Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o radu - náš 21 měsíční syn má v tříslech takové měkké bouličky, vidět ani moc nejsou, nahmatatelné pouze v leže, je to kýla?
Podobné bouličky má za uchem a na krku, na každé straně 2 a dětská dr. říkala, že to jsou uzliny či co a že to zmizí, ale mně spíš příjde že se malinko zvětšují. Díky
Ahoj, to budou skutecne uzliny, ale nemyslim, ze zmizi, ja je mam dodnes ![]()
V tříslech zkušenost nemám, ale malá je má za ušima a vzadu na krku, dle Dr. jsou to uzliny, zvětšné mohou být, že momentálně zpracovávají nějakou nemov/vir a dítě může vypadat zdravě, to mi řekla moje Dr.
A doktroka brala alespon krev a moč na vyšetření nebo jen řekla, že jsou to uzliny a zmizí?
Jsou to určitě uzliny kýla nee, ale muže probíhat nějaká infekce na kterou reagují zvětšením. je potřeba udělat základná rozbor krve a moči minimálně.
Ahoj, to budou uzliny. Syn má 2 roky a má je dodnes taky. Dr. říkala, že vylezou, když je nachlazený atd., ale mě přijde, že je má vylezlý stále i bez nachlazení a nezmenšují se. Má jednu na krku a tři menší v třísle. Poslala nás na UZ a tam potvrdili uzliny.
Nebrala ikdyz jsem ji o tom rikala kdyz Chris prijimali na detske do nemocnice s pruduskama
@marieondatra píše:
A doktroka brala alespon krev a moč na vyšetření nebo jen řekla, že jsou to uzliny a zmizí?
Jsou to určitě uzliny kýla nee, ale muže probíhat nějaká infekce na kterou reagují zvětšením. je potřeba udělat základná rozbor krve a moči minimálně.
@marieondatra nic nebrala, říkala, že je to naprosto běžné, protože malé dítě se setkává se strašně viry (na které už má dospělí protilátky) a v těch uzlinách se to zpracovává.
Ja vim na co jsou uzliny! a vim z to muze byt naprosto bezne a nic to nebyt, nicmene na prvnim miste by melo byt vysetreni, ktere bud neco prokaze a jde o infekt a nebo nic neprokaze a pak se da rict, ze je to bezne!
@marieondatra každý doktor má zřejmě své postupy a já té své věřím, ale chápu, že pokud má někdo obavy, tak chce nechat svému dítěti udělat všechna možná vyšetření.
Promin nechci se hadat. moc a krev neni zas tak hrozne ne? je fajn ze sve doktorce veris ja po svych i ostatnich zkusenostech jsem radeji informovana z vice zdroju nez rekne jen doktor. ja te rozhodne nenutim nechavat dite vysetrovat jen jsem napsala, ze neni v poradku rict, ze je to normalni aniz by se to vysetrilo. tot vse.
@marieondatra tak já žádné špatně zkušenosti nemám. Já o hádání nestojím, spíš mám pocit, že útok vzešel z tvé strany. Předpokládám, že má doktorka ví, co dělá, kdybych si jejími postupy nebyla jistá, tak jí to řeknu nebo jí vyměním.
Malá má uzliny vzadu za ušima od miminka a dvě lékařky nezávisle na sobě mi řekly, že je to normální a může to vymizet a nemusí. někomu zmizí, někomu ne. žádné vyšetření neprováděly. ![]()
Dobrý den můžete mi nektera maminka poradit? Mám dcerku rok starou a dnes jsem ji nahmatala v trislech boulicky na kazde stane jednu velikosti hrásku.. Kdyz ji na to sahnu je ji to nepříjemné a asi ji to boli ale jinak si nestezuje, neplace, teploty také nemá a brisko ji neboli, jen kdyz ji na to sahnu.. Před 5 dni byla na očkováni dostala 3 injekce najednou - ( 1.measles, mumps, rubella- 3 v 1 injekci) ( 2, meningococcal conjugate-C) (3,pneumococcal conjugate 13) omlouvám se ze je to anglicky ale žiji v cizině tak to mám na ockovacim průkazu takto napsané.. Děkuji všem za rady..