Ocet v očích u předškoláka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.10.15 21:26

Ocet v očích u předškoláka

Ahoj, přelívala jsem synovi hlavu octovou vodou (vodou s kuchynským octem)a nateklo mu to do očí (ve školce mají vši). Vypláchli jsme, ale hodně řval. Na internetu jsem narazila na to, že ocet v očích je nebezpečný a hrozí až slepota. Máme s ním někam sjet? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
5.10.15 21:28

A co zvednout telefon a zavolat na dětské? :nevim: A taky záleží, kolik mu je, jestli ho oči bolí/ jsou nateklé a jaká byla koncentrace toho octa. To nikdo nevíme a asi tady nebude moc matek, co dětem nalily do očí ocet v té samé koncentraci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 21:30

Na dětském neradí přes telefon, podle nějakého zákona nesmí, to je zabitý.

• Citovat
  • Upravit
43028
5.10.15 21:34

Nemyslim, kazdopadne neni to jed, je to jen kyselina, v tele pritomna bezne jako prdukt metabolismu. Je to drazdidlo, muze poskodit sliznici, ale nehrozi dalsi poskozeni, nez to, ktere uz nastalo - na ocnim uz nic nezachranej, symptomaticky prelecej treba nejakou tisici masti. Sledovala bych, jestli nema oci vyrazne zarudle a jestli ho neboli. Ja sama mela „cisty“ (myslim 8% z flasky) ocet v ocim mockrat, nic mi neni.

jak mas chlapce citliveho? Muj rve i pri strihani nehtu, desim se toho, ze by mu meli nekdy vrtat zub, zboril by to tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
5.10.15 21:36

Ty jo, tak to nevím.
Ani by mĕ nenapadlo použít zrovna ocet :think:
Já bych použila barvu na vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 21:44

Děkuji. Oči už ho nepálí, má je mírně zarudlé, ale raději někam sjedeme. http://www.denik.cz/…0080304.html Já sama si přelívám vlasy octem běžně, ale oči mám zavřené.

• Citovat
  • Upravit
17013
5.10.15 21:46
@Anonymní píše:
Na dětském neradí přes telefon, podle nějakého zákona nesmí, to je zabitý.

To mi přijde jako blbost, no budiž, mě tedy vždy poradili :mrgreen: :mrgreen: nicméně si zavolej na toxikologickou linku, tam radí po telefonu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 21:50

@araw jj, taky možnost. Odmítli nás opakovaně přes telefon, není to tak dávno. V Brně nezvedali, v Praze nám řekli, že nesmí.

• Citovat
  • Upravit
17013
5.10.15 22:04
@Anonymní píše:
@araw jj, taky možnost. Odmítli nás opakovaně přes telefon, není to tak dávno. V Brně nezvedali, v Praze nám řekli, že nesmí.

V Nymburce! Kolíně normálně po telefonu poradí, asi záleží i na doktorovi, no. Jako věřím tomu, že to řekli, ale nějak nevěřím, že by to bylo v zákoně :nevim: Spíš si myslím, že lenost :cert: dotyčného doktora, ne tvoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.10.15 22:16
@Caitlyn píše:
Ty jo, tak to nevím.
Ani by mĕ nenapadlo použít zrovna ocet :think:
Já bych použila barvu na vlasy.

Tak pokud bych si mohla vybrat, jestli mi skončí v očích barva na vlasy nebo naředěný ocet, tak raději ten ocet :lol:

Nikam bych akutně nejela. Pokud má „jen“ zarudlé oči a nestěžuje si, tak bych max. mázla nějaký optalmoseptonex na noc a ráno se rozhodla podle aktuálního stavu. Ocet jsem si cákla do očí několikrát a nebyl ani smíchaný s vodou. A zarudlé oči by měl i kdyby mu stekl do očí šampon na vlasy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.10.15 06:36

To je cely kravina, nejspis okurkova sezona a fatnasie autora. Vyplachovat oko po pul hodine fakt nema smysl, predpokladali, ze se ocet dostal do spojivkoveho vaku, nevstrebal se a tam dal pusobil? Nepravdepodobne. Vsechno nejspis vyplachli uz doma. Ocet je tekuty a je to slaba organicka kyselina, Kdyby si tam naprasila hasene vapno, bylo by to neco jineho.

A i kdyby holcicka mela uplne sezrannou rohovku, tak ji ji vymeni (transplantace) a normalne muzue videt, co to je za fatalisticke reci v tom clanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák