Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, uz nejakou dobu mam bolesti krcni patere, vystreluje mi to do ruky, dostala jsem obstrik, ale nejak uz nezabral. Jde o levou stranu. Pred 14-ti dny se mi objevila boule na kraji klicni kosti spojene s hrudni. Je to bolestive. Neporadite nekdo, co by to mohlo byt? Ted pujdu na rhb ale nevim, jestli to naopak nepotrebuje klid. Dr. mi rekl, ze to nic neni, ale me se to zvetsilo. V pondeli zajdu k obvodacce, jen jsem si rikala, jestli nekdo nemate zkusenosti?
No pokud to bolí, může to být namožený sval. Určitě bych zašla nejdřív k doktorce, jestli to nechce klid, než rehabilitaci…
To je kloub a svaliky okolo, to by bylo asi nejlepsi obstriknout a zmobilizovat.
@Pudloslava píše:
To je kloub a svaliky okolo, to by bylo asi nejlepsi obstriknout a zmobilizovat.
obstrik jsem dostala pred pul rokem a ted v zari…a ten v zari nepomohl a zacinaji me postupne bolet cely zada…treba lezim u tv, zvednu se a bolest, ze si myslim, ze nevstanu…
@Iji píše:
No pokud to bolí, může to být namožený sval. Určitě bych zašla nejdřív k doktorce, jestli to nechce klid, než rehabilitaci…
a ten sval muze takto vylitnout?
A jak sr mi udelala ta hrca, boli me kosti v tele…zada…kotnik, zapesti…muze to souviset?
No určitě může. A ty bolestli ostatní s tim klidně taky můžou souviset. Opravdu jdi radši k doktorce. Třeba to bude chtít fakt obstřik…
Mela jsem obavy…mame rakovinu v rodine a ja trouba si prolitla net s tou hrcou a vydesilo me to. Jasne, ze to nic neni, ale clovek uz se tak trosku boji
@Pavla7 píše:
obstrik jsem dostala pred pul rokem a ted v zari…a ten v zari nepomohl a zacinaji me postupne bolet cely zada…treba lezim u tv, zvednu se a bolest, ze si myslim, ze nevstanu…
no nekdy se to nepovede, jindy je jich potreba vic. Kazdopadne na tech zadech a toho skloubeni je prace pro fyzioterapeuta. Nehledala bych v tom nic jineho, zejmena jestli jsi na to uz trpela. Alespon jeden rentgen by se teda udelat mel, jestli nebyl.
Delali mi rtg krcni patere, a asi me poslou na neurologii, ze mi to vystreluje do ruky, tak pry jestli neni neco skriple…a nevite jak je to odblokovani narocne?
@Pavla7 píše:
Delali mi rtg krcni patere, a asi me poslou na neurologii, ze mi to vystreluje do ruky, tak pry jestli neni neco skriple…a nevite jak je to odblokovani narocne?
neni narocne, ale casto se musi opakovat.
Mam uplne stejny problem jako zakladatelka, jen me zada neboli, jen jakoby cela klicni kost az k ramenu hlavne po namaze napr. pri zvedani ruky. Obcas take vystreluje do cele ruky. Dotek na boulicky na stejnem miste bolestivy. Zajimalo by me, co to bylo nebo jestli se stim nekdo nesetkal. Dekuji za odpoved.
Snad se mi povede po par letech ozivit ![]()