Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@sophije já to podstoupila nedávno, ještě se mi to úplně nevyhojilo, takže na výsledek teprve čekám, ale myslím, že co se týče bolestivosti, kamarádka přeháněla. Jsou to čtyři impulzy asi 3×-4× po sobě a ve chvíli, kdy si člověk říká, že už to fakt bolí, tak to přestane. To se 3× opakuje a jdeš domů. Zákrok všehovšudy na 15 vteřin a to přeháním ![]()
@Koty píše:
@sophije já to podstoupila nedávno, ještě se mi to úplně nevyhojilo, takže na výsledek teprve čekám, ale myslím, že co se týče bolestivosti, kamarádka přeháněla. Jsou to čtyři impulzy asi 3×-4× po sobě a ve chvíli, kdy si člověk říká, že už to fakt bolí, tak to přestane. To se 3× opakuje a jdeš domů. Zákrok všehovšudy na 15 vteřin a to přeháním
A to musím do nemocnice nebo mi musí kožní vypsat žádanku?
Tak to neporadím - já byla na soukromé klinice, takže jsem si zákrok hradila plně sama.
Já byla asi před 12 lety, ještě na gymplu, na ambulantním chirurgickém odstranění z plosek nohy a byly tak hluboko, že mi to museli řezat až do kosti. Bylo to asi 15 ložisek, měla jsem toho plné nohy, byla to šílená bolest, už nikdy víc bych to nechtěla podstoupit. Je ale fakt, že už se mi nevrátily a teď se mi udělaly jinde a tam pomohl ten vlaštovičník. Radši vyzkouším všechno možné, jen abych nemusela znova pod kudlu..
@Lizzi kamarádka měla právě ten samí problém, a ještě k tomu se jí vracely ![]()
@Koty já na laseru byla a nepomohlo to. Navíc jsem myslela, že zdechnu jak to bolelo ![]()
a těch peněz… ![]()
Taky mám podobný problém. Tento rok jsem byla na vypalování už 4× a furt je mám
Teď mi kožařka doporučila nějaký přírodní výživový doplněk na virusové, bakteriální a mykotické infekce. Jak jsem pochopila, tak jsou to tabletky, které ti vlastně zvýší tvoji imunostimulacii. Tak jsem teda zvědavá, chystám se to teda teprve koupit… ale už taky nevím, co by zabralo. ![]()
Na velké bradavice na šlapkách nohou a na prstech mi kdysi pomohl citron - a to opakovaně, takže to asi nebyla náhoda. Vždy každý večer jsem si uřízla kolečko citronu a přiložila na bradavici, přelepila náplastí a na to dala ponožku, a ráno sundala…takto to opakovala týden - 14 dní, pozor místo je potřeba nemýt! Bradavici to rozleptá, jakoby celá napuchne a po nějaké době se mi jakoby sama vyloupla.
Na drobné bradavičky na rukách mi zas posloužil propolis od včel…udělala jsem malou kuličku, tu připlácla na ruku, přelepila náplastí a nechala tam taky asi těch 14 dní v kuse, sice může být trochu reakce, že zčervená i kůže kolem, takže ten propolis musí být opravdu maličký, ale bradavice se pak sama vyloupla.
@Yasminn týjo, tak tou bolestí jsem překvapená. Jako bolelo to, né že né, ale byla to taková chvilka, že se to dalo přežít v pohodě. A to mi tam nastavila nejsilnější impulzy. Já se spíš bojím toho dusíku, že bych to nedala
Za jak dlouho se Ti to zčernalé místo vyhojilo?
Ahoj, taky mam na noze bradavice. Na spicce malicku mam jednu hodne velkou a boli me. Jak se toho zbavit? Cetla jsem o propolisu, pry je na to dobry. Navic jsem tehotna, tak abych to pouzivat
Nám pomáhá nakrájený plátek česneku namočený v octu dát na noc a běhen pár dní je pryč ![]()
No to mam stejny problem a na pate uz to likviduju snad 7let a nic, jak vlezu do bazenu je tam zas, pred tehu jsem pouzila surovy propolis a zmensila se, ale tec v tehu se zase zvetsila a okolo se udelali dalsi
,ma, ji fakt uz velkou a nevim, co s tim. Hlavne zas ted tehu pak kojeni, no to zas bude vetsi a vetsi.
@neonqa zkusim,ale muze se v tehu? Prece jenom je bradavice hlavne vyzivovana krevnim obehem ne
? Taky nevim jestli neplacla bbost ted. ![]()
Na bradavice na nohou a rukou jsme vyzkoušeli vše možné, ale jediné, co bylo 100% účinné, byla kyselina mravenčí.
Musí se s ní zacházet velice opatrně (je to žíravina), opravdu jen udělat tečku na bradavici a opakovat několik dní. Bradavice vystoupá nahoru, vystříhat nůžkami, ošetřit pemzou a opakovat. Za 3 týdny se zbavíte malé, za 6 týdnů velké.
Je na předpis od kožního lékaře.
Babské recepty nefungují na opravdu zakořeněné bradavice - jen prodlužují dobu, kdy se s nimi vypořádáte. Chirurgické odstranění mi připadá příliš invazivní - s kyselinou mravenčí není nutné.
Držím palce.