Omdlení po pádu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5425
23.9.15 11:57

Omdlení po pádu

Zdravím,

chtěla bych se zeptat, zda máte někdo obdobnou zkušenost - dvouletá dcera včera uklouzla na podlaze a spadla na hlavu. Klekla jsem si k ní, že ji utiším a najednou se mi skácela v náruči, prostě omdlela, měla bílé rty, celá bledá. Okamžitě jsem ji přenesla na gauč a volala záchranku. O přístupu ženské na druhém konci raději pomlčím, měla jsem sto chutí poslat ji na ona místa. Malá se mi mezitím probrala a začala plakat, než přijela záchranka, byla víceméně v pohodě. Nicméně máme v rodině epileptické záchvaty v dětsví, i já jeden čas brala antiepileptika, napadlo mě tedy, nemůže to s tím souviset? Otřes mozku prý nemá, prý mohla omdlít ze šoku. Zažil jste to někdo?

Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
23.9.15 12:09

@lussynet Naštěstí nezažila, ale trvala bych na EEG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
23.9.15 12:11

@AliTad mám to právě v plánu, jen nevím, jak to u takhle malých dětí probíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
23.9.15 12:17

@lussynet No musí být v klidu. Byla jsem se starším, ale už měl 4 roky. Na dvou různých pracovištích - na jednom nepříjemná sestra, seděl u toho, štelovala mu to tam asi dvacet minut, protože měla vadné některé ty drátky, takže míra jeho trpělivosti vypršela v okamžiku zahájení vyšetření, podruhé jinde, rovnou nasadila čepičku i s drátkama, otázka minuty, mohl si v klidu lehnout a úplně bez potíží natočeno.
Ještě jsem slyšela, že mnohem lepší vypovídací hodnotu (ukáže i to, co se na normálním EEG neobjeví) má spánkové EEG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
23.9.15 12:19

@AliTad ona v klidu moc nevydrží, je to ještě prcek :/ určitě na to ale musí být připravení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64834
24.9.15 18:11

Mně to dcera dělala taky kolem 3. roku, bývá to běžné, při velkém pláči. Samo to přejde. Ale na EEG byla.

Příspěvek upraven 24.09.15 v 20:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
24.9.15 18:23

Nezažila jsem, ale podle popisu bych to s epilepsií vůbec nespojovala, mohla prostě zkolabovat z bolesti, jak se praštila, ta bledost pro to svědčí, nepopisuješ žádné křeče, pohybové automatismy nebo cokoli, co by k epilepsii navádělo. Na EEG bych naopak netrvala vůbec, podle mě nemá smysl u takového jednorázové příhody, v tomto věku ho neuleží v klidu a navíc normální EEG nevylučuje epilepsii, stejně jako některé abnormity nevylučují zdravého jedince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
6.10.15 07:02

@vokishka @Samamama díky holky, byla jsem u Dr. a podle toho, jak se tvářila, že to je v normě, jsem to tedy neřešila, nicméně se to stalo pak ještě jednou. Ono to nebylo ani tak z pláče - prostě se bouchla a omdlela, teprve pak začala plakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64834
6.10.15 14:45

@lussynet Nám říkali, že je to prostě z afektu. Dcera to měla opakovaně několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
18.10.15 11:05

@vokishka jj taky mi to říkala, takže to tomu odpovídá, stalo se to 2× a od té doby naštěstí nic.. ale vyděsilo mě to pořádně teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64834
18.10.15 19:12

@lussynet no já jsem z toho byla vyklepaná ještě dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák