Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, máte někdo závěsy blackout, potřebovala bych poradit. Koupila jsem si je a prosvítají mi, tak jsem to byla reklamovat a řekli mi, že jsou v pořádku(že jich prodali kilometry a nikdo si nestěžoval). Ale já si myslím, že když zatáhnu, tak by přes ně nemělo prosvítat a i přes den by měli udělat tmu. Zkusím sem vložit i foto, tak jestli mi někdo může poradit, jestli to je OK nebo to tak opravdu nemá vypadat. Je to foceno večer ve 20h, nejsou ještě ušité a to tmavé je, kde jsou 2 vrstvy. Mě to tedy jako blackout nepřijde ![]()
Podle mě jsou v pořádku, tohle jsou naše black out - IKEA.
Je jasné, že tam nebudeš mít tmu jak v noci, podle mě stíní pěkně.
Na fotu svítí sluníčko přímo do oken, takže tohle je asi nejmíň, jak stíní, pokud nesvítí, nebo je dokonce pod mrakem, tak je tam tma větší.
@jessikka já si myslím, že by ale neměly prosvítat… tobě taky přes ně nejde světlo, mě je vidět i členění okna… a přes den tam mám jen šero jako s jiným závěsem co není blackout ![]()
@CokeLady píše:
Podle mě v tom tvém zeleném závěsu chybí všitý ten blackout, to je nepropustná látka, při které vlastně zatažený závěs bude vždy dočerna.
Ty naše neprosvítají, ale jsou tmavě modré. To světlo jde kolem.
@kacka-22 No já bych za toto chtěla peníze vrátit a kdyby se cukali, tak že podám podmět k přešetření na ČOI. Vždyť už jen z logiky věci (názvu) vyplývá, že by skrz ně světlo prostupovat nemělo. Ještě jsem hledala specifika výrobku na netu a všude se píše to samé, což ale odporuje tomu, co je vidět na fotu. To, že si nikdo nestěžoval není tvůj problém ![]()
Tak nevím… celkově mi v tom pokoji přijde dost tma, ale je fakt, že je idět to členění okna…
@CokeLady taky si právě myslím, budu reklamovat znovu a dodám i foto… chtěla jsem to kvůli dceři, aby spala a měla tmu…
@CokeLady ten střed tam je, ale přijde mi, že je to hodně řídký
@jessikka na fotce je sice tma, ale ve skutečnosti taková není a hlavně je večer, kdybych to fotila v poledne, tak tam je normální světlo
Podle mě to teda není zcela zatemňující. máme jedny závěsy z ikea a to neprosvítí fakt nic, jen kolem okny a pak máme ve střešních oknech zcelazatemnující roletu a to když se tam zavře, tak je opravdu tma jako v pytli. teda když nepočítám pruh pod dveřma a nějaký nedokonalosti na okrajích…
To je nějakej divnej blackout. Mám dvoje - jedny světlounce šedé a jedny béžové a žádné neprosvítají. Co je to za dodavatele?
@CokeLady s tím asi souhlasím, ale chtěla jsem to i kvůli slunci, aby nám tam v létě nesvítilo a nebylo takové horko…prý to na to taky je ![]()
@kacka-22 - mám úplně stejně zelené, jako ty, taky mi prosvítají (černá vrstva tam je), od stejné firmy mám i hnědé a ty jsou stejně nepropustné jako třeba ty z IKEY, jak tu někdo taky psal (ty máme zase ve 3. pokoji).. my je ted máme na sever, ale když jsme měli v oknech na západ, bylo to jak popisuješ, viděla jsem skrz ně žaluzie
ale myslím, že ne tolik jako na tvé fotce..
Příspěvek upraven 21.05.14 v 09:39
Mám světle modré, béžové, červené a ani jedny nepropouští světlo.. Zatáhnu a je tma. Stála bych si za tou reklamací.
@mooch píše:
To je nějakej divnej blackout. Mám dvoje - jedny světlounce šedé a jedny béžové a žádné neprosvítají. Co je to za dodavatele?
přesně tak, já mám taky světle šedý a neprosvítají ani náhodou