Bramborový salát... s olejem ?!?!?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3364
21.12.10 18:02
gabi.design píše:
Já dělám klasicky s majonézou, ale třeba přítel byl z toho totálně vyděšený a klepal si na čelo, jestli jsem jsem náhodou nezbláznila … do salátu majonézu? On totiž zná z domova jen brambory, zeleninu, vejce, trocha hořčice a to je konečná. A majonéza pro něj naprosto nepřicházela v úvahu.

tak já z domova znám taky jenom verzi bez majonézy. Akorát cibuli na tom oleji doměkka opražíme a přidáváme tam i tu horčici. Když se to naleží, tak je moooc dobré. Přes rok dělám verzi jen s kyselýma okurkama, ale na vánoce tam přijde i další zelenina. Zrovna se chystám vařit brambory na salát, protože máme první Štědrý den už zítra:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
21.12.10 18:05

A co tam teda dává? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.12.10 18:05
Gladys píše:
Ja znam takovou chudsi variantu, je to kyselejsi a neni v tom mrkev a hrasek ani petrzel. Jmenuje se to tusim nejak jinak, ale nevzpomenu si jak, mozna sedlacky nebo mlynarsky :think:
Me to chutna, ale na vanoce delam klasika s majolkou.

myslim, ze tohle se dela v Rakousku. Deda je rakusan a dava brambory, cibuli a okyseli to.
Ja delam klasiku, obcas pridam varenou cervenou repu.

Příspěvek upraven 21.12.10 v 18:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.12.10 18:06

Jooo tak pozor, takova ta klasicka „majolka“ postaru z oleje a vajec, mnam, to bylo neco, delala to moje mamka, ale ja to fakt neumim a recept neznam. Ale samotny olej?? to bych fakt vrhla :poblion: :mrgreen:

Já dávám majolku s jogurtem + horcice a trochu vody z okurek, pomer fakt neumim napsat, vzdy podle chuti, samozrejme majolky je nejvic a je to luxus holky!! vsem to moc chutna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
21.12.10 18:08

Tak moje mamka dělala tzv.„chudej brsalát“ :mrgreen: Nikdy jsme neměli moc peněz a když koupila majolku, tak to by fakt svátek :lol: Takže tam kolikrát fakt dala jen zeleninu ze zahrádky a promastila lehce olejem…ale bylo to dobrý…ono jde dost o to jak to člověk dochutí. Umim si představit brambory se zeleninou koupající se ve voleji a chuť žádná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.12.10 18:15

vodaziva ta domaci majolka je desne jednoducha. klepnes do mixeru vejce, kapku octa, sul a mixujes,po troskach se pridava olej, ze zacatku velmi opatrne, opravdu po lzickach, jinak se to srazi. zacne to belat a houstnout, prilivas dal olej, dokud to nebude dle tvych predstav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
21.12.10 18:16

Mamka také dřív dělávala bramborový salát s olejem. Ale to bylo jen pár lžic, ne že by v tom všechno plavalo :lol: . Jinak suroviny tam dávala úplně stejné jako do majonézového salátu. A bylo to dobré. Ono fakt hodně záleží na tom, jak to člověk dochutí. Už jsem jedla výborný salát s olejem a příšerný s majonézou :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.12.10 18:16
lucie.t píše:
vodaziva ta domaci majolka je desne jednoducha. klepnes do mixeru vejce, kapku octa, sul a mixujes,po troskach se pridava olej, ze zacatku velmi opatrne, opravdu po lzickach, jinak se to srazi. zacne to belat a houstnout, prilivas dal olej, dokud to nebude dle tvych predstav.

Jeee, dekuji, ja se snad na tu klasiku dam, protoze to fakt bylo desne dobry! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
21.12.10 18:18

a nevím jak na to můj táta přišel ale dává do salát sterilovanou kapii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
21.12.10 18:21
dzarunka píše:
a nevím jak na to můj táta přišel ale dává do salát sterilovanou kapii

já dávám taky! jinak teda my delame testoviny misto brambor, bramborovimu jsme nejak neprisli na chut :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.12.10 18:32
freeonit píše:
dzarunka píše:
a nevím jak na to můj táta přišel ale dává do salát sterilovanou kapii
já dávám taky! jinak teda my delame testoviny misto brambor, bramborovimu jsme nejak neprisli na chut :-)

mi taky kapii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.12.10 18:34

je holky, ja tedy vanoce moc nemusim, ale desne se tesim na chlebicky se salatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
21.12.10 18:35

Tenhle salát s olejem dělá moje tchýňka v létě - taková opatrná verze přes vedra :wink: .

Ale já třeba nedělám salát s majolkou, páč mi vůbec nechutná, ale dávám tam tatarku Helmansku :-P .
A samo - brambory, vejce, okurky, cibule, kořenová (mírně povařená) zelenina, někdy dávám pro lepší šmak i zeleninu z Moravanky, mňam http://www.emoticons4u.com/happy/1291.gif http://www.emoticons4u.com/happy/1291.gif http://www.emoticons4u.com/happy/1291.gif
Vše smíchám dohromady, přidám trochu hořčice, nálevu z okurek a onu tatarku, osolím a lahoda :palec: .
Už se těším, dcerka mi nadšeně pomáhá :wink: .

Tak ať se nám všem vydaří dle našich chutí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.12.10 18:36

a uplne nej je, kdyz je udela nekno jiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.12.10 18:37