Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte maminky, stalo se někdy vašemu dítku, že si škráblo do očička? Malá má 5 měsíců a zarudlo ji očičko a strašně plakala jeli jsme na pohotovost, kde nám řekli, že to je eroze rohovky (podřená rohovka), dostali jsme antibiotikovou mastičku a máme čistit borovou vodou. Můj dotaz - po jaké době se to začne trošku hojit? Kdy ji asi pomine ta bolest? Dávám ji čípky Nurofen proti bolesti, ale nevím jak jí to zabírá asi moc ne
.
Mám zkušenost na svém oku. První dva dny to bolelo dost, třetí den méně, čtvrtý den vůbec. Měla jsem oko tři dny zalepené. Zahoji se to velmi rychle, jen ta bolest je nepříjemná.
Syn to mel cca v pul roce, take se skrabl, vyfasoval masticku, den mel oko zalepene, za 2 dny to uz mel mnohem lepsi, ono se to hoji rychle, bud v klidu, uz zitra uvidis rozdil ![]()
Děkuji, doufala jsem že to už zítra bude lepší, no tak ještě aspoň jeden den chudinka
máte nějaké následky? Někdo třeba píše že se to může při suchém oku znovu odlepovat a znovu to bolí a tak. ¨
Jsem nikdy nevěděla, že se může tak poškrábat oko. A jak jsi mu tu mastičku aplikovala? To je strašný boj nanést pod víčko když to oko má křečovitě zavřené, udělala jsem ji chudince červený flek pod očičkem jak se ji to tam snažím nanést, myslím že ji tam nedávám té mastičky ani tolik co mi ukazovala doktorka
chudáci prťata taková bolest
Zadne nasledky nema, opravdu se to zahojilo tak rychle ze jsem koukala a problemy, ze by mel v ocicku sucho nebyli.
Letos se mu to stalo znovu, skrabl se dratem, no jak kdyz clovek rizne do pudinku, hned sem mu to na noc pekne mazla a druhy den to bylo temer pryc.
Ona masticka hezky pusobi na noc kdyz ma ditko oci zavrene, nebo kdyz je to zalepene ![]()
Noto jo, jsou to boje, bud at asistuje tatinek a nebo ja synka zaleha, ze se nemohl hnout, byla to chvilicka a mel to, jednou jsem mu take kapala do ocicka kvuli zarudnuti a to jsem pockala az usne a pak kapla a to ani nevedel
Chudák aspoň už víš co a jak
to jsi mi zvedla náladu s tím že se to pěkně hojí a bez následků už jsem se bála děkuji
Tatínek asistuje a bečíme u toho všichni tři
ale zjistila jsem že si ji mám dát do zavinovačky a je klidnější aspoň trošičku ![]()
ani se ji nedivím že se ji to nelíbí já ji to očko vůbec nemůžu otevřít a ji to mám ještě proplachovat borovou vodou no to fakt nevím jak si to představují ![]()
Ja vim, je to hrozny, clovek se na ne pomalu boji sahnout a ted nasilim neco mazat, nebo kapat, a bat se aby jim neublizil, ono se ji to libit nebude, to je jasne, ale pomuze to:)ale neboj, za cas se otrkas, malemu ted uz budou 2, a je fakt, ze clovek se s tim uz tolik neprdi:) a jak casto mate mazat? A ma to zalepene? Zitra dej vede, jak se to zlepsilo ![]()
Mažeme 5× včera večer jsme byli na pohotovosti a dnes jsme léčili tak doufám že to zítra bude lepší napíši co a jak. No právě nejvíc se člověk bojí že jim ještě uškodí a ublíží
děkuji za uklidnění ![]()
Tak píšu co a jak
v noci to měla napuchlé a zarudlé a ráno to samé tak jsme jeli opět na pohotovost, kde nám pořádně ukázali jak máme mazat (jak očičko chytnout a tak) a zkontrolovali jak se to hojí a potěšili mě, že se to krásně hojí že už tam má jen čárečky (malá je už i hodně klidnější ani neplakala bolestí a opět se jen šťuří
). otok musí odejít sám, ale hlavně že rohovka už je lepší, takže už jsem klidnější ![]()
Moc děkuji za odpovědi a psychickou pomoc ![]()
Teda, tak to jste si jeste uzili! Synek to napuchle nemel. Ale dulezite je, ze se to hoji a vite jak tedy mazat
nejhorsi mate za sebou, tak ted uz se nenervuj ![]()