BOZP na brigádě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15677
1.7.26 11:45
@licitace1000 píše: Více

Já bych byla teda fest naštvaná. A víš na koho? Na tebe!!!
Ze syna jsi udělala neschopnýho troubu a manžela totálně ztrapnila. Gratulace … to se ti fakt povedlo. :potlesk:
Tomu šéfovi bys měla zavolat znovu a omluvit se. ;)
A syn má 17 let … Nech rozhodnutí na něm jestli na tu brigádu chce, nebo nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.26 12:14

Děkuji všem za názory. Daly jste mi to teda sežrat…
Upřesnění: Šéfovi dílny jsem volala až druhý den. Zeptala jsem se ho, jestli danou situaci (bez pomůcek) považuje za správnou. Nekřičela jsem na něho.
Synovi je 17, je nezletilý, stále za něj zodpovídám.
Vzhledem k laxnímu přístupu šéfa neměl ten den smlouvu. Co kdyby se fakt něco stalo?
Nejde mi o popálené prsty. Ale o princip. Kdyby ty pomůcky v dílně měl a synovi je nabídnul a on odmítl, je to synova chyba. Ale on je tam ani neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11073
1.7.26 12:19

Takze kolik dni tam syn pracoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.26 12:25

Byl tam jen jeden den. Pro mě takový úvod příliš velký red flag…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3695
1.7.26 12:39

@licitace1000 Neměl tam pomůcky a Tobě do telefonu říkal, že „Říkal, že bylo vedro a nechtěl synovi ještě přitěžovat.“ Jak, když tam žádné pomůcky neměl?

Mě by tedy spíš vadila ta absence smlouvy. Ale tedy i to si snad umí (nebo dle mého měl) komunikovat syn. Ty mu můžeš dávat cenné rady.
No k 1.7. už je to zase jinak, tam kluka zpětně nepřihlásí, takže by ji mít musel i tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
1.7.26 12:58

Ano, jsi hysterka. Tohle se dá v klidu domluvit. Přeháníš to. Chudák syn a manžel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
1.7.26 14:05

Za mě zbytečně vyhrocené, ale zase ano, měl by mít jak smlouvu, tak ochranné pomůcky. Ale asi stačilo se domluvit, aby mu je druhý den dali, a i tu smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.26 14:53

Vy byste věřili zaměstnavateli, o kterém víte, že jej musíte upozornit na absenci ochranných pomůcek? A případně je sám dokoupit?

Práce je tam různorodá - brousí se, lakuje, pracuje s chemikáliemi, leze po lešení a montujou okna atd. Syn by nedělal jen jednu práci, střídalo by se to.
Spoléhala jsem na to, že se podle té náplně práce zaměstnavatel zodpovědně chová. Proto pro mne byl takový šok, že tomu tak není, a reakce byla tak emotivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3695
1.7.26 14:59

@licitace1000 V úvodu jsi o absenci pomůcek a stylu zajištění „kup si sám“ nic nepsala. Stejně jako o absenci smlouvy.

Na druhou stranu pokud dělá odbornou brigádu tak asi ví, že nějaké ochranné pomůcky existují ne?
On tu absenci smlouvy a pomůcek nějak řešil se svým zaměstnavatelem?
Zase je mu 17, tak snad je z domova poučen. :nevim: A asi to není jeho první brigáda ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
1.7.26 15:17

Ježíš ty jsi hysterka :roll: Byla bych nadšená, kdyby syn v tomto věku našel brigádu podobného typu a dobrovolně a rád tam chodil! Fakt ses zachovala jako stráča, prý „zeptala jsem se, jestli danou situaci považuje za správnou“, takže jsi sice na něj neřvala, ale pasivně agresivně jsi z něj udělala vola, z manžela taky a syn má utrum. Šlo to řešit mnohem diplomatičtěji, aby nemusel hned skončit. Že má firma trochu vítr v papírování by pro mě osobně nebyl důvod k totálnímu pozbytí důvěry. Šedá je teorie a zelený strom života, pracuju v servisní firmě a tak trošku vím, jak to chodívá v provozech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22084
1.7.26 15:31

Hezky celou situaci postupně přibarvuješ, abys z toho nevyšla jako až taková husa… ale bohužel, to je dost marná snaha.

Ochranné pomůcky jsou samozřejmě potřeba, ale mohlo to být prostě jen nedorozumění nebo cokoli. Stačilo na to upozornit, domluvit se v klidu a bez výlevů typu „můj chlapeček už nikdy nepřijde“ :roll:. Dalo (a mělo) se to celé řešit úplně jinak - v klidu, věcně, korektně a ku prospěchu všech… jako mezi dospělými lidmi.

Takhle sis sama sobě uřízla pořádnou ostudu, protože jsi reagovala jako hysterická slípka… a byť je to primárně tvoje ostuda, nedivím se chlapům doma, že se s tebou nebaví. Z manžela jsi udělala podpantoflákového šaška, z dospívajícího syna nesamostatného troubu s maminkou za zadkem :roll:

Se synem sis navíc možná i dost pošramotila vztahy do budoucna, protože je ve věku, kdy přesně na tyhle věci kluci reagují velmi citlivě a takovéhle zesměšnění fakt nepřispěje ke vzájemné důvěře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42847
1.7.26 15:56

Truhláři, tesaři a restaurátoři tak sami pracují. Mám jich několik v rodině i mezi přáteli. Prostě ho to nenapadlo. Obě mé děti pracovaly s ex odmala (školkový věk) v dílně a nikdy nic takového neměly, jen tenké rukavice při barvení.

Příspěvek upraven 01.07.26 v 15:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5940
1.7.26 15:57

Ty jsi nebo tvůj syn před nástupem nevěděli nic o náplni práce nebo se na nic nezeptali? Rozhodně bych synovy vysvětlila že se nemá nastupovat do práce před podepsáním smlouvy, ať je vedoucí známý s kým chce. Řešíš spálený prstíky ale smlouvu ne. Když už synovi do všeho kecáš tak sis měla zjišťovat vše o bezpečnosti práce. A hlavně si nejsem jistá jestli vůbec může mladiství pracovat s chemikáliemi, navíc jestli se leze po lešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42847
1.7.26 15:59
@mamule42 píše: Více

S určitými ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16624
1.7.26 16:18

@mamule42 Asi tak, ano, chápu, má strach o syna. Ale taková hysterie kolem toho? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat