Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@JaniceB píše:
@beata puella Dekuju…kez bys mela pravdu:-)
Ja mam vzdycky pravdu
ne, vazne bud v klidu a uzivej si miminko, ostatni se srovna casem, zacnes zase cvicit, vrati se telesna kondince a bude zase dobre ![]()
Ahoj děvčata, jsem po císaři uz 4mesíce, nemela jsem mleko tak od 3tydne jsme na UM, tak jsem hned začala hubnout uz jsem skoro na sve vaze, ale ta jizva me pěkně trapí
chvilkama bolí, svědí někdy me v ní i škube, dok. řikala promazavat to ale nezabíra:-( mate taky nektera takove problemy? Už i normalně cvičim, ale ta bolest mi někdy dost vadí:-( srovna se to ješte? nebo ji budu citit při každé změně počasí?:-)
Cauky holky…tak hlasim, ze zatim vubec zadna zmena!!! Tech 10 kilo se me drzi jako blazen a cvicim zatim tyden…tak uvidime…na gynde mi rekli, ze rozestup svalu nemam, takze delam sedlehy na balonu a k tomu rotana a skakani. 30 minut denne.
Cau holky…takze po dalsich trech mesicich zmena asi tak o 1 cm
A na gynde mi rozestup kontroloval jen pod pupkem a ja jsem si to nahmatala nad pupkem…takovejhle pupek prece nemuze byt 5 mesicu po porodu normalni… ![]()
@JaniceB Ahoj, já mám pupek asi větší
a rozestup taky, ale ten se mi podařilo zmenšit cviky na šikmé svaly.
Domluv si návštěvu u rehabilitační sestry, ta ti určitě poradí vhodné cviky ![]()
Jinak 5 měsíců po porodu je ještě dost brzo, tělo se vzpamatovává přibližně stejnou dobu, jakou bylo těhotné ![]()
@JaniceB píše:
Cau holky…takze po dalsich trech mesicich zmena asi tak o 1 cmA na gynde mi rozestup kontroloval jen pod pupkem a ja jsem si to nahmatala nad pupkem…takovejhle pupek prece nemuze byt 5 mesicu po porodu normalni…
Ahoj, já ještě těhotná nebyla. Ale když porovnám první a tuhle fotku, tak vidím rozdíl obrovský!! Na té první jsem myslela, že seš ještě těhotná a teď už mi to připadne v pohodě. Ještě tomu dej čas a jak tu někdo psal, tak po roce už to nepoznáš. Fakt vidím obrovský rozdíl! Rozhodně ne jeden centimetr.
@Acinore To jsi ještě hodně brzy, počkej min. 6 neděl a procvičuj max. pánevní dno.
Rozestup poznáš tak, že si lehneš na záda, zvedneš hlavu, zatneš břicho a sáhneš si nad pupík - jestli tam máš díru, tak to je rozestup (velmi laicky popsáno). Pokud si nebudeš jistá, tak radši k dr. ![]()
@JaniceB píše:
Cau holky…takze po dalsich trech mesicich zmena asi tak o 1 cmA na gynde mi rozestup kontroloval jen pod pupkem a ja jsem si to nahmatala nad pupkem…takovejhle pupek prece nemuze byt 5 mesicu po porodu normalni…
může, taky jsem přesně takovej měla, a rodila jsem normálně. Jde to fakt pomalu. Teď, 13 měsíců po porodu je poloviční, ale stejně
Zhubla jsem 28 kilo a to břicho mám vypouklé furt. Ale přijde mi, že se pořád zmenšuje, ale vidím to tak ještě na rok
![]()
Holky diky moc za podporu…me to prijde, ze jsem furt stejne tlusta…ze zadnej velkej posun…Uz mam objednanej stahovaci pas na tu diastazu…akorat techto vedrech nevim, jestli na to budu mit silu to nosit…tak snad to taky trochu pomuze. No a az prestaniu kojit, tak si dam nejakou dietku a vic cviceni…pravda je ta, ze strasne moc jim!
Daleko vic, nez v tehotenstvi. Mam porad silenej hlad…nevim, jestli to dela to kojeni nebo co…
@JaniceB Klidně jez, ale vybírej si zdravé potraviny. Mně hodně pomohlo hubnutí se stobem.
S tímhle můžeš začít už teď. Držím pěsti.
@sad 1 No jo…jenze to mi prave nejde, protoze mam ted chut na samy hnusy /jako tucne hermeliny, parky atd…/. A proste je to silnejsi, nez ja…kdyz nemuzu nasadit poradnou dietu, tak mi to nejde…
![]()
A nejhorsi je, ze i kdyz zhubnu ten spek, tak toho tam tolik neni…ale kdyz zatnu svaly ve stoje, to bricho mam proste porad vic vepredu, nez kozy…kdyz to mam popsat co nejlepe. Svaly proste nejaky vytahany nebo ja nevim…ze by to vsechno bylo tim rozestupem? Mam ho asi na dva a neco prstu.
@JaniceB já jsem cvičila necelé 2 měsíce s Gill MIchaels a pak dodržovala jídelníček dle stobu a dost to pomohlo. Do té doby nic. Chce to fakt pevnou vůli, zadarmo nic není no. Ale já moc dobře vím, jak je to těžké, jsem závislá na sladkostech, a teď, když malá furt řve od zubů, musím si taky dát, ale já jsme už z nejhoršího venku. Jinak se snažím pořád nějak rozumně stravovat