Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jen jsem se chtěla zeptat.....taky to někdo vaříte tak ?? Znáte to tak ??
Moje skorotchyně ano..nakrájí všechno do bramborového salátu a nedá majolku, ale jen olej
sem to nemohla pořáde nějak rozdejchat, moc mi to nechutná, letos se vymluvim na kojení ![]()
Ale co dáváte vy ??
My majolku, bílý jogurt.....a tchyně olej ![]()
Tak majolka je da facto našlehanej olej s vejcem, tak tchýně to bere trochu jednodušeji ![]()
Kaatia píše:
Tak majolka je da facto našlehanej olej s vejcem, tak tchýně to bere trochu jednodušeji
hodně jednodušeji-sorry,ale to bych nevzala do pusy ani ze slušnosti ![]()
Ja znam takovou chudsi variantu, je to kyselejsi a neni v tom mrkev a hrasek ani petrzel. Jmenuje se to tusim nejak jinak, ale nevzpomenu si jak, mozna sedlacky nebo mlynarsky ![]()
Me to chutna, ale na vanoce delam klasika s majolkou.
Je mi jasný, že je to kaloricky stejný s majolkou…,ale ta chuť.. ![]()
Jo a prodavaji to i v lahudkarstvi v Zlatem krizi, takze nez zacnete o nevzeti do pusy, tak zkratka nekomu to chutna. Me to chutna treba k zavinaci, k smazenemu ne.
Mnažel dělá brambory,okurek,cibule,vajíčko a ocet sůl pepř a trocha oleje.Takže není jediná,ale je tam toho trochu.Ale místo oleje občas dává majolku,jak kdy
Znam jiny bramborovy salat,jen brambory na vetsi platky,cervena cibule,natrhany ledovy salat,vinny ocet,pepr,sul,a teda ten olej-olivovy.Je to vynikajici a delam ho docela casto.K rizku,sekany,rybe nebo jen tak.
Ale klasickej salat si teda nedovedu predstavit bez majolky nebo alespon jogurtu,kdyz uz zdraveji ![]()
Gladys píše:
Jo a prodavaji to i v lahudkarstvi v Zlatem krizi, takze nez zacnete o nevzeti do pusy, tak zkratka nekomu to chutna. Me to chutna treba k zavinaci, k smazenemu ne.
Nikomu to neberu,ale jěště můžu napsat co bych jedla a co ne ![]()
Každému podle jeho chuti. Třeba já ho dělám klasicky, jen dávám majonézu napůl s bílým jogurtem. Taková odlehčená verze…
Já dělám klasicky s majonézou, ale třeba přítel byl z toho totálně vyděšený a klepal si na čelo, jestli jsem jsem náhodou nezbláznila … do salátu majonézu? On totiž zná z domova jen brambory, zeleninu, vejce, trocha hořčice a to je konečná. A majonéza pro něj naprosto nepřicházela v úvahu.
Já tam zase dávám mrkev a celer,manžel taky nevěřil a teď ho chválíkudy choí že lepší nejdl
![]()
Každému podle chuti ![]()
Manželova babička dělá bramborový salát s olejem, jsou tam jen brambory, cibulka spařená vroucí vodou, sůl, pepř a mraky oleje. Po chuti je to dobré, ale děsně olejnaté.
Já dělám s kysanou smetanou a zeleninou.
já zas u tchyně koukala jak puk že do salátu dává cibulku osmaženou
a fakt dobrý ![]()