Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A co zvednout telefon a zavolat na dětské?
A taky záleží, kolik mu je, jestli ho oči bolí/ jsou nateklé a jaká byla koncentrace toho octa. To nikdo nevíme a asi tady nebude moc matek, co dětem nalily do očí ocet v té samé koncentraci ![]()
Na dětském neradí přes telefon, podle nějakého zákona nesmí, to je zabitý.
Nemyslim, kazdopadne neni to jed, je to jen kyselina, v tele pritomna bezne jako prdukt metabolismu. Je to drazdidlo, muze poskodit sliznici, ale nehrozi dalsi poskozeni, nez to, ktere uz nastalo - na ocnim uz nic nezachranej, symptomaticky prelecej treba nejakou tisici masti. Sledovala bych, jestli nema oci vyrazne zarudle a jestli ho neboli. Ja sama mela „cisty“ (myslim 8% z flasky) ocet v ocim mockrat, nic mi neni.
jak mas chlapce citliveho? Muj rve i pri strihani nehtu, desim se toho, ze by mu meli nekdy vrtat zub, zboril by to tam.
Ty jo, tak to nevím.
Ani by mĕ nenapadlo použít zrovna ocet ![]()
Já bych použila barvu na vlasy.
Děkuji. Oči už ho nepálí, má je mírně zarudlé, ale raději někam sjedeme. http://www.denik.cz/…0080304.html Já sama si přelívám vlasy octem běžně, ale oči mám zavřené.
@Anonymní píše:
Na dětském neradí přes telefon, podle nějakého zákona nesmí, to je zabitý.
To mi přijde jako blbost, no budiž, mě tedy vždy poradili
nicméně si zavolej na toxikologickou linku, tam radí po telefonu ![]()
@araw jj, taky možnost. Odmítli nás opakovaně přes telefon, není to tak dávno. V Brně nezvedali, v Praze nám řekli, že nesmí.
@Anonymní píše:
@araw jj, taky možnost. Odmítli nás opakovaně přes telefon, není to tak dávno. V Brně nezvedali, v Praze nám řekli, že nesmí.
V Nymburce! Kolíně normálně po telefonu poradí, asi záleží i na doktorovi, no. Jako věřím tomu, že to řekli, ale nějak nevěřím, že by to bylo v zákoně
Spíš si myslím, že lenost
dotyčného doktora, ne tvoje
@Caitlyn píše:
Ty jo, tak to nevím.
Ani by mĕ nenapadlo použít zrovna ocet
Já bych použila barvu na vlasy.
Tak pokud bych si mohla vybrat, jestli mi skončí v očích barva na vlasy nebo naředěný ocet, tak raději ten ocet ![]()
Nikam bych akutně nejela. Pokud má „jen“ zarudlé oči a nestěžuje si, tak bych max. mázla nějaký optalmoseptonex na noc a ráno se rozhodla podle aktuálního stavu. Ocet jsem si cákla do očí několikrát a nebyl ani smíchaný s vodou. A zarudlé oči by měl i kdyby mu stekl do očí šampon na vlasy ![]()
To je cely kravina, nejspis okurkova sezona a fatnasie autora. Vyplachovat oko po pul hodine fakt nema smysl, predpokladali, ze se ocet dostal do spojivkoveho vaku, nevstrebal se a tam dal pusobil? Nepravdepodobne. Vsechno nejspis vyplachli uz doma. Ocet je tekuty a je to slaba organicka kyselina, Kdyby si tam naprasila hasene vapno, bylo by to neco jineho.
A i kdyby holcicka mela uplne sezrannou rohovku, tak ji ji vymeni (transplantace) a normalne muzue videt, co to je za fatalisticke reci v tom clanku.
Ahoj, přelívala jsem synovi hlavu octovou vodou (vodou s kuchynským octem)a nateklo mu to do očí (ve školce mají vši). Vypláchli jsme, ale hodně řval. Na internetu jsem narazila na to, že ocet v očích je nebezpečný a hrozí až slepota. Máme s ním někam sjet? Díky.