Bouchnutí do hlavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.11.15 17:29

Bouchnuti do hlavy

Holky prosím o radu myly 15 měsíců spadl a bouchl se di hlavy trochu plakal bylo to v 8rano. teď je půl šesté. nic mu není ale mám strach jestli nejet do nemocnice. prosím co pozorovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
450
2.11.15 17:36

Asi bych zpozorněla kdyby byl malátný, spal víc než obvykle, zvracel…tak se snad projevuje otřes mozku. Pokud mu nic není, tak to bude dobré ;) V případě můžete vždy vyrazit do nemocnice na rentgen či něco, ale asi bych byla v klidu, kdyby byl normální a nenastala žádná změna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
2.11.15 17:37

Záleží z jak velké výšky spadl, zda je apatický, atd…ale rozhodně jsi měla jednat hned a ne až teď…bylo by mnohem lepší rovnou zavolat obvoďačce, popsat co se stalo, a ona by ti řekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
2.11.15 17:38

@katkacaajkova neboj, děti jsou gumové ;) hodne zalezi z jake výšky a kde se do hlavy uhodil, každopádně zorničky, zvracení a ospalost - ale né normální večerní únavu…cokoliv co by se extra vymykalo normálnímu dni. Pokud mas jeste monitor dechu pro jistotu ho na noc zapni a máš klid. Ale nic se s malým nedělo cele odpo ne?? Tak to bude v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.15 17:49

To nebylo z výšky začíná chodit a sem tam mu nechtěně pomůže bracha spadnout protože ho neudrží. normálně se skulil a spadl po zádech zezadu se bouchl. nezvraci spal normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
2.11.15 17:53

@katkacaajkova tak to bych se vazne nebala…to budou jeste horsi pady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.11.15 17:57

@katkacaajkova buď v klidu. Pokud to bylo takto, tak to s největší pravděpodobností bude v pohodě. Sleduj zorničky - měly by i stejně reagovat na světlo/šero, změny chování, zvracení. Pokud má po pádu bouli, tak musí být tvrdá. Podle mé doktorky je dítě na padání „zařízené“ a pokud spadne na zem ze své výšky, tak to je většinou v pořádku.
Mám stejně starého a ten se mlátí do hlavy ve velkém, skáče šipky z nábytku a bourá do v běhu do futer… Chce se to obrnit.

• Citovat
  • Upravit
9935
2.11.15 17:58
@katkacaajkova píše:
Holky prosím o radu myly 15 měsíců spadl a bouchl se di hlavy trochu plakal bylo to v 8rano. teď je půl šesté. nic mu není ale mám strach jestli nejet do nemocnice. prosím co pozorovat…

Nezvrací? Není malátný? Pokud ne, tak bych do nemocnice nejezdila, když už je to nějakých 10h od pádu a je v pořádku. Ale pro jistotu ho hlídej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.15 18:00

No monitor určo zapnu. kontrolují uši teplotu, už jsem magor za vším něco vidím. myslis že takhle pád že své vlastní výšky a na koberec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
2.11.15 18:06

@katkacaajkova neboj na 99% mu nic neni. Pad z vlastni výšky nic neni… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.15 19:23

Maly mi takhle pada dennodenne, takze pokud nepozorujes nejakou vetsi zmenu v chovani, bud v klidu, tyhle pady jsou u deti naprosto normalni, zabranit jim nelze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
1.6.20 22:16

Bochnuti do hlavicky ve skolce

Dobry den, obnovuji tema ikdyz dotaz je trochu jiny. Dcera dnes bezela ve skolce a srazila se s jinou holcickou, ktera bezela take. Nase je drobnejsi, tak to neustala a spadla do zadu a bouchla se do hlavy. Bohuzel nevim, jestli to zbrzdila zadkem. V poledne jsem ji pro jistotu nedavala spat. Zornicky ma vporadku, hned brecela a nezvracela. Bylo to na lino. Myslite, ze ji mam v noci jeste budit? Nebo to bude dobre? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
1.6.20 22:17

Jeste dodam jsou ji tri roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.6.20 22:22

@Mefag-r podívej se na profil uživatelky @Pudloslava. Má tam krásně popsáno, jak se v podobných případech zachovat, ona je, tuším, neuroložka…

• Citovat
  • Upravit
7478
1.6.20 22:25

My jsme vždy zkusili zasvítit baterkou do očí. Manžel někde vyčetl, že při otřesu mozku se zornice nestahují, nebo velmi zpomaleně. Nakonec je to ale zodpovědnost každého, jestli raději zajede zkontrolovat do nemocnice nebo vyčká. Budeš se muset rozhodnout sama. Držím pěsti, ať je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák