Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já měla břicho před porodem krásně ploché, žádný špek a teď 11 měsíců po porodu ještě pořád když si sednu, tak mi přes kalhoty trochu visí ![]()
Já jsem po císaři tři měsíce a břich mám podobnej
a už ani nedoufám, že bude líp ![]()
Já jsem 10 týdnů po císaři a taky mám pořád pupek jak v sedmým měsíci, ´minulý týden jsem byla na prohlídce na gyndě a doktor mi říkal, že můžu začít cvičit a prý maximální zátěž a že prý nemám rozestup (prý ani nemůžu, že mám svaly sešitý) tak jsem na něho nechápavě koukala ![]()
stahovací pás jsem nosila 6 týdnů po porodu a moc tot teda nepomohlo, jen nebyla ta cejcha tak vidět v kalhotách a v tomhle teple už nepřichází pás v úvahu ![]()
takže od včera jsem zahájila pravidelné 2krát denní cvičení a počítám s tím, že za měsíc už musí být vidět nějaký výsledek… koukni na tyhle stránky, je tu naprosto perfektní a hlavně účinný cvičení ![]()
www.rutina.cz/…-kazdeho-p17
jinak mám stále 10kg nahoře(pod prsy to začíná a v půlce stehen končí)
rozestup se pozná tak, že si lehneš na záda a pokrčíš nohy a sáhneš si pod pupík a pokud tam cítíš mezeru (rozestup) tak to je ono… v takovém případě se musejí nejdříve posilovat šikmé břišní svaly, které pomohou ten rozestup stáhnout zpět k sobě a platí, že co se nespraví do roka, se nespraví už nikdy
![]()
@chozin A…tak to jsme na tom stejne…ja dneska byla na prohlidce a rozestup nemam. Nicmene zadna maximalni zatez pry ani nahodou a cvicit jen sikme svaly zatim…dostala jsem vynadano, ze jsem necvicila na panevni dno…ale nam o tom nikdo nerekl.
@chozin Tak to sviceni mi prijde dost drasticky teda na bricho…jeste brzo asi na takovy veci…
Ahojky. Já mám taky rozestup. Čekám na plastiku jak na smilování. Jsem po třech cs, 4 dětech ![]()
Mě doktorka říkala že na rozestup vám cvičení nepomůže. Že to trochu zlepším, ale ten rozestup jde napravit jen chirurgicky.
@kralicinka1 Jo jo…to mas pravdu…ale ja ho prej nakonec nemam…takze jsem tam hmatala blbe asi nebo nevim…takze cvicim od dneska 30 minut denne na sikme svaly a rotacni disk. Uvidime, zda to bvude mit vysledky nejake…
Ahoj, jsem taky po císaři (už teda 15 měsíců). Hned po porodu jsem měla břicho skoro jak před těhotenstvím. Nabraných 12 kilo jsem měla 4 měsíce po porodu hned dole (7kg jsem nechala v porodnici, pak už to šlo nějak samo). Jsem hodně překvapená z úvodní fotky zakladatelky-tím asi že mě se to nestalo, tak mě ani nenapadlo, že k něčemu takovému vůbec dochází, že se děloha nedokáže až takhle moc zavinout nebo že se rozestoupí svaly. Zakladatelce a i všem vám ostatním maminkám přeji, ať se vám co nejdříve podaří být zase co nejblíže své původní postavě.
@JaniceB píše:
@chozin Tak to sviceni mi prijde dost drasticky teda na bricho…jeste brzo asi na takovy veci…
já cvičím už 3 den ty cviky, co jsem dávala odkaz a musím říct, že dobrý!!!
Dělám jenom ty, na které se cítím - některý jsou opravdu mazec, taky se necítím na všechno ![]()
ale na těch stránkách si najdeš i cviky na nohy, ruce, prsa i pánevní dno… nemusíš cvičit všechno, ale je to dobrý začátek ![]()
Já po prvních třech těhotensvích taky bříško krásně vyspravila cvičením. Tomík ale měl 4300 a dal mu zabrat. Takže i když cvičím tak mi rozestup zůstal. Taky převis a strie- fakt hrůzaaaaa:-)
je to jak píšete- to břicho je takové jiné. Jako by tam byla upřostřed díra. ![]()
@Marcelka146 Tak to patris k tem stastnejsim maminkam…ja podle vcerejsi kontrole na gynde mam delohu zavinutou, takze tohle uz jsou jen povolene svaly a kuze…
@JaniceB
Je pravda, že já teda měla hodně malý břicho v těhotenství, ale fakt mě to udivilo. No teď se jen obávám, když už teď o takovém problému vím, aby se mi to třeba taky nestalo někdy při dalším těhotenství. No tak přeji ať to cvičení zabere a jsi co nejdříve fit.
Ahoj, ja jsem po cisari 10mesicu. Pred otehotnenim jsem mela o 15kg mene a na brise kosticky
po porodu moje bricho bylo stejne, jako to tvoje, chodila jsem na rehab kvuli zadum a primar mi kontroloval i pupek.mela jsem kylu a zhmozdene svaly kolem jizvy jeste pul roku po porodu! Potom se vse zacalo pomalicku lepsit, kyla se zatahla, zhmozdeni se vstrebalo. Zacala jsem cvicit a ted uz mam pocit, ze brisko uz je celkem ploche, to co nyni dela muj pupek je jen regulerni spek
a s tim uz se da vzdycky neco udelat, ne? Ber v potaz, ze mas brzy po porodu a taky mas 10 kg navic, takze se nediv, ze mas pupik, neboj, do roka to bude ok
dej tomu cas, posilovanii bricha bych zatim toli nehrotila, spis se zamer na shazovani kil obecne zdravym pohybem venku s kocarkem a zdrave jez
jo a bd v klidu, videla jsem mnohem horsi bricha!!!