Jak ochránit děti a sebe při napadení psem

296
1.10.15 15:28

Jak ochránit děti a sebe při napadení psem

Ahoj dotaz je zřejmý už z nadpisu. Jak ochránit děti a sebe při napadení psem? Co dělat, co ne? Mám bohužel už několik negativních zkušeností, naštěstí vždy zatím se šťastným koncem. Z dnešní zkušenosti se ale budu vzpamatovávat dlouho. Šla jsem s dcerkou ze školky, na opačném chodníku pobíhal vlčák, evidentně svou paní vůbec neposlouchal, najednou přeběhl silnici rozeběhl se k nám a skočil po mě. Naštěstí jsem stačila dcerku vzít do náruče a otočit se zády. Jediné co jsem dokázala bylo volat Pomoc. Přišla paní, která pes patřil, vzala si ho a mě vynadala, proč řvu, že nás maximálně mohl povalit, že nic nedělá a že ona má taky malý dítě, tak ať se uklidním, že se nic nestalo…Úplně jsme se klepala a jen jsem se vzmohla říct, že pokud jí pes neposlouchá, má ho mít na vodítku…Normálně mám celkem vyřídilku, ale byla jsem prostě v šoku.
V minulosti, se mi stalo, že pes takto skočil přímo na dcerku, ale pes byl malý a navíc s námi byl muž a srovnal jak psa, tak jeho majitele…
Nevím co bych dělala příště, kdybych měla s sebou třeba obě děti…
Nemyslím si, že nám ten vlčák chtěl dnes ublížit. Jen se snažím chránit děti, po těch zkušenostech se psů fakt bojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
1.10.15 15:35

@Erwinka zachovala bych se stejně jak ty.. bohužel, to je klasický model některých pejskařu.. Nic neudělá, jenom…
U nás kdysi vlčák povalil babičku, ale ta je slabá na srce a málem to sní seklo, jak se lekla.. Naštěstí, tam pani byla rozumná, že aspoň nenadávala, ale omluvila se.. A pes teda měl náhubek, ale v té chvíli si člověk neuvědomuje, co a jak..
Mylsím, že pani měla držet pusu- na silnici by měl být na vodítku a náhubek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
1.10.15 15:39

Pokud budou stále majitelé psů tak nezodpovedni, tak děti nejspíš neuchranis :-(. Fakt nechápu, kdyby se alespoň paní omluvila, ale ještě ti vynada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
1.10.15 15:44

Tak vzhledem k tomu, že někteří lidé nejsou normální a taky už jsem pár napadení psem řešila(ale svých psů), tak jsem si pořídila el. paralyzér. Ale uklidním vás - pes málokdy vyloženě napadne lidi. Pokud už nebezpečí hrozí, tak spíš třeba pro majitele malých pejsků a já chodím na procházky s čivavama a tak se tímto způsobem jistím. Nikdy jsem to však naštěstí nemusela použít.
když potkáte psa navolno, nedívejte se přímo na něj, použijte trochu obranný postoj, stoupněte si jakoby do boku a dívejte se spíš na zem - on z toho pozná, že nejste hrozba a málokdy si vás vůbec všimne. Pokud by pes běžel přímo na vás - stačí na něj řádně zařvat. Sebevědomě. Tak zas 99% psů zjistí, že nejste snadná kořist a tak to nechá být. Vyloženě nebezpečný pes je tak jeden ze 100, spíš ještě daleko méně. Takže ve více než 99% to vše proběhne v pohodě. Myslím, že kdybyste dnes na toho psa řádně zařvala, neskočil by na vás. Ale vy se musíte rozhodnout dle situace, zda je lépe „ustoupit“ a psa si nevšímat, či se ho pokusit zahnat. Je to různé, dle každé situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
1.10.15 15:47

@Erwinka to je strašné :nevim:

Co mám děti, tak jsem na takové pejskaře také alergická. Když k nám jde pes a já mám u sebe malé dítě, tak pejskaře žádám, ať si laskavě psa přivolá - a to dříve než k nám pes dojde. Většinou se kvůli tomu začnou rozčilovat a tvrdit, že pes nic neudělá. Ale to mi je vcelku jedno. Opravdu nechci mít pokousané dítě!

Nechápu, proč by cizí pes měl chodit k malému dítěti 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27010
1.10.15 15:52

My dnes šli do školky a tříletak šel vedle mě, kousek od nás šla paní s pejskem a pejsek šup přiběhl hupnul na syna a syn hrůzu v očích. Pejsek si chtěl jen hrát ale paní moc neposlouchal pořád utíkal za náma, než jsme zašli. No strach jsem neměla, bylo vidět, že je to štěnátko a chce si hrát, ale tak mě napadlo co kdyby to byl rozzuřený velký pes. Malá v kočárku, další tři děti vedle mě…Nevím, sakra dala bych zákon a sakra obrovské pokuty, aby majitelé fakt vodili pejsky na vodítku a s košíkem. Já chápu, že oni jim věří, bohužel mám i sakra špatnou zkušenost z doby, kdy jsem byla malá, nikdy člověk neví, co psovi probleskne hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
1.10.15 15:54

@Erwinka jo a ještě jedna rada - nejhorší je otočit se k psu zády. Tak ze sebe naopak děláte velmi snadnou, bezbrannou kořist a tak i pes, co by na vás běžně neskočil, tak to udělat může. I kdyby ne za účelem pokousání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
1.10.15 15:55

Hm, pokud si chtěl jen hrát, postavila bych se před dítě a psa se snažila spacifikovat. Nebylo to jen odrostlé štěně? Ty jsou většinou nevycválaní. Ale samozřejmě majitel má mít nad psem kontrolu. Pokud neposlouchá, tak jedině na vodítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27010
1.10.15 15:57
@jannina1 píše:
Hm, pokud si chtěl jen hrát, postavila bych se před dítě a psa se snažila spacifikovat. Nebylo to jen odrostlé štěně? Ty jsou většinou nevycválaní. Ale samozřejmě majitel má mít nad psem kontrolu. Pokud neposlouchá, tak jedině na vodítku.

Jo trochu jo:DSyn se lekl, pak už dobrý, paní mu říkala, že si chce hrát a z pejska to bylo fakt znát:)Ale i tak no, kdyby měl panický strach ze psů, asi ho trefí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
1.10.15 15:59

@loves - to zní jako dobrá rada, děkuji. Doufám, že příště se buď do podobné situace nedostanu, nebo si na Vaši radu vzpomenu.

@Eveelin - pes běžel rychle, na nic jsem se nevzmohla. Psy na volno mi nevadí, pokud jdou k mým dětem, tak majitele poprosím, ať si je zavolá, že se děti bojí kvůli špatné zkušenosti. Většina lidí je slušná a psa volá aniž bych musela žádat…nebo se omluví, pokud se děti začnou bát. Tahle ženská byla fakt mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
1.10.15 16:01

@jannina1 - no to já bohužel odrostlý štěně nepoznám, je to možný. Jak jsem psala, nemám pocit, že nám chtěl ublížit…prostě ale skočil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
1.10.15 16:09

Zkus v kapse nosit piškot nebo nějaký suchar, a kdyby byl problém, pejskovi ho hoď. :D Já vím, že to asi zní jako naprostá blbost, ale jsem si celkem jistá, že by to fungovala. My jsme asi před rokem kamarádce hlídali psa a z nějakého nepochopitelného důvodu se nám vysmekl z vodítka a chtěl zdrhnout. Suchar ho naštěstí přilákal zpátky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
1.10.15 16:30

Jsem pejskař a řítící se čokl na mě a mého psa - to je to co nesnáším.

Docela zabírá, když se rozkročím, dám ruce v bok (udělá mě to větší), a když se blíží, škaredě na něj řvu - běh domů, mazej. Svýho psa mám na povel sedni za sebou, kryju ho. To stejný bych udělala s dítětem, tomu bych samozřejmě nedávala povel sedni :)

Chce to ale mít trochu odhad na psy, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
1.10.15 17:17

Boule, můj pes to nesnáší taky a jde po nich, aby nešli na nás.. jinak naprostej souhlas.. ještě se dá natáhnout ruku před psa a zařvat na něj ne, nebo tak něco.. Upřímně je asi minimální procento, že by městskej/sídlištní pes, denně zažívající všechno: lidi s holema, vozejčkama kočárkama, s kapucema, čepicema, batohama, tahacíma vozejčkama, šouravý důchodce, pobíhající vřeštící děti.. a by po vás běžel s cílem váz zabít, ale můžete to vyvolat..Horší je to na vsi, kde ti psi jsou převážně jen na zahradě.

Jinak, pokud se psů bojíte, v žádném případě na ně upřeně nekoukejte, a vůbec né do očí.. nezvedejte děti, neřvěte, zmateně nepobíhejte nerozhazujte rukama. prostě jděte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
1.10.15 17:23
@ntkv píše:
Boule, můj pes to nesnáší taky a jde po nich, aby nešli na nás.. jinak naprostej souhlas.. ještě se dá natáhnout ruku před psa a zařvat na něj ne, nebo tak něco.. Upřímně je asi minimální procento, že by městskej/sídlištní pes, denně zažívající všechno: lidi s holema, vozejčkama kočárkama, s kapucema, čepicema, batohama, tahacíma vozejčkama, šouravý důchodce, pobíhající vřeštící děti.. a by po vás běžel s cílem váz zabít, ale můžete to vyvolat..Horší je to na vsi, kde ti psi jsou převážně jen na zahradě.Jinak, pokud se psů bojíte, v žádném případě na ně upřeně nekoukejte, a vůbec né do očí.. nezvedejte děti, neřvěte, zmateně nepobíhejte nerozhazujte rukama. prostě jděte..

mně to právě pomohlo v tom, že můj pes tyto psy přestal řešit. Na začátku jsem nevěděla co s tím, a když se pes řítil, můj po pár blbých zkušenostech už začal vrčet a bitka byla hned.
Toto mi pomohlo v tom, že fakt sedí a čeká, až to vyřeším. Jednou se stalo že to fakt nezabralo, a to jsem svýmu psovi dala volno…

Cizímu psovi bych teda dobrotu nedávala, jen se to pro příště zhorší, naučí se že k někomu běží a něco z toho kápne.

Jinak taky - pištění, utíkání a mávání rukama - to spíš vyprovokuje ke skákání a zvědavosti.

Jinak ještě může zabrat asi pepřák, paralyzer… těžko říct, zkušenost nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák