Rána do hlavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
519
20.10.15 19:33

Rána do hlavy

Jedná se o mého chlapečka, který má jen 4 týdny
V neděli odpoledne jsme jeli k rodině, musela jsem jít malého přebalit na benzině, kde byl rozkládací pult na stěně. Když jsem ho odjistila ze zdi tak se ale hned otevřel a já jak měla malého v ruce, tak ho praštil do hlavy. Vlastně ne přímo do hlavy, protože jsem ho měla naštěstí zabaleného v docela silné dece, ale stejně se bojím, jak tím nárazem hnul hlavičkou na stranu… a je ještě tak malý…!! furt mu člověk drží hlavičku a chvíle nepozornosti… Hned po tom plakal, a taky se rychle uklidnil.
Otázka zní, jak dlouho se má dítě pozorovat a co? U tak malého miminka. Mě se totiž zdá, jestli dnes není nějaký spavější (neděle- benzinka, dnes je úterý), ale taky si to můžu jen vsugerovávat? Včera se choval úplně normálně, koukal a všechno, grimasky dělal, fontanelka se nějak nevybouluje, na hlavičce nic nemá (doufám, má hrozně vlásků), jen jak dneska pořád spí… nebo je dneska prostě utahanější?
Očička má pořád stejný, nezvrací a nezvracel, normálně papá, jen fakt celé odpoledne prospal a i na to kojení jsem ho budila…
Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
20.10.15 19:38

U malého pidi miminka bych byla co nejdříve u lékaře. Jestli ne na pohotovosti, tak v pondělí ráno na dětském… To se divím, že jsi zůstala jen v pozorovacím režimu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.10.15 19:38

@krukynka Pozoruje se několik hodin. Dr. na pohotovosti mi řekl, že příznaky otřesu mozku se dostavují nejpozději do těch dvou hodin, ale spíš okamžitě (spavost, zvracení, dezorientace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
20.10.15 19:40

@krukynka :think: Kdyby se mi něco takového stalo, jela bych do nemocnice :nevim: raději budu za hysterickou matku než pak být v nejistotě, jestli je ok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.10.15 19:40
@Petule030 píše:
U malého pidi miminka bych byla co nejdříve u lékaře. Jestli ne na pohotovosti, tak v pondělí ráno na dětském… To se divím, že jsi zůstala jen v pozorovacím režimu 8o

Tak jde o to, co je myšleno tou ránou do hlavy. Já prvního jednou ťukla při vyndavání z autosedačky o madlo a málem jsem s ním jela kvůli tomu na pohotovost. U druhého by mě to při „nehodě“ tohoto typu ani nenapadlo, protože už umím rozlišit ránu a ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.10.15 19:52

@Svistice Možná ano. Já jako bezdětná se bojím, když mi kamarádky chtějí dát pochovat mimča. Bojím se, že je špatně budu držet, že jim to nebude pohodlné a že mi třeba spadnou :oops: Vůbec si neumím představit, jak jednou budu zacházet se svým dítkem. Možná i pro to by mě ta rána do hlavy neskutečně vyděsila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.10.15 20:01

@Petule030 Ono až ti dítě začne lézt, sedat si, stavět, lézt na gauč, tak zjistíš, že pokud by jsi jezdila s každým bouchnutím „co kdyby náhodou“, tak jsi na té pohotovosti minimálně 3× denně.
Ale to je nepřenositelná zkušenost, každá máma si tím musí projít. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
20.10.15 20:25
@Petule030 píše:
U malého pidi miminka bych byla co nejdříve u lékaře. Jestli ne na pohotovosti, tak v pondělí ráno na dětském… To se divím, že jsi zůstala jen v pozorovacím režimu 8o

Musím říct, že teď jsem ještě víc v nervu než na té pumpě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
20.10.15 20:50

@krukynka Ahoj, taky jsem asi dvakrát s dětmi zvažovala návštěvu pohotovosti, manžel vždycky říkal, že budu za hysterku, tak jsem to vyřešila tak, že jsem si na tu pohotovost zavolala a tak mě vždycky doktorka uklidnila, dala rady, co a jak a já se pak zklidnila. Zkus to taky tak. Uvidíš, že tě to uklidní. Pravděpodobně to nic není, ale miminka mají určité části hlavy měkčí, tak i záleží, kde se bouchl. Zavolej si, a pozeptej se. Oni na to jsou zvyklí. JInak miminka mají takové dny, kdy jsou aktivnější a pak dva dny prospí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
20.10.15 20:58

@krukynka být tebou byla bych v klidu. Když bylo našemu malému 4 týdny, tak jsem na terase nezabrzdila kočárek, nějak jsem to nevyhodnotila tenkrát jako rizikové :roll: odběhla jsem si jen za roh domu do schránky, víceméně pár kroků, hned jsem byla zpátky, jenže fouknul vítr a milej kočárek se rozjel ke schodišti a převrátil se z asi 1,5m výšky se spícím miminkem. No nebudu popisovat co se dělo se mnou :zed: Malý hodně plakal, lekl se, celýho jsem ho zkontrolovala, nejdřív to vypadalo OK, ale pak mu na hlavě vyskočila boule, tak jsme jeli, lítali jsme po chirurgii, neurochirurgii, UTZ, strávili tam celý odpoledne, malej u každýho vyšetření řval jako tur. Na nic se nepřišlo. Vše bylo v pořádku. Ta vyšetření pro něho byla horší než samotný pád. Kontroluje se 24hodin po úraze. Každé 2 hodiny vzbudit, nesmí zvracet atd… Dávají k tomu písemný manuál, mají to tam dnes a denně. Naštěstí ti malý prckové něco vydrží. Jestli se to stalo v neděli, tak dnes bych byla už v klidu, ale jestli se ti něco nezdá, jeď. Ty jsi máma a ty máš zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
20.10.15 21:12

Já bych teda asi radši sjela někam na pohotovost. Pokud je prcek spavější než obvykle, tak bych asi plašila. Přece jen je to ještě drobeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16334
20.10.15 21:29

@LadySi Detske pohotovosti mivaji uz v uvodnim zaznamu sdeleni, ze odborne informace nesmi sdelovat. Aspon v Praze to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
20.10.15 21:39

@tulipán tak to nevím jak to chodi v Praze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16334
20.10.15 21:41

@LadySi Prave tak, jak pisi. I kdyz zrovna rychla rada se v takovych situacich hodi. Predpokladam, ze se jedna o pravni ochranu, protoze zaroven vsechny hovory nahravaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
20.10.15 23:06

@tulipán Hm, tak jsem ráda, že nejsem z Prahy, já vždy info dostala. A dost mi to pomohlo. Bych na to hleděla, kdyby mi odmítli poskytnout informace, když volá matka v obavách, asi jsem ze staré školy, či co. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák