Dcera kulhá po úrazu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
202
6.10.15 20:45

Kulhá na nožičku

Aohjte, prosím o radu-jakoukoliv. Dcera (2,5r) minulý týden utíkala a nějak špatně vyskočila a plakala hrozně moc bolestí a nemohla na nožičku ani stoupnout. Ten den večer to pomalu rozcházela a na druhý den to rozchodila s tím, že trochu kulhala, pak v pátek už ani nebylo poznat že něco bylo-tancovala-točila se dokola, skákala, běhala… když jí s tou nožičkou ohýbám, tak necuká bolestí-nic. Ale v neděli začala kulhat nějak víc, tak včera jsme byly na chirurgii a tam mi doktor řekl, že jí to asi bolí, že rentgen se dělat nebude a obvázali ji nožku. Ale stále kulhá na nožku. Dnes je to přesně týden. Dnes běhala, klouzala se na skluzavce, ale kulhá. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6419
6.10.15 20:49

Co myslím? nechala bych jí udělat rentgen, jestli třeba nemá štíplou kost…a pokud na rentgenu nic nebude, tak prostě jen simuluje a vynucuje si tím asi pozornost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
6.10.15 20:51

Jak jinak se dá kulhat, než na nožičku ;) ale jak píše @Shari81, RTG a pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
6.10.15 20:51

Trvala bych na RTG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.10.15 20:55

@MonaM1 mne setakhle rozjizdel zanet v zapesti, blbe jsem na ruku spadla, dva dny bolela, pak prestala a postupne zaclo byt neprijemne se o ni opirat, namahat ji… No a vlastne nekolik tydnu po zraneni se to takhle plizive furt stupnovalo, az jsem se jednoho dne probudila s rukou dvakrat takovou :zed: No a samozrejme bolest jak prase.
Ackoli to jde s takto malym ditetem blbe, doprala bych nozce co nejklidovejsi rezim, pikud se tam neco lehce poskodilo, castecne vymklo a pak zase zaskocilo, tak aby to melo cas se zahojit. Ja tehdy problemy ignorovala a dost se mi to vymstilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
6.10.15 21:07
@Shari81 píše:
Co myslím? nechala bych jí udělat rentgen, jestli třeba nemá štíplou kost…a pokud na rentgenu nic nebude, tak prostě jen simuluje a vynucuje si tím asi pozornost..

jsem si jista, že to nehraje. Poprvé jsem si taky říkala, že to hraje, ale nee na 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
6.10.15 21:56

@MonaM1 tak amle dite tohle jeste nedokaze hrat

• Citovat
  • Upravit
3767
6.10.15 22:19
@Shari81 píše:

To, že není vidět nic na rentgenu neznamená, že tam není žádný problém. Mnohem častejší než naštíplá kost jsou třeba natažené/natržené vazy apod., které na rentgenu nikdo nepozná, ale strašně dlouho to bolí. Jinak myslím, že tak malé dítě si nebude vynucovat pozornost kulháním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.11.25 06:42

Ahoj prosím o radu. Zhruba před měsícem dcera 2,5r běžela, zakopla a asi si nějak zvrtla nohu protože pak na ni nemohla došlápnout. Jeli jsme samozřejmě hned na pohotovost. Tam ji udělali rentgen (ale bohužel jen jeden snímek, dcera nechtěla vůbec držet) ale na něm nic nenašli. Řekli ze máme chladit a dávat nurofen :nevim: tak se to pak trosku sklidnilo, ale včera přišla malá a opět zase kulhala, a říkala ze ji nožka bolí.. tak ja nevím myslíte ze mame jet znova na chirurgii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21463
28.11.25 07:32

Ano, jela bych na chirurgii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
28.11.25 07:49
@Kristeeeen píše: Více

Určitě jeďte znovu. Mně doktor po zakopnutí a bolesti ukazováčku na noze a jeho viditelné deformaci řekl, že na RTG nic špatného není a mám to jen naražené. Deformaci řešit nechtěl.

Po 3 týdnech jsem šla na jinou chirurgii. To už na RTG byla jasná zlomenina. Prý to někdy není hned vidět. A to jsem na první RTG jela skoro 24 hodin po úrazu.

No a po dalším více než měsíci, kdy kost srostla a deformace byla stálé, třetí doktorka (ortopedka) zjistila, že tam mám utrženou šlachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
28.11.25 07:51

Jeďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.11.25 07:54

@Janča6 taky mám právě v plánu jet na jinou chirurgii než jak jsme byli na té pohotovosti. Tak zajedeme a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
28.11.25 08:00
@Kristeeeen píše: Více

Dobře děláte. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
29.11.25 19:14

Tak jsme byli znovu. Znovu na rentgenu, a opět tam nic nebylo :roll: v pondělí máme jít na ortopedii.
Bylo mi řečeno že to muže být i z růstu, ale to se mi moc nezdá, dřív normálně chodila a začala kulhat až po tom co spadla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák