Boty pro děti - velké velikosti

15492
29.11.23 13:35

Boty pro děti - velké velikosti

Moje dítě je vysoké a má velké nohy (již přes 40). A pořád rostou. Kde kupujete boty? Nohy jsou úzké a dlouhé. Boty často nesedí a ceny jsou příšerně vysoké (nohy pořád rostou). :( Momentálně řeším zimní boty, protože ty současné jsou tak na týden, max. dva. :zed: A to bych měla koupit dvoje, aby v případě nouze (mokrých bot) byly boty náhradní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
29.11.23 13:37

Zrovna zimní uz kupuji proste dospelacke ve sportissimu, mají celkem slušný vyber

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
29.11.23 13:42
@Tichošlápek píše:
Zrovna zimní uz kupuji proste dospelacke ve sportissimu, mají celkem slušný vyber

Zrovna tam jsem nenašla žádné vhodné. Chtěla bych omyvatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.11.23 13:45
@Sára 1 píše:
Moje dítě je vysoké a má velké nohy (již přes 40). A pořád rostou. Kde kupujete boty? Nohy jsou úzké a dlouhé. Boty často nesedí a ceny jsou příšerně vysoké (nohy pořád rostou). :( Momentálně řeším zimní boty, protože ty současné jsou tak na týden, max. dva. :zed: A to bych měla koupit dvoje, aby v případě nouze (mokrých bot) byly boty náhradní.

Decathlon. Do velikosti 47 nás zachraňoval pořád. Teď už je to v háji, syn má 48 a to už nemají fakt ani tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
29.11.23 13:55
@martina.se píše:
Decathlon. Do velikosti 47 nás zachraňoval pořád. Teď už je to v háji, syn má 48 a to už nemají fakt ani tam
:hug: :hug: :hug:

Loni jsme ještě loni kupovali v Decathlonu. Ale seděly opravdu jen jedny - tudíž koupit letos ty samé větší? To už mi dítě nechce nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
29.11.23 14:03

Do vel 41 jsem kupovala neutrální sportovní dámské Sportisimo nebo Decathlon. Od 42 kupuji opět stejné obchody, ale už pánské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
29.11.23 14:09

V Decathlonu snehule od Quechua, maj do 42, kluci chtej damsky, ze se lip zapinaj.

Příspěvek upraven 29.11.23 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11022
29.11.23 14:38

@Sára 1 no, ještě bych pochopila několik párů botu pro určite příležitosti, ale stejné skrz funkčnost, tak to asi bude problém v typu té obuvi, ne?
Sama mám několik typů i manžel a naše děti pro jakési příležitosti, které mohou nastat.
A když si koupím funkční boty, tak mokro prostě nepropustí. Vyloženě do mokra a sněhu mám Jack wolf.
Do práce mám kozačky.
Holky mají kozačky a funkční boty. Funkční boty mokré nemají. Starší má Lurchi a mladší Geox. Mokré nebyly ani modely zimních Superfit.

To žijete někde v horách?
Bez ohledu co chtějí nebo ne, tak stejně budeš muset koupit to, co je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.11.23 14:39

Děti mají momentálně 38 a 43 nohu, hodně jedeme Decathlon a Sportissimo, ale chce to hodně zkoušet, protože přesně jako vy - úzká a dlouhá nožka, to je peklo. Nejhorší je sehnat nějaké společenské boty (polobotky, mokasíny, kozačky) - to v podstatě nejde. I když syn už má skoro 44, takže aspoň už je výběr v pánském.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.11.23 14:40

Jo a oběma skvěle sedí Keen sandály, ty jedeme už několikátou sezonu, ale to ti teď moc nepomůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11022
29.11.23 14:43

@Sára 1 samozřejmě vždy bude záležet, jak se budou boty používat a následná péče. Hodně udělá i správná inpregnace.
Ale pokud se někdo bude máčet v mokru, tak to jedině gumáky, ale v těch je zase zima.
Za mlada jsem byvala hodiny ve sněhu, který byl i mokrý, chodila jsem zmáčená, to bývaly ty buclate sněhové boty na černých podrážkach, pak byly Finky, zalepovaci boty s ko kožiskem, ale taky byly hned mokré, na druhou stranu jsem nebývala tak často nemocná, jako teď, kdy se pořád snažím držet v suchu a teple :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.11.23 14:46

Ad sněhuly, dětem kupuju Lidl nebo Decathlon, jsou ke kotníku jako gumáky, ale zároveň mají kožíšek a jsou fakt teplé, nepromoknou ani při chůzi v kalužích nebo hodně mokrém sněhu. Ale jsou to bagry, děti se s nimi vždycky musí trochu „sžít“ a na nějaké velké túry to opravdu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11022
29.11.23 14:50
@unuděná píše:
Ad sněhuly, dětem kupuju Lidl nebo Decathlon, jsou ke kotníku jako gumáky, ale zároveň mají kožíšek a jsou fakt teplé, nepromoknou ani při chůzi v kalužích nebo hodně mokrém sněhu. Ale jsou to bagry, děti se s nimi vždycky musí trochu „sžít“ a na nějaké velké túry to opravdu není.

A to se asi nedá moc bavit o nějakém zdravém obutí, že? Obuv typu snehule by neměly být jediným zimním obutim. Prostě mělo by se střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.11.23 14:51
@Trojlístek píše:
A to se asi nedá moc bavit o nějakém zdravém obutí, že? Obuv typu snehule by neměly být jediným zimním obutim. Prostě mělo by se střídat.

No to rozhodně. Tyhle beru jen jako doplněk ke klasickým „pohorkám“ - když jdou děti bobovat, blbnout do sněhu nebo třeba na přechod od sjezdovky na chatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.11.23 14:53
@Trojlístek píše:

Jinak upřímně, v „nedětských“ velikostech se už skoro nikde nedá mluvit o „zdravém obutí“, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková