Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alčák1 píše:
@Freetibet jinak moje mamka si taky našla bouličku ale na boltci, bylo to před Vánociona je hrozná, hned všechno mačká…
nakonec ji to tak bolelo, že šla na chíru. Tam ji to vyřízli, takže teď má malinko zdeformovaný ucho, Dr - náš rodinný lékař ji řekl, že to pošle na histologii, že se mu to nelíbí / naše prababička zemřela na rakovinu ucha, nosila šátek pořád od krve a nenechala na sebe sáhnout. Jednou tam děda nečekaně k ní přišel, tak šátek zrovna neměla a měla díru do hlavy, ucho už tam nebylo, ta rakovina ji ho sežrala, 3 týdny na to co ji takhle děda načapal, zemřela ve věku 86 let v nemocnici / na štěstí to byla jenom nějaká tuková boulička, nic vážnýho
![]()
To muselo být hrozný, jak dlouho to prababička asi měla???
@alisekR hele já ti ani nevím
v té době mi bylo 10 let. Ale pamatuju si, prababička špatně chodila a měla velkou nadváhu a otevřené obě nohy. A jak nemohla chodit, tak se přesouvala tím způsobem, že měla židličku, tu šourala před sebou a opírala se o ní, vždycky tu židličku došourala k oknu a u okna seděla celý odpoledne, mluvila s lidma co šly okolo / bydlíme v obci, kde se všichni známe od narození / a jako malý holky se ségrou jsme občas seděli s ní a jednoho dne jsme si všimli, že má prababička šátek od krve
/ to bylo jaro /, trvalo to celkem dlouho cca půl roku, podle mě ji to muselo bolet
na Vánoce nás už děda k prababičce nepustil, že marodí / prababička bydlela dole a babička s dědou nahoře v patře. A jednoho dne když jsme tam přišli, jsme řekli, že jdeme na dvůr a nenápadně jsme chtěli jít k prababičce a bylo zamčeno a pak jsme se dozvěděli, že prababička umřela ![]()
@Alčák1 Jsou to potom smutný konce, někdy si říkám, že nějakýho extra strašně vysokýho věku, bych se ani dožít nechtěla. Mě umřela babička, jedna před 6 lety, našli jsme jí s mamkou ve vaně. druhá před rokem, když jsem jí držela za ruku v nemocnici
Bohužel mám na to štěstí.
@alisekR ale víš co je nejhorší, ono jim něco je a chovají se jako malý děti
manželovo babičce otékaly nohy a tak ji manželův tatínek vyjednal vyšetření až v Chomutově. Přijel pro ni a ona si postavila hlavu, že nikam nepojede. No nenacpali ji do auta ani omylem
cca za 14 dní ji našel manželův tatínek v křesle u televize
kdyby tam jela, možná by se to nestalo
dneska by se radovala z pravnoučátka ale bohužel už je 10let po smrti ![]()