Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Maminky poraďte prosím, dcera 24 měsíců mi dneska asi kolem jedenácté spadla z gauče přímo na hlavičku (asi 1 metr), měla tam bouli, ale zorničky mi přišlo, že fungovali a z nosu ani z uší nic neteklo. Pak si jí vzala babička a kolem 1 hod. ji usnula a v pohodě, akorát prý byla taková rozmrzelá. No jenže, před chvilkou jsem si všimla, že má u nosní dírky krev a byla čerstvá, je možné, že by to mohlo souviset s tím pádem? Je to ale nosní dírka na druhé straně než se bouchla. Ptala jsem se jí, jestli se škrábla nehtíkem do nosu, tvrdila, že ano, ale nevím zda ji mohu věřit. Mám to řešit nebo je to v pohodě. Šla bych k doktoru, ale nechci ji udělat další rentgen hlavy (před pár měsícema totiž měla slabý otřes mozku). Děkuju za rady
Samodrejme delah jen rengen k vuli praskle lebky tak nepoznaj krvaceni ale proste bych jela doktor toho pizna vice na zornickach atd
No já se spíš divím, žes už nejela a ještě dala na hlídání. Na to, že jsem trojnásobná matka a nějaký ten pád mě fakt jen tak nerozhází, tak co se týče pádů na hlavu tak v tom jsem připosratá.
Jela bych, asi i bez té krve u nosu. Co to mate za vysoký gauč 1 m? A podlaha koberec, dlažba?
Jsem u ní na pády na hlavu už zvyklá, je strašně mrštná a chvilku neposedí, spadne na hlavu tak 7× do měsíce, mě jen vyděsila ta krev z nosu. auč takhle vysoký není, beru to zhruba z té výšky co spadla, byla v takovém polosedu.
@Dana 07 Já bych minimálne zavolala na pohotovost, zda se muže krvácení z nosu po urazu hlavy objevit až s odstupem nekolika hodin a domluvila se na postupu, co delat dál…
@Dana 07 Ahoj Danuš, hned jsem si myslela, že jsi to ty
Možná jsi měla k lékaři hned po pádu. Ale krvácení z nosu asi nebude znamenat krvácenído do mozku. Funguje malá normálně? Nemotá se? Nezvrací? Podle popisu je asi v pořádku, ráno s ní raději zajdi k lékaři. Tentokrát se divím, že jsi tam neletěla hned po pádu. Jsi dobrá, že už tolik nevyšiluješ ![]()
@Dana 07 píše:
Jsem u ní na pády na hlavu už zvyklá, je strašně mrštná a chvilku neposedí, spadne na hlavu tak 7× do měsíce, mě jen vyděsila ta krev z nosu. auč takhle vysoký není, beru to zhruba z té výšky co spadla, byla v takovém polosedu.
7× krát do měsíce ti spadne dítě na hlavu? Fakt nechápu a k doktoru bych frčela okamžitě.
@Petule030 No už jsem si na ty pády zvykla, dyž jsem byla v centru a bouchla se o tu židličku jak měla tu obrovskou bouli, tak mi holky poradily ať jí jen sleduju a když bude zvracet tak mám hned jít. Hold dneska asi nebudu spát, budu jí kontrolovat a zítra poběžím doktorce.
@Dana 07 Klidně běž na kutě a jen občas ji zkontroluj. Kdyby něco, už by se to určitě projevilo ![]()
Jen kvuli trosce krve z nosu bych nejela, zejmena pokud spadla na oblicej
krev z nosu se zda cerstva i po delsi dobe, protoze v tom vlhku se uplne nesrazi, navic staci vysmrkat a spusti se to znovu. krev z nosu po urazu nosu je normalni.
dite spadle z gauce je bezna vec, 7× za mesic uplna norma
kdyztak koukni na muj profil, dala jsem dokupy rady, jak dite po padu hlidat
trosku si zateoretizujeme:
Krvaceni do mozku s odstupem mnoha hodin by jiste melo klinicke priznaky, minimalne bolest hlavy, pravdepodobne radu dalsich a vyraznych.
Mezi mozkem a nosnimi dirkami je pomerne solidni kost. Krev z mozku ven jentak nevytece. daleko spis krvaci poraneni nosu.
Pokud mate namysli krvaceni vznikle prasklinou lebky, konkretne spodiny lebecni, velmi pravdepodobne by se objevily modriny v obliceji, typicky kolem oci (brylovy hematom) - ikdyz tady samozrejme plati, ze mozne je vsechno.
Ridila bych se stavem ditete a pokud by me do nemocnice nedotahlo neco jineho, kapicku krve u nosu bych rozhodne neresila.
@Pudloslava Děkuju, jen jsem chtěla upřesnit, že se nebouchla do obličeje, ale do strany hlavy nad uchem. Ona se asi jenom fakt škrábla, dyž si vyndavala holoubka, už se jí to 2× stalo, že pak měla nosánek od krve, akorát vždycky jsem jí přitom viděla a teď ne, tak jsem to dala do souvislosti s tím pádem.