Časté zlomeniny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4244
15.10.15 09:36

Časté zlomeniny

Ahoj, náš mladší syn (2roky) má během posledního čtvrt roku podruhé zlomenou nohu po banálním pádu a pár lidí mě upozornilo na nemoc osteogenesis imperfecta. Napište prosím kdo máte se zlomeninami u dětí zkušenosti, co bylo ve vašem případě příčinou, nebo popřípadě jestli vaše dítě trpí touto nemocí a jak jste na ni přišli, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1622
15.10.15 10:25

A ta noha se mu zlomila někde poblíž místa, kde to měl zlomené prvně? Nebo úplně jiné místo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
15.10.15 10:47
@mayerka píše:
A ta noha se mu zlomila někde poblíž místa, kde to měl zlomené prvně? Nebo úplně jiné místo?

prvně se mu zlomila levá šikmá zlomenina nad kotníkem a podruhé pravá šikmá zlomenina nad kotníkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
15.10.15 10:52

Aha… no to se ti nedivim, že se bojíš… Ještě šikmá… no, je mi líto, neporadím, já mám zkušenost jen s opakovanou zlomeninou… držím palce, ať to není nic vážného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
15.10.15 12:59

@mayerka děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
3.2.16 19:40

Zdravím, nevím jestli je ještě toto téma aktuální, ale mám dvouletou dceru s touto nemocí a také měla již 2 zlomeniny nohy při banálních pádech také šikmé nad kotníkem. Pokud by Vás něco zajímalo, můžete mi napsat do soukromé zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
3.5.20 20:17

Holky vy me desite syn tottez obe nohy po 3mesicich 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.5.25 19:15

@PetraMerry @smileek @Trolíci
Zdravím, muzu se zeptat, jak to u vas dopadlo? Syn 16 mesicu ted behem pul roku taky dvakrat zlomenina zapesti a pokazde na jine strane. :,(
Dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
18.5.25 19:36

@Klara2441 Dobrý den, u nás potvrzena geneticky podmíněná nemoc osteogenesis imperfecta I.typu. Dcera dostávala léčbu zoledronátem asi 4 roky, pak vysazeno a teď v pubertě znovu nasazen kvůli zrychlenému růstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.5.25 19:54

@smileek Nevadí,když se zeptám, jak moc ji to ovlivnilo a byla nemoc u Vás v rodine v minulosti prokázána? Pořád nevím, co si o tom myslet a jak moc se bát. Moc děkuji za odpověď. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
18.5.25 20:45

@Klara2441 Nikdo v rodině to nemá, je to zcela nově vytvořená chyba v genu kódující kolagen. Bez nasazené léčby by dcera asi nikdy nechodila, každý malý pád na zadeček znamenal zlomeninu. Teď je na sebe velmi opatrná. Bohužel ze sportů může dělat jen plavání a chůzi, jógu..už si zvykla. Je osvobozená z TV, ve škole jsou opatrní, nejezdí na školu v přírodě. Jen ji přepadá občas smutek, proč zrovna ona…hodně ji to limituje mezi dětmi, dnes všichni hrozně sportují a mají kroužky. Ale je neskutečně chytrá, bystrá a empatická. Od září jde na 8letý gympl, snad bude mezi sociálně zdatnějšími dětmi, doufejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.5.25 21:10

@smileek Takze jste na to prisli jeste predtim, nez zacala chodit? Nas prcek se normalne vyviji, nedavno zacal chodit. Ma normalni vzrust, zadne potize az do ted. :think: Pokazde si tu ruku spatne prilehnul, zlomil a uz jsme v podezreni. Ceka nas kolecko vysetreni a doufame, ze to byla jen spatna nahoda, ale clovek nikdy nevi.

Muselo to pro Vas byt tezke. Posilam silu. Holka sikovna to urcite zvladne. :) Moc drzim pesti. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák