Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda máte někdo obdobnou zkušenost - dvouletá dcera včera uklouzla na podlaze a spadla na hlavu. Klekla jsem si k ní, že ji utiším a najednou se mi skácela v náruči, prostě omdlela, měla bílé rty, celá bledá. Okamžitě jsem ji přenesla na gauč a volala záchranku. O přístupu ženské na druhém konci raději pomlčím, měla jsem sto chutí poslat ji na ona místa. Malá se mi mezitím probrala a začala plakat, než přijela záchranka, byla víceméně v pohodě. Nicméně máme v rodině epileptické záchvaty v dětsví, i já jeden čas brala antiepileptika, napadlo mě tedy, nemůže to s tím souviset? Otřes mozku prý nemá, prý mohla omdlít ze šoku. Zažil jste to někdo?
Děkuji za odpovědi
@AliTad mám to právě v plánu, jen nevím, jak to u takhle malých dětí probíhá.
@lussynet No musí být v klidu. Byla jsem se starším, ale už měl 4 roky. Na dvou různých pracovištích - na jednom nepříjemná sestra, seděl u toho, štelovala mu to tam asi dvacet minut, protože měla vadné některé ty drátky, takže míra jeho trpělivosti vypršela v okamžiku zahájení vyšetření, podruhé jinde, rovnou nasadila čepičku i s drátkama, otázka minuty, mohl si v klidu lehnout a úplně bez potíží natočeno.
Ještě jsem slyšela, že mnohem lepší vypovídací hodnotu (ukáže i to, co se na normálním EEG neobjeví) má spánkové EEG.
@AliTad ona v klidu moc nevydrží, je to ještě prcek :/ určitě na to ale musí být připravení..
Mně to dcera dělala taky kolem 3. roku, bývá to běžné, při velkém pláči. Samo to přejde. Ale na EEG byla.
Příspěvek upraven 24.09.15 v 20:16
Nezažila jsem, ale podle popisu bych to s epilepsií vůbec nespojovala, mohla prostě zkolabovat z bolesti, jak se praštila, ta bledost pro to svědčí, nepopisuješ žádné křeče, pohybové automatismy nebo cokoli, co by k epilepsii navádělo. Na EEG bych naopak netrvala vůbec, podle mě nemá smysl u takového jednorázové příhody, v tomto věku ho neuleží v klidu a navíc normální EEG nevylučuje epilepsii, stejně jako některé abnormity nevylučují zdravého jedince.
@vokishka @Samamama díky holky, byla jsem u Dr. a podle toho, jak se tvářila, že to je v normě, jsem to tedy neřešila, nicméně se to stalo pak ještě jednou. Ono to nebylo ani tak z pláče - prostě se bouchla a omdlela, teprve pak začala plakat.
@lussynet Nám říkali, že je to prostě z afektu. Dcera to měla opakovaně několik měsíců.
@vokishka jj taky mi to říkala, takže to tomu odpovídá, stalo se to 2× a od té doby naštěstí nic.. ale vyděsilo mě to pořádně teda