripade jsi s tim zrejme souhlasila pri koupi.
http://www.spotrebitel.net/…lamace-obuvi
@AniNevim věř že to v letácích je, pracovala jsem v obuvi. My jsme na to upozorňovali
Koupila jsem si obyčejné žabky, včera jsem je měla poprvé dvě hodiny na nohách a z růžových pásků mám obarvené nohy. Máte někdo zkušenost, čím by to z nohou mohlo pustit dolů? Drbala jsem nohy mýdlem, zkusila jsem i citron, ale stále mám zářivě růžové pruhy na nohách.
Za případné rady díky. ![]()
Me takhle barvily kozacky od Bati a nepomohlo nic, seslo to castym mytim. ![]()
@pusina1 díky za názor, snad se to vymyje brzy
Já doufala, že má někdo třeba už něco osvědčeného - protože přeci jen v létě střídám boty často a v jiných jsou ty pruhy docela vidět.
@Samy píše:
@pusina1 díky za názor, snad se to vymyje brzyJá doufala, že má někdo třeba už něco osvědčeného - protože přeci jen v létě střídám boty často a v jiných jsou ty pruhy docela vidět.
Budes in ![]()
Tak vám musím napsat, že jsem boty reklamovala. A představte si, že uspěšně.
Přečetla jsem si letáček, jak mi někdo radil. Upozorňovali tam pouze na možnost barvení usňové obuvi/moje boty byly textilní/. Přípravovala jsem se na složitý proces, ale slečna mi bez jediného slova nabídla peníze zpět nebo možnost vyprat si jiné zboží.
Nohy obarvené obuví, myji peelingem. Je to příjemné a barva 100% pustí, protože se nožky hezky obrousí! " ![]()
Mám podobný problém. Na loňské léto sem si koupila žabky v černé barvě pásky mi sice nepouštěly barvu, ale stélka mi pouštěla barvu někdy fakt hodně a nikdy se mi chodidlo nepodařilo umyt, tak sem chodila celé léto s černýma chodidlama, umyla sem je až někdy v listopadu
. Nechci se jich vzdát, jsou strašně pohodlné a dobře se v nich chodí. za případné rady díky ![]()