Bramborový salát... s olejem ?!?!?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13211
21.12.10 19:56
Meredit píše: Žiši, nechte toho, si tu slintám :mrgreen:
Já dělám brambory, zeleninu kupuju přímo do salátu, ještě lehce osmahnu cibulku s mrkví a celerem, vajíčka, gothaj, majolku a tatarku Hellmans a hořčici.
S olejem by mě to opravdu nenapadlo, to bych asi nedala…

Jéé, konečně někdo další, kdo dělá s tatarkou :wink: , už jsem se bála, že jsem exot :oops: :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.12.10 19:57
Já dělám brambory, zeleninu kupuju přímo do salátu, ještě lehce osmahnu cibulku s mrkví a celerem, vajíčka, gothaj, majolku a tatarku Hellmans a hořčici.

tak ja uz to slintani vyresila. Dala jsem varit brambory, repu, + cibuli a majolku a prave jim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.12.10 19:57
Petisa píše:
Jéé, konečně někdo další, kdo dělá s tatarkou :wink: , už jsem se bála, že jsem exot :oops: :-P

Nejsi, já tatarku a majonézu, půl na půl.
Sladit u nás bramborový salát podle mých a mužových představ, to byl velký boj a je to u nás velké téma :lol: . Už ho máme propracovaný a chutná všem.
 Mnam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
21.12.10 19:58
Petisa píše:
Jéé, konečně někdo další, kdo dělá s tatarkou :wink: , už jsem se bála, že jsem exot :oops: :-P

já to dělala s tatarkou jednou a vůbec nepojí k sobě,vypadalo to podivně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
21.12.10 19:59

Petiso, určitě ne, my dáváme půl na půl :wink:
Ale naučil mě to až můj muž, u nás doma se to nedělalo. My byly čtyři děti, z toho pak tři stokilový kluci, takže se dělal co dvou obřích hnědých hrnců, jestli si některá pamatujete :-D To byl opravdu chudší, ale dodnes se na něj k našim moc těším, pro mě má chuť dětství a těch „opravdových“ Vánoc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.12.10 20:01
Petisa píše:

proc exot, vzdyt zaklad je uplne stejny, jen v tatarce je navic zelenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.12.10 20:02

Jéé, obří hnědý hrnec mají naši ještě doma :mrgreen: Táta v něm dodnes škvaří sádlo :mrgreen: Už ne z domácí zabijačky, ale koupené.
To jste toho vážně tolik snědli? :lol: Nás bylo v rodině 6 a stačila nám velká mísa - nevím, jak to nazvat - ale taky starší typ, modrá, smaltovaná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
21.12.10 20:02

Taky dávám tatarku půl na půl :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
21.12.10 20:03

Dzarunko, mě připadá tatarka i majolka úplně stejně, určitě nemám rozdíl v konzistenci :nevim:
Lucie, já tu dojedla fr. brambory, dělám trochu podobně jako salát, taky je krájím přes sítko a zalívám smetanou, mňam :palec: Tak snad do pátku vydržím :lol:
Holky, já dělám salát 23 aby se hezky rozležel, ale chlap mi na něj chodí celý den a nemůžu ho to odnaučit :-? Pak mi připadá že už si ho nemůže večer vychutnat…Taky to vaši dělají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
21.12.10 20:05

Jani, to si piš :wink: Umíš si představit jak byla mamka vyřízená z veškerých příprav a balení hory dárků, jedli jsme ho ještě 26, jen s různými přílohami, např. s husou :lol: Mamka odmítala fungovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
21.12.10 20:06
Jana206 píše:
Jéé, obří hnědý hrnec mají naši ještě doma :mrgreen: Táta v něm dodnes škvaří sádlo :mrgreen: Už ne z domácí zabijačky, ale koupené.
To jste toho vážně tolik snědli? :lol: Nás bylo v rodině 6 a stačila nám velká mísa - nevím, jak to nazvat - ale taky starší typ, modrá, smaltovaná :mrgreen:

Taky nechapu,jak nekdo dela salat do skopku,obrich hrncu a kdo vi,ceho :-) .Znam i takove,co salat michaji rukama ve vane,nekecam :lol: a pak ho skladujou v male,detske vanicce.
Taky nas byvalo dost a stacila velka misa a jeste se dalo na chlebicky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.12.10 20:08

taky delam salat 23. Jestli na nej manzel bude chodit :nevim: , tohle budou nase druhe vanoce, ale ja na nej budu chodit urcite. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.12.10 20:10

Meredit, my jsme bramborový salát taky jedli ještě druhý den :-) S kaprem.

Já dělám salát taky o den dřív - vlastně, letos budu dělat, po delší době, protože u nás ho nikdo nemá rád, ani děti, je na ně moc těžký, loni jsme měli bramborovou kaši. Letos jsem na něj dostala chuť, ale budu dělat ve dvouporci o den dřív. Rozležený je lepší, u nás mi na něj nikdo do ledničky chodit nebude :mrgreen: A mě taky stačí jen jednou :mrgreen:

My děláme vše dřív, abychom štědrý den měli volný a užili si ho, jak chceme my - procházky,návštěva, případně nějaká pohádka v TV,i když je TV program v posledních letech nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
21.12.10 20:12

ahoj, nečetla jsem vše,,,, ale odjakživa do salátu dáváme ještě před majolkou trošku oleje ze smažení řízků, ale ne úplně „přepáleného“, jen třeba po dvou třech řízcích, tak jako na ovonění…nakonec majolku. pocházím z vesnice na jižní Moravě a tam to tak dělal /za mýho dětství/ každej… já to teda někdy vynechám, ale prakticky v tom pokračuju a je to moc dobrý :) A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.12.10 20:14

Eemi, oni chlapy snědí někdy hodně :mrgreen: :lol: .
Pokud má Meredit bratry a jedli to další dva dny, tak je to jasné. A zvlášť, pokud salát milují. Já ani nikdo z rodiny ho zase tak moc nemusíme. Vážně ho udělám jen v malé misce na dvě porce. Když budou chtít děti salát, samozdřejmě dostanou. Jinak jim ale udělám bramborovou kaši, která bude ke smaženému kapru i stravitelnější. Vlastně nevím, jestli pro sebe a děti neudělám toho kapra na másle. My smažené zase tak často nejíme, děti to nechtějí a bramborový salát plus smažená ryba je kombinace na večer :mrgreen:

Taky znám lidi, co ho dělají v kýblech :mrgreen:
Já se třeba můžu „užrat“ bramboráků a někdo nechápe, co mi na tom chutná. Každý má jiné chutě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí