Zlomená ruka, kdy do školy

1186
12.10.15 06:31

zlomená ruka, kdy do školy

Ahoj, dcera 11 let si o víkendu zlomila ruku v předloktí, obě kosti. má to v sádře až k rameni a je v nemocnici, zítra ji asi pustí, a tak nevím, asi s tím děti bývají napřed doma? jak dlouho? dostanu na ni paragraf, když už je jí jedenáct? a jak pak se sádrou až k rameni chodí děti do školy, unese školní tašku, bude moct jet autobusem jako obvykle, dojde si na oběd v jídelně? jen přemýšlím, jak to skloubit s prací. nejspíš bude mít sádru měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
12.10.15 06:38

Já bych nechala možná tento týden doma, paragraf dostaneš. Mezitím s ní zajela do školy, po cestě hledala překážky. Obědy a vše kolem si domluv s učitelkou. Určitě má nějaku kamarádku, co jí pomůže na záchod, nachystá učení atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
12.10.15 06:41

Právě si říkám, že doma by se za chvíli nudila, ale cestu busem si neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
12.10.15 06:55

@lenk jak je dlouhá cesta autobusem? podle mě je to to nejmenší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
12.10.15 06:56

U nás ve škole se dítěte se sádrou vždy ujali kamarádi. Klidně s ním chodili ráno od domu, nesli tašku, ve škole pomáhali svléknout, připravovat učení. Na obědě donesli tác pod nos, třeba učitelka nakrájela maso a zlomená ruka už jedla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
12.10.15 07:16

Dcera ma ted taje sadru- tedy ma zomeny „jen“ malicek, tak oproti Tve dceri brnkacka. Sla do skoly hned druhy den.
Na tvem miste bych ji nechala tento tyden doma, at se s tou sadrou „szije“, nauci se figle, jak s ni fungovat /toaleta apod./ a pristi tyden bych ji zkusila dat do skoly. Jak pisou holky-zkusit s ni projet trasu, jestli ma nektery spoluzak stejnou cestu, tak se domluvit na doprovodu. Ve skole ji na holickach nenechaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
12.10.15 07:20

Myslím, že i v nemocnici ti řeknou, jak dlouho má být doma. A zkusila bych vymyslet, co bude nosit za oblečení. Třeba knoflík na džínách jde jednou rukou zapnout fakt špatně :) (vlastní zkušenost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
12.10.15 07:33

Paragraf je myslím jen do 10 let :think: Jinak já jsem jako dítě taky měla sádru až k rameni a nijaké problémy si nepamatuju, jen jsem nemohla psát, protože to byla pravačka. Takže se neboj, tvá dcera je už dost velká a poradí si. V buse ji pustí sednout a ve škole poprosí spolužáky, když bude potřebovat pomoc. DDoma bych ji nenechávala, ať zbytečně nezamešká. I tak bude muset hodně dopisovat, pokud to má na pravačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
12.10.15 07:36

@lenk
Zkus zajít do školy, učebnice tam mají určitě nějaké navíc a tak ji tu jednu sadu na nějakou chvíli půjčí nebo bude pracovat z jednich od spolusedícího, příp. nějaké listy okopírují. A z domu si bude nosit akorát pití a svačinu, příp. něco - vleze se to do nějaké tašky.

Doma bude zbytečně zameškávat. Slečna, co u nás měla takto sádru už v první třídě tak nosila sukni na gumu (pravděpodobně aby si ji dokázala na WC sama stáhnout).
Na obědě - buď výběr jídla, které se dá jíst jednou rukou nebo si nechat třeba maso pokrájet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
12.10.15 07:56

Já jako dítě měla každou chvíli zlomenou ruku. Měla jsem křehké kosti a nepamatuji si, že by mě mamka nechávala doma. Jen to většinou byla pravačka a tak mi mamka pak přepisovala sešity od spolužáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
12.10.15 07:56

Tak nechala bych ji urcite do patku doma, aby se naucila co a jak s tou sadrou, pak uz bych ji v po poslala do skoly, ikdyz bude sedět, bude neco slyšet, lepší net byt doma a pak to dohánět. Urcite ma nejakou nej kamarádku, pomuzou, treba s ni i v pondeli do te skoly zajdi a popros je. Verim, ze to zvladnete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.10.15 08:55

Tašku bych dala nějakou přes rameno, oblečení takové, aby si gatě dokázala sama natáhnout, s obědem jí kámošky pomůžou, v buse ji pustí sednout a i kdyby ne, tak tam to vidím jako bezproblémové :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
12.10.15 09:01

Ahoj, dcera měla v 5. třídě zlomenou ruku, sádru až do podpaží. Nebyla teda v nemocnici. Týden byla doma, bolelo ji to. Taky jsme musely vymyslet dost praktických věcí, např oblečení - do svého se moc nevešla tak jsem jí půjčila nějaká svoje trika, mikina pouze rozepínací a taky nějaká širší, kalhoty pouze na gumu, aby byla schopná se sama obsloužit na WC. To zjistíš až bude doma co všechno zvládne a nezvládne. Třeba česání byl problém, normálně je do školy vypravoval tatínek a ten teda učesat její dlouhé husté vlasy nezvládal takže až holky ve škole nebo učitelka :lol: Ve škole hodně pomáhaly spolužačky, hlavně v jídelně. Nikam nedojíždí takže to bylo jednoduché, táta jí nosil tašku až do školy, máme ji před barákem. Ale to byste mohli zkusit s pomocí nějakých kamarádek, které jezdí s ní. Určitě to zvládnete, ze začátku jsem z toho byla velmi vykolejená, ale za ten týden jsme to tak nějak vymyslely a šlo to. Vysokou sádru měla 3 týdny, pak jí to od lokte odstranili a dokonce nás doktor poslal na hory, protože byly zrovna jarňáky :lol: Opět největší problém rukavice ;) Jo a měla pravou ruku takže prostě psala levou, docela se za tu dobu vypracovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.10.15 09:03
@bejbyn píše:
Paragraf je myslím jen do 10 let :think: Jinak já jsem jako dítě taky měla sádru až k rameni a nijaké problémy si nepamatuju, jen jsem nemohla psát, protože to byla pravačka. Takže se neboj, tvá dcera je už dost velká a poradí si. V buse ji pustí sednout a ve škole poprosí spolužáky, když bude potřebovat pomoc. DDoma bych ji nenechávala, ať zbytečně nezamešká. I tak bude muset hodně dopisovat, pokud to má na pravačce.

Neni, záleží na zdravotním stavu, na mě ho máma dostala i jako na dospělou, když jsem měla čtyřicítky a nebyla schopná sama udělat ani krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
12.10.15 09:10
@radkka píše:
Neni, záleží na zdravotním stavu, na mě ho máma dostala i jako na dospělou, když jsem měla čtyřicítky a nebyla schopná sama udělat ani krok.

Přesně tak a u 11 letého dítka s vysokou sádrou bych to viděla skoro automaticky na prvních několik dní - ten týden, pak už bych ji taky poslala o školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák