Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
gabi.design píše:
Já dělám klasicky s majonézou, ale třeba přítel byl z toho totálně vyděšený a klepal si na čelo, jestli jsem jsem náhodou nezbláznila … do salátu majonézu? On totiž zná z domova jen brambory, zeleninu, vejce, trocha hořčice a to je konečná. A majonéza pro něj naprosto nepřicházela v úvahu.
tak já z domova znám taky jenom verzi bez majonézy. Akorát cibuli na tom oleji doměkka opražíme a přidáváme tam i tu horčici. Když se to naleží, tak je moooc dobré. Přes rok dělám verzi jen s kyselýma okurkama, ale na vánoce tam přijde i další zelenina. Zrovna se chystám vařit brambory na salát, protože máme první Štědrý den už zítra:-)))
Gladys píše:
Ja znam takovou chudsi variantu, je to kyselejsi a neni v tom mrkev a hrasek ani petrzel. Jmenuje se to tusim nejak jinak, ale nevzpomenu si jak, mozna sedlacky nebo mlynarsky
Me to chutna, ale na vanoce delam klasika s majolkou.
myslim, ze tohle se dela v Rakousku. Deda je rakusan a dava brambory, cibuli a okyseli to.
Ja delam klasiku, obcas pridam varenou cervenou repu.
Příspěvek upraven 21.12.10 v 18:09
Jooo tak pozor, takova ta klasicka „majolka“ postaru z oleje a vajec, mnam, to bylo neco, delala to moje mamka, ale ja to fakt neumim a recept neznam. Ale samotny olej?? to bych fakt vrhla
![]()
Já dávám majolku s jogurtem + horcice a trochu vody z okurek, pomer fakt neumim napsat, vzdy podle chuti, samozrejme majolky je nejvic a je to luxus holky!! vsem to moc chutna ![]()
Tak moje mamka dělala tzv.„chudej brsalát“
Nikdy jsme neměli moc peněz a když koupila majolku, tak to by fakt svátek
Takže tam kolikrát fakt dala jen zeleninu ze zahrádky a promastila lehce olejem…ale bylo to dobrý…ono jde dost o to jak to člověk dochutí. Umim si představit brambory se zeleninou koupající se ve voleji a chuť žádná ![]()
vodaziva ta domaci majolka je desne jednoducha. klepnes do mixeru vejce, kapku octa, sul a mixujes,po troskach se pridava olej, ze zacatku velmi opatrne, opravdu po lzickach, jinak se to srazi. zacne to belat a houstnout, prilivas dal olej, dokud to nebude dle tvych predstav.
Mamka také dřív dělávala bramborový salát s olejem. Ale to bylo jen pár lžic, ne že by v tom všechno plavalo
. Jinak suroviny tam dávala úplně stejné jako do majonézového salátu. A bylo to dobré. Ono fakt hodně záleží na tom, jak to člověk dochutí. Už jsem jedla výborný salát s olejem a příšerný s majonézou
.
lucie.t píše:
vodaziva ta domaci majolka je desne jednoducha. klepnes do mixeru vejce, kapku octa, sul a mixujes,po troskach se pridava olej, ze zacatku velmi opatrne, opravdu po lzickach, jinak se to srazi. zacne to belat a houstnout, prilivas dal olej, dokud to nebude dle tvych predstav.
Jeee, dekuji, ja se snad na tu klasiku dam, protoze to fakt bylo desne dobry! ![]()
a nevím jak na to můj táta přišel ale dává do salát sterilovanou kapii
dzarunka píše:
já dávám taky! jinak teda my delame testoviny misto brambor, bramborovimu jsme nejak neprisli na chut ![]()
freeonit píše:dzarunka píše:já dávám taky! jinak teda my delame testoviny misto brambor, bramborovimu jsme nejak neprisli na chut
mi taky kapii
je holky, ja tedy vanoce moc nemusim, ale desne se tesim na chlebicky se salatem.
Tenhle salát s olejem dělá moje tchýňka v létě - taková opatrná verze přes vedra
.
Ale já třeba nedělám salát s majolkou, páč mi vůbec nechutná, ale dávám tam tatarku Helmansku
.
A samo - brambory, vejce, okurky, cibule, kořenová (mírně povařená) zelenina, někdy dávám pro lepší šmak i zeleninu z Moravanky, mňam http://www.emoticons4u.com/happy/1291.gif http://www.emoticons4u.com/happy/1291.gif http://www.emoticons4u.com/happy/1291.gif
Vše smíchám dohromady, přidám trochu hořčice, nálevu z okurek a onu tatarku, osolím a lahoda
.
Už se těším, dcerka mi nadšeně pomáhá
.
Tak ať se nám všem vydaří dle našich chutí ![]()