Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Moje dítě je vysoké a má velké nohy (již přes 40). A pořád rostou. Kde kupujete boty? Nohy jsou úzké a dlouhé. Boty často nesedí a ceny jsou příšerně vysoké (nohy pořád rostou).
Momentálně řeším zimní boty, protože ty současné jsou tak na týden, max. dva.
A to bych měla koupit dvoje, aby v případě nouze (mokrých bot) byly boty náhradní.
Zrovna zimní uz kupuji proste dospelacke ve sportissimu, mají celkem slušný vyber
@Tichošlápek píše:
Zrovna zimní uz kupuji proste dospelacke ve sportissimu, mají celkem slušný vyber
Zrovna tam jsem nenašla žádné vhodné. Chtěla bych omyvatelné.
@Sára 1 píše:
Moje dítě je vysoké a má velké nohy (již přes 40). A pořád rostou. Kde kupujete boty? Nohy jsou úzké a dlouhé. Boty často nesedí a ceny jsou příšerně vysoké (nohy pořád rostou).Momentálně řeším zimní boty, protože ty současné jsou tak na týden, max. dva.
A to bych měla koupit dvoje, aby v případě nouze (mokrých bot) byly boty náhradní.
Decathlon. Do velikosti 47 nás zachraňoval pořád. Teď už je to v háji, syn má 48 a to už nemají fakt ani tam
@martina.se píše:
Decathlon. Do velikosti 47 nás zachraňoval pořád. Teď už je to v háji, syn má 48 a to už nemají fakt ani tam
Loni jsme ještě loni kupovali v Decathlonu. Ale seděly opravdu jen jedny - tudíž koupit letos ty samé větší? To už mi dítě nechce nosit.
Do vel 41 jsem kupovala neutrální sportovní dámské Sportisimo nebo Decathlon. Od 42 kupuji opět stejné obchody, ale už pánské.
V Decathlonu snehule od Quechua, maj do 42, kluci chtej damsky, ze se lip zapinaj.
Příspěvek upraven 29.11.23 v 15:25
@Sára 1 no, ještě bych pochopila několik párů botu pro určite příležitosti, ale stejné skrz funkčnost, tak to asi bude problém v typu té obuvi, ne?
Sama mám několik typů i manžel a naše děti pro jakési příležitosti, které mohou nastat.
A když si koupím funkční boty, tak mokro prostě nepropustí. Vyloženě do mokra a sněhu mám Jack wolf.
Do práce mám kozačky.
Holky mají kozačky a funkční boty. Funkční boty mokré nemají. Starší má Lurchi a mladší Geox. Mokré nebyly ani modely zimních Superfit.
To žijete někde v horách?
Bez ohledu co chtějí nebo ne, tak stejně budeš muset koupit to, co je.
Děti mají momentálně 38 a 43 nohu, hodně jedeme Decathlon a Sportissimo, ale chce to hodně zkoušet, protože přesně jako vy - úzká a dlouhá nožka, to je peklo. Nejhorší je sehnat nějaké společenské boty (polobotky, mokasíny, kozačky) - to v podstatě nejde. I když syn už má skoro 44, takže aspoň už je výběr v pánském.
Jo a oběma skvěle sedí Keen sandály, ty jedeme už několikátou sezonu, ale to ti teď moc nepomůže ![]()
@Sára 1 samozřejmě vždy bude záležet, jak se budou boty používat a následná péče. Hodně udělá i správná inpregnace.
Ale pokud se někdo bude máčet v mokru, tak to jedině gumáky, ale v těch je zase zima.
Za mlada jsem byvala hodiny ve sněhu, který byl i mokrý, chodila jsem zmáčená, to bývaly ty buclate sněhové boty na černých podrážkach, pak byly Finky, zalepovaci boty s ko kožiskem, ale taky byly hned mokré, na druhou stranu jsem nebývala tak často nemocná, jako teď, kdy se pořád snažím držet v suchu a teple ![]()
Ad sněhuly, dětem kupuju Lidl nebo Decathlon, jsou ke kotníku jako gumáky, ale zároveň mají kožíšek a jsou fakt teplé, nepromoknou ani při chůzi v kalužích nebo hodně mokrém sněhu. Ale jsou to bagry, děti se s nimi vždycky musí trochu „sžít“ a na nějaké velké túry to opravdu není.
@unuděná píše:
Ad sněhuly, dětem kupuju Lidl nebo Decathlon, jsou ke kotníku jako gumáky, ale zároveň mají kožíšek a jsou fakt teplé, nepromoknou ani při chůzi v kalužích nebo hodně mokrém sněhu. Ale jsou to bagry, děti se s nimi vždycky musí trochu „sžít“ a na nějaké velké túry to opravdu není.
A to se asi nedá moc bavit o nějakém zdravém obutí, že? Obuv typu snehule by neměly být jediným zimním obutim. Prostě mělo by se střídat.
@Trojlístek píše:
A to se asi nedá moc bavit o nějakém zdravém obutí, že? Obuv typu snehule by neměly být jediným zimním obutim. Prostě mělo by se střídat.
No to rozhodně. Tyhle beru jen jako doplněk ke klasickým „pohorkám“ - když jdou děti bobovat, blbnout do sněhu nebo třeba na přechod od sjezdovky na chatu.
@Trojlístek píše:
Jinak upřímně, v „nedětských“ velikostech se už skoro nikde nedá mluvit o „zdravém obutí“, bohužel.