Naražený nebo zlomený prst?

59
29.8.15 11:03

Naražený nebo zlomený prst?

Dobrý den,
ani ne před týdnem jsem si narazila malíček na noze. 2 dny mě to trochu bolelo, teď už mě to nebolí, ale mám ho pořád nateklý. Není ani načervenalý, má normální tělovou barvu, je jen nateklý a ohýbat jde jen trochu. Nevím, jestli je jen naražený a nebo zlomený. Máme někdo podobnou zkušenost? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1911
29.8.15 11:08

Muj chlap si takhle prave pred par dny zlomil malicek na noze!
Kupodivu sel na RTG - nastesti clanek malicku, ne kustka zanrtni (takhle ja zkoncila se sadrou na 6tydnu!).Slepili mu prsta k sobe a za § tydny kontrola!

Urco bych sla na RTG - muze to byt cokoliv a pokud to neco bude a blbe to sroste, tak haleluja - na cely zivot problemy!

Ja teda mela nohu jak bambuli, modrou az beda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
29.8.15 11:16

Manžel má momentálně zlomený prsteníček na noze, nic s tím nedělali, jen řekli podle RTG, že je to zlomený. Ono se s tím moc dělat nedá. Měl to modrý až k nártu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.8.15 11:29

Šla bych na RTG radši. Mmch naražení bolí jaxswině, zlomenina prý tolik ne. :nevim: Já si jednou narazila dva prsty na noze, na pohotovost jsem šla o berlích od dědy :mrgreen: a po RTG jsem si přišla jak hysterka :oops: - prej kosti jsou OK. Ale dva dny jsem fakt nemohla chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
29.8.15 11:33

Já si takto zanedbala malíček na ruce. Taky to skoro nebolelo, spíš vůbec. Ale zlomený musel být, protože občas doteď zlobí. Takže zajdi na RTG a uvidíš:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.8.15 12:11

Myslim ze tady nikdo nema rtg oci, ale i kdyby to bylo zlomenne nic se s tim nedela, max se malicek prichyti k ostatnim prstum..to si muzes udelat doma naplasti, osobne bych s tim nikam nechodila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
29.8.15 12:42

Zajdi na RTG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.11.15 10:54

Oteklý prst u 11 měsíční holčičky

Dobrý den maminky,
nemáte někdo zkušenost podobnou? Trošku mě to už děsí, malá má druhý prst hned vedle palce na levé nožce oteklý na dvojnásobek už 10 dnů, modrý jej nemá, na chirurgii jsme byli i s dnešní návštěvou třikrát. Na rtg nic, dělal znova i dnes, zanícený nehet ne…jediný co si pamatuji, že by to mohla mít nějak skřípnuto ze dveří, těžko říci, hraje si se svým tříletým bráškou a někdy je řevu dost a jsou to "prkotiny. Chodí stále má jej zdvihnutý nad ostatní a nepláče při chůzi od prvopočátku, na stlačení však citlivý…v pondělí nás pán doktor z chirurgie poslal na ortopedii na Bulovku do nemocnice, tak snad nám pomohou. Děkuji za reakce. Hezký den,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.23 21:52

Dneska se mi stala taková nehoda, spadlo mi na ruku řekněme 60kg skleněné desky.
Bolí mě to mezi klouby a článkem.
Ohnout prsty jde, ale když si projedu oba prsty, jako kdybych měla prohlubeň v kosti.
Stojí za to jít na chirurgii? Cetla jsem, že zlomenina bývá i méně bolestivá než naraženina, na pohotovost nemám momentálně čas…díky za zkušenosti

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák