Půlroční mi spadl z postele

Anonymní
7.9.15 09:01

Pul rocni mi spadl z postele

Rano sem si dala malehopk sobe nal etiste a jetse sem bohuzel usnula a maly se mi sudama premistil ke kraji a spadl z cc 50 cm postele na oblicejicek na koberecek s vysokym vlasem. Probudil me plax, pochovala jsem ho a pretal brecet. Ted si zas vedle me hraje na brisku s chrackama a culi se na me. mam zavolat doktorce?
Sem roztresena

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56278
7.9.15 09:10
@Anonymní píše:
Rano sem si dala malehopk sobe nal etiste a jetse sem bohuzel usnula a maly se mi sudama premistil ke kraji a spadl z cc 50 cm postele na oblicejicek na koberecek s vysokym vlasem. Probudil me plax, pochovala jsem ho a pretal brecet. Ted si zas vedle me hraje na brisku s chrackama a culi se na me. mam zavolat doktorce?
Sem roztresena

prosím tě, buď v klidu. Je to nepříjemné, ale pokud to bylo do měkkého, tak se nic jistě nestalo. Musíš dát na svůj instinkt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
7.9.15 09:11

Neboj, bude v pořádku. Důležité, že hned plakal, tudíž nebyl v bezvědomí, že si hraje a dělá vśe jako normálně je také dobré znamení. Celý den ho pozoruj, ale neboj pár pádů ještě přijde. Mrkni na profil maminky Pudloslava, má skvěle shrnuto co v případě pádu dělat.
 https://www.emimino.cz/…/pudloslava/

Příspěvek upraven 07.09.15 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
7.9.15 09:11

Pokud zavoláš doktorce, na 100% tě pošle na vyšetření…rentgen, sono atd. Na dálku ti nikdo, natož lékař neřekne jestli se něco stalo nebo ne…a MUDr se bude jistit…pokud by z toho něco později bylo a tys jí třeba chtěla žalovat, že tě neposlala na vyšetření…ona prostě musí. Buď dítě vyšetří sama nebo tě pošle do nemocnice tak jako tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.9.15 09:12

Ahoj, něco podobného se mi stalo asi třikrát. Ne po sobě asi s odstupem dvou měsíců. Poprvé mu bylo také tak něco kolem půl roku. Odřel si čelo a měl tak rýhanec. Nic hrozného, za pár hodin vše zmizelo. Kontrolovala jsem teploty jako blázen, šílela jsem, že jsem hrozná máma, že nechám dítě na posteli a otočím se k zrcadlu učesat.. No hrůza, jistě si dovedete představit :) nakonec bylo vše ok, k doktorce jsem nešla. Prďola je odolnější než jsem si myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.9.15 09:13

Z 50cm na vysoky koberec a jeste oblicejem dolu, to bude v pohode. podle ma je na oblicej lepsi, kdyz spadne, sice si muze nabit nos a to samozrejme boli, ale jako rana do hlavy to je lepsi nez pad pozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
7.9.15 09:43
@Misa.Ch píše:
Ahoj, něco podobného se mi stalo asi třikrát. Ne po sobě asi s odstupem dvou měsíců. Poprvé mu bylo také tak něco kolem půl roku. Odřel si čelo a měl tak rýhanec. Nic hrozného, za pár hodin vše zmizelo. Kontrolovala jsem teploty jako blázen, šílela jsem, že jsem hrozná máma, že nechám dítě na posteli a otočím se k zrcadlu učesat.. No hrůza, jistě si dovedete představit :) nakonec bylo vše ok, k doktorce jsem nešla. Prďola je odolnější než jsem si myslela.

Třikrát během 2 měsíců?!?

Znám případ, kdy takto malému dítěti při pádu z postele praskla lebka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.9.15 09:44

@LadyLada s odstupem 2 měsíců.. Tz celkem třikrát od té doby co ho máme doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
7.9.15 09:48
@Misa.Ch píše:
@LadyLada s odstupem 2 měsíců.. Tz celkem třikrát od té doby co ho máme doma
:roll:
  • Citovat
  • Upravit
522
7.9.15 09:50

Nám se to stalo minulý týden (malý má 4 měsíce). Volala jsem dětské doktorce, ta mě pro jistotu poslala do nemocnice na rentgen.. vše bylo naštěstí v pořádku.

Pro klid bych na tvém místě na tu pohotovost taky jela ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
7.9.15 09:51

@Misa.Ch naše malá taky asi 3× spadla z postele mezi 3-6.měsícem, vždy ve spánku, když se otočila (nemohla jsem mít postýlku vedle své postele, tak jsem ji občas nechávala dospat ve své a vedle ní jen „zábrana“ z polštáře a NAŠTESTÍ se nic nedělo, max pláč, nikam sme nejeli, jen jsem ji bedlivě pozorovala i ve spánku, jestli žije, no připadala jsem si jako děsná matka, že jsem ji neuhlídala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
7.9.15 09:55

Nám se to bohužel také přihodilo, seděla jsem vedl dcerky, ta pérovala na kolínkách a i když jsem přidržovala tričko, zahučela dolů z postele. Hrozně plakala, ale asi tak 1 minutu. Nejely jsme k dr., pozorovala jsem jí, jestli není více spavá, jestli nezvrací… Kdyby se ti něco nezdálo, jeďte, ale jinak bych „jen“ pozorovala. Ať jste v pořádku :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.9.15 09:59

Tak hodinku si hral a ted dostal cajicek a usnul. Tak nevim zda budit nebo nechat spat

• Citovat
  • Upravit
4624
7.9.15 10:01

@Misa.Ch I tak, tj. v rozmezí 6 měsíců. A to si se nepoučila z prvního pádu a ještě si lebedíš, jak je odolný?

Víte co si myslím? Že tyhlety pády mohou být příčinami epilepsie, kdy není znám žádný důvod. Sice je to můj soukromý laický pohled, ale čistě vzato pro takové mimino to musí být rána do hlavy pořádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
7.9.15 10:06

Mě malá také spadla, naštěstí z gauče a já pod ním mám vždy naskládané polštáře když si tam jdu s malou lehnout, takže se spíš lekla než že by si natloukla, ale plakala a já jako správná hystekra jsem ji vzala hned k doktorce. Raději budu zbytečně stepovat u doktorky (nebo klidně i na pohotovosti) než se klepat, jestli jí někde něco prasklo apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák