Boty Superfit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15074
14.8.15 20:08
@3HE píše:
@hofka nejsou zase tak moc vysoké… měli jsme superfit na tkaničky a byly taky tak, možná i vyšší. co bys doporučila? já jsem vždy kupovala superfitky, ale už je nechci kvůli té špici…

já právě zkušenost nemám, vždy jsem brala tkaničkové, že jdou lépe utáhnout.. ale když jsem zkoušela sucháčové, tak mě prostě nelíbí se no:-) Dcera měla i Olangy kotníkové, celoročně, v zimě s termovložkou a ponožkama, ale ty jsou opravdu tuhé, už je mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.8.15 21:49

@Aliik já asi letos navštívím prodejnu v Ostravě, kam jezdím na boty… nemám odvahu kupovat po netu nevyzkoušené… dceři máloco padne… sucháčové jí skákaly na noze… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.8.15 21:50

@hofka já taky preferuji tkaničky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.8.15 21:52
@3HE píše:
@hofka já taky preferuji tkaničky…

ale nevím, kterou značku… a třeba ve školce si ty tkaničové neutáhne… a je blbé, aby pětileté holce zavazovala učitelka boty. Všichni tam mají boty na sucháče a obují se a jdou… a dcera tam chudák sedí a čeká… a je vždy poslední…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
27.1.16 15:40

Malá se zabořila do bláta, bláto je až v botkách, máme zimní superfity uvnitř kožíšek, ale podrtážka je taková tenisková. Mohu hodit do pračky, popř. do sušičky? Díky za rychlou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
27.1.16 15:50

@smutná máma nemám tedy zkušenost ani s praním v pračce ani se sušením v sušičce, ale do pračky bych je nedala… to raději v umyvadle ručně… a sušička s nějakým rozumným programem si myslím, by neměla škodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
27.1.16 15:51

Já boty peru v rukou, pak ždímám v pračce - do boty nacpu froté ručník - co nejvíce… on vodu při ždímání vsákne… a pak suším volně blízko zdroje tepla, ale ne úplně u tepla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
27.1.16 15:56

Sušičku nevlastním, tak neporadím. Ale vždy je šetrnější prát boty v ruce než v praččce. Ale sem tam boty do pračky hodím. Superfity bych teda prala zásadně s prostředkem na membránové věci… teda aspoň s Perwollem na sportovní prádlo a na co nejnižší teplotu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
27.1.16 16:02

@Black Cat @3HE díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
29.3.16 18:44

Obnovuji diskuzi, chci se zeptat - jsou mezi superfity i různé typy botek, nebo jsou všechny obdobné?
Ptám se proto, že doted jsem botky kupovala jen v kamenném obchodě po vyzkoušení dítěti, ale hodně botek bývá v nabídkách různých bazarů minimálně nošených za dobré ceny, což je dost lákavé, hlavně u těch superfitů.
Takže když nám superfitky sedí, jaká je pravděpodobnost že koupené naslepo o číslo větší sedět nebudou? :D
Nebo byste prostě nošené bez vyzkoušení radši vůbec nekupovaly?

• Citovat
  • Upravit
15074
29.3.16 18:54
@Elenentka píše:
Obnovuji diskuzi, chci se zeptat - jsou mezi superfity i různé typy botek, nebo jsou všechny obdobné?
Ptám se proto, že doted jsem botky kupovala jen v kamenném obchodě po vyzkoušení dítěti, ale hodně botek bývá v nabídkách různých bazarů minimálně nošených za dobré ceny, což je dost lákavé, hlavně u těch superfitů.
Takže když nám superfitky sedí, jaká je pravděpodobnost že koupené naslepo o číslo větší sedět nebudou? :D
Nebo byste prostě nošené bez vyzkoušení radši vůbec nekupovaly?

jsou i různé typy, šířky (u nás ty nejširší moc nejsou tedy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
29.3.16 19:24

@Elenentka tak třeba na suchý zip a tkaničky sednou zcela jinak, pak třeba sandálky, syn je sice na léto měl, ale moc mu teda nesedly, ačkoliv plné botky měl dobře. To samé třeba podrážka, u jednoho typu je krásně měkká a u dalšího tvrdá jak kopyto, takže pak to dítku sedne zase jinak a jinak v tom bude chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
29.3.16 20:06

Starsi dceri sednou vsechny Supefitky normalni sirky, ale ona ma extra uzkou nozicku. Mladsi muze mit jen ty sirsi sandalky a jinak nic. Takze pokud mas typ, co sedl, nebala bych se koupit typ podobny ;) Strihem se lisi napr. ty nizsi GTX typy a pak ty, co maji udavanou vetsi sirku. Jinak sedly podobne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
29.3.16 20:35

Holky děkuju, přesně to jsem potřebovala slyšet.

• Citovat
  • Upravit
15074
30.3.16 08:47

A sednou jim botky i v oblasti prstů? Vejde se chodidlo na vložku nebo přečuhuje? Já už jsem k Superfitům dost skeptická a neberu je ani dceři s ultraúzkou nožkou.
Jsem viděla pár otisků prstíků na vložkách ze Superfitů a některé prsty byly dost utlačované a přitom šlo o běžné nožky. Prodavačky řeknou, že to je v pohodě, že si noha zvykne atp., ale houby. Potom nemá mít 80% dětí špatná chodidla a v dětství zaděláno na plochý nohy, haluxy, bolavá záda atd. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková