Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@laducha nebyly to ty ruský na kafe? U té se nám to taky stalo.
Taky si myslím, že to se slivovicí vůbec nesouvisí. Nám jednou samo od sebe prasklo sklo na konferenčním stolku v obýváku. V místnosti nikdo nebyl, všichni u večeře a najednou rána. Kamarádovi se zase vysypalo přední sklo u auta. Žádný kamínek nebo tak a najednou se sklo rozpraskalo na milion kousků. A už jsem to slyšela i od několika dalších známých, že mají nějakou podobnou příhodu. Asi se to prostě občas stává.
@xvendasx píše:
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat zda se někomu stalo že mu bouchla flaška slivovice po nalití které proběhlo do té flašky asi před 3h..Flaška byla na závit zavřená v tluto stěnné skleněné lahvi. Stalo se Vám to někomu?,S lahví nebylo nějak zvlášt zacházeno, Stála v ten moment v klidu na stole, najednou rana a lahev byla roztříštěna na malé třípky po celé místnosti. děkuji za reakce.
Stalo se nám to den před svatbou - dostali jsme svatební dar od souseda (který je kvalitou proslulý po celém městě, takže rozhodně žádný šuntík), postavili na barpult… a prásk.
Rána jak prase, střepy všude, plovoucí podlaha se nafoukla (a nerozdýchala to, spoje se musely měnit)… super akce na zvýšení předsvatebního „veselí“.
@boball píše:
@laducha nebyly to ty ruský na kafe? U té se nám to taky stalo.
Byla to tahle ![]()
http://storage.kocarkynec.com/…acd33410.jpg
@laducha to není ona. Škoda jí vypadá pěkně
Tyhle co myslím, byly takový prolamovaný, já je moc ráda neměla, tchýně je používala na kafe. Až když jí dvakrát bouchla, jednou i s tou kávou začla používat jiné. Jednou jí bouchla i štáva, ale za to mohlo spíš asi kvašení, pěkně ohodila zed ![]()
Rovnez nechapu a pripojuji svuj zazitek - ja zase mela nafouklej med. Nebouchnul, jen zretelne psouknul. Radej jsem ho zlikvidovala.
Občas bouchne i demižon slivovice. Je to dáno třeba vnitřním pnutím skla. A může se stát, že vynesete demižon ze sklepa, tak tím se mění teplota a vzniká reakce. I sklo je hmota, který vlivem teploty pracuje.
U flašky se slivovicí to mohlo být podobné. Donesli jste ji do jine teploty. Nebo byla čerstvě vypálená a přes vršek se nedostaly výpary.
@xvendasx sedm let bez reakce 😃
Dnes v noci, spím… 00:45 rána v kuchyni. Rozbitá láhev slivovice na milion střípků. Googlím „rozbitá láhev slivovice“ a kromě Vašeho dotazu nic nenacházím. Asi kočka tu láhev převrhla na sklokeramickou desku a tím se rozbila. Jdu spát. 01:45 něco kape v kuchyni. Že bych to špatně utřela?? Jdu tam. Povodeň na kuchyňské lince. Kontroluju strop. Co to je?! Nikde nic nevidim, cicurky vody tečou po nové kuchyňské lince na podlahu. Podívám se pořádně, proberu se, a už vidím. Druhá láhev odlomené dno 🤦♀️ 🤦♀️ 🤦♀️
Po úklidu googlim znovu co to sakra je. A pak jsem našla: „při změně teploty slivovice zvětšuje svůj objem.“ No jo. To bude ono. Partner ji donesl z gatáže a ještě k tomu nalil až po víčko🤦♀️ 🤦♀️ 🤦♀️ 🤦♀️
Více lahví už nedonesl. Jdu pokračovat ve spánku. Dobrou noc. 😴
@moje_hvězdička no teda, to byl zážitek
- a té škody, 2 láhve slivovice - to je peněz ![]()
@moje_hvězdička píše:
@xvendasx sedm let bez reakce 😃
Dnes v noci, spím… 00:45 rána v kuchyni. Rozbitá láhev slivovice na milion střípků. Googlím „rozbitá láhev slivovice“ a kromě Vašeho dotazu nic nenacházím. Asi kočka tu láhev převrhla na sklokeramickou desku a tím se rozbila. Jdu spát. 01:45 něco kape v kuchyni. Že bych to špatně utřela?? Jdu tam. Povodeň na kuchyňské lince. Kontroluju strop. Co to je?! Nikde nic nevidim, cicurky vody tečou po nové kuchyňské lince na podlahu. Podívám se pořádně, proberu se, a už vidím. Druhá láhev odlomené dno 🤦♀️ 🤦♀️ 🤦♀️Po úklidu googlim znovu co to sakra je. A pak jsem našla: „při změně teploty slivovice zvětšuje svůj objem.“ No jo. To bude ono. Partner ji donesl z gatáže a ještě k tomu nalil až po víčko🤦♀️ 🤦♀️ 🤦♀️ 🤦♀️
Více lahví už nedonesl. Jdu pokračovat ve spánku. Dobrou noc. 😴
To je ještě dobré, protože slivovice je čistá a nezůstane nikde smrdět. Strejdovi takhle bouchly 2 10l kanystry s burčákem, zapomněl jim povolit víčko. Měl je v hale rodinného domu a byl od toho i 8m vysoký strop ![]()
@Heivka píše:
To je ještě dobré, protože slivovice je čistá a nezůstane nikde smrdět. Strejdovi takhle bouchly 2 10l kanystry s burčákem, zapomněl jim povolit víčko. Měl je v hale rodinného domu a byl od toho i 8m vysoký strop
OU! Nám kdysi bouchl malinký soudek piva v obýváku (manžel trubka ho dal na lednici, která prostě trochu vibruje) - celé 1kk vymalované a smradlavé! Navíc to bylo v zimě a s malým miminkem
Stříklo mu to až do postýlky ![]()
Tvl to jsem netušila.. že tohle slivka dělá??!
to by mému manželovi i slza ukápla.. taková škoda… ![]()
Nedávno jsem náhodou shlédla jeden pořad, myslím na slovenském kanálu, že čerstvě vypálená slivovice se nesmí zašpuntovat, mají se nechat láhve otevřené/teď nevím přesně jak dlouho/, až pak zavírat, jinak se může láhev roztrhnout. ![]()
@Heivka píše:
To je ještě dobré, protože slivovice je čistá a nezůstane nikde smrdět. Strejdovi takhle bouchly 2 10l kanystry s burčákem, zapomněl jim povolit víčko. Měl je v hale rodinného domu a byl od toho i 8m vysoký strop
Jj, burčák, to je taky mazec. ![]()
@Miryam ja jsem to nevěděla, manzel evidentně taky ne a to máme slivovice doma habakuk, ale jsou vypalene už pred dvema - třema lety. Zyhle jsme zrovna prelili, ze je nekomu dame 🤣 🤣 skoda veliká. Přímo obrovská. Nová kuchyň v háji. 🤦♀️ zkroutila se zadní deska, protekla pod drez do skrinky, taky se zkroutila. a jeden šuplík nabobtnal. Kuchyň nam momentalne tolari delaji tak nevime co si o ni myslet a jestli to je na reklamaci. Tyden stará a zkroucená po jedné pulhodině slivovice. 🤔 přemýšlíme jak bude vypadat za 10 let?
ja to hodnotím na prd materiál. Což nechápu ![]()